Automechanika Frankfurt, 14-17 septembrie 2024

Luni 13 mai 2024, Messe Frankfurt a organizat la Viena o conferință de presă în cadrul căreia care a prezentat ediția din acest an a expoziției Automechanika, din perioada 10 și 14 septembrie a.c. Au participat jurnaliști din țările est-europene, unele cu puternice industrii de componente auto, cum sunt Ungaria și România.

Messe Frankfurt a depășit cu succes pandemia de Covid 19

Una din primele idei ale expunerii gazdelor ,  ”Global Player is back on track” arată că Messe Frankfurt, organizatorul Automechanika și lider global în industria expozițională a reușit să revină la cifra de afaceri de dinainte de pandemia de Covid 19. Cifra de afaceri din acest an va atinge conform previziunilor valoarea maximă de dinainte de pandemie. Evenimentele organizate de Messe Frankfurt au revenit la cadența și la audiența de dinainte de pandemie. Întâlnirile directe dintre producători(expozanți) și clienți (vizitatori) s-au dovedit a fi de neînlocuit, contactele umane neputând fi înlocuite de alte mijloace. Contactele directe, cel puțin în domeniile tehnice pot folosi doar ca element complementar întâlnirile virtuale.

Automechanika în lume

Automechanika este , așa cum afirma directorul expoziției  dl. Olaf Musshof, cel mai puternic brand din domeniul expozițional la nivel global, iar succesul său este dovedit de cele 17 manifestări ce se derulează în 2024 sub acest brand, pe toate continentele, mai puțin în Australia.

Automechanika este un eveniment tipic din categoria B2B, un tîrg tehnic prin excelență dedicat unei industrii extrem de extinse, cea a pieselor,  componentelor și subansamblelor auto.

Importanța industriei de componente auto (spare-part industry)  este majoră la nivel global  pentru că autovehiculele integrează componente din industrii diverse, de la cea a metalelor și a maselor plastice, până la industriile electronică și electrotehnică, industria IT și inteligența artificială.

Automechanika Frankfurt

Ultima ediție din Frankfurt a Automechanika, cea din 2022, a înregistrat expozanți din 68 de țări și vizitatori din 175 de țări. Dacă ediția din 2022, imediat de după epidemia de Covid a înregistrat aproape 80 000 de vizitatori și 2782 expozanți  , cea din 2018 a avut aproape 135 000 de vizitatori și 4987 expozanți.

Datele preliminare pentru expoziția Automechanika din acest an de la Frankfurt sunt extrem de pozitive: vor fi prezente peste 4000 de firme expozante din 80 de țări.

Unele idei noi discutate intens în prezent  pe plan european, cum este cea a reutilizării unor componente, vor fi abordate în cadrul ”Remanufacturing Day” . Alte direcții strategice abordate de Automechanika de anul acesta sunt autovehiculul electric, electrificarea, digitalizarea,  mobilitatea, inteligența artificială.

Numeroase tendințe din piața auto (automotive market)  vor fi abordate de Automechanika din septembrie anul acesta printre care:  online market, cables & for chargers, aftermarket.

www.automechanika.com

 

Share