Tridonic Smart City-Iluminatul inteligent de la  Tridonic pentru orașul german Darmstadt

Tehnologia Tridonic Smart City oferă siguranță sporită și protejează mediul

Dornbirn, 4 septembrie 2019. În cadrul proiectului „Digital City Darmstadt”, o secțiune stradală din zona Wixhausen din Darmstadt a fost dotată cu iluminat adaptiv. Senzorii PIR integrați reacționează la mișcare  și  la lumină ambientală și controlează lămpile stradale, după cum este necesar.  Se asigură astfel o mai mare siguranță pietonilor și se economisește energie, și se protejează și mediul împotriva poluării luminoase. Modulele wireless sunt utilizate pentru interconectarea lămpilor stradale între ele și la Internet of Things (IoT). Proiectul este prima instalare a tehnologiei inovatoare Tridonic Smart City cu funcția light-on-demand  (lumină la comandă).

Darmstadt devine un oraș inteligent. Orașul avansează cu expansiunea digitală în total 14 subproiecte – de la mobilitate la educație și energie. În cel mai recent proiect de iluminat inteligent, lămpile stradale inteligente luminează un drum și o potecă în districtul Wixhausen. Instalația pilot constă din 13 corpuri de iluminat cu LED cu economie de energie de la filiala Entega, Luxstream. Senzorii integrați de la Tridonic permit detecția mișcării și controlul luminozității. Pe măsură ce o mașină, pieton, jogger sau biciclist se apropie, senzorii se asigură că lămpile stradale oferă un iluminat adecvat. Dacă nu este nimeni în apropiere, lumina lămpilor este  redusă.

„Colaborarea strânsă interdisciplinară, este deosebit de importantă pentru implementarea cu succes a proiectelor de oraș inteligent. Disciplinele care anterior erau separate acum se îmbină într-o soluție comună în aplicațiile din orașele inteligente ”, a declarat Waldemar Becker, Product Manager Smart City Applications din Tridonic. În cazul proiectului de iluminat  intelligent Tridonic Smart City din Darmstadt, toate diferitele părți lucrează împreună în echipă – inclusiv echipa de proiect a autorității orașului Darmstadt, proiectanții, furnizorii de rețele, producătorii de corpuri de iluminat și furnizorii de componente. „Colaborarea interdisciplinară încă de la început a fost crucială pentru succesul proiectului, la fel și dorința echipei de proiect din autoritatea orașului Darmstadt de a primi sugestii și idei de la toate părțile implicate. Drept urmare, și cu ajutorul Luxstream, am putut finaliza rapid și fără probleme proiectul pilot ”, a adăugat Waldemar Becker.

Un viitor digital sigur și ecologic

Modulele wireless conectează lămpile între ele și prin ele se trimit comenzi anticipat,  astfel încât întreaga cale de rulare a străzii să fie iluminată. Locuitorii și mediul beneficiază în mod egal de iluminatul adaptiv. El oferă pietonilor un nivel ridicat de siguranță și securitate. Lumina reacționează la persoane, oferindu-le un sentiment personal de securitate instantaneu. Poluarea luminoasă este redusă semnificativ datorită dimării și răspunsului la schimbări minime în lumina zilei – un beneficiu major pentru mediu, pentru animalele sălbatice și pentru floră, care altfel ar fi perturbate de lumina artificială. Iluminatul inteligent  al străzii  asigură de asemenea eficiență energetică ridicată. „Consumul de energie poate fi redus pur și simplu folosind LED-uri mai degrabă decât surse de lumină convenționale. Dar economiile suplimentare de 50 la sută pot fi realizate de senzorii de mișcare, oferind economii totale de 87 la sută ”, a spus Waldemar Becker. Iluminatul inteligent al străzii este în prezent în faza de testare. Există planuri pe termen lung pentru extinderea acestuia în alte locuri din Darmstadt și în jurul său.

Lumină la cerere cu tehnologia Smart City

Senzorii piroelectrici (PIR), dezvoltați de Tridonic, detectează diferențele de temperatură și reacționează la radiațiile termice ale utilizatorilor de drum, crescând nivelul de iluminare – fără a genera date personale, desigur. Securitatea datelor este asigurată prin transferul criptat de date – de la modulul de comunicare wireless la server. Corpurile de iluminat cu LED  și senzorii sunt integrați într-o rețea sigură. Operatorii pot accesa sistemul în orice moment prin intermediul platformei Smart City și a portalului său de gestionare, de exemplu pentru a schimba gruparea corpurilor de iluminat sau nivelul de iluminare. Platforma oferă, de asemenea, informații importante despre corpurile de iluminat, cum ar fi consumul de energie, posibilele defecțiuni și lucrările de întreținere în așteptare.

Senzorii PIR sunt special concepuți pentru detecția în medii stradale unde dimarea este posibilă și sensibilă. Ei acoperă o suprafață de până la 560 de metri pătrați la o înălțime de montare de până la opt metri. Designul robust și protecția adecvată împotriva condițiilor externe dure fac ca senzorii să fie extrem de durabili.

Foto 1
În proiectul Smart Lighting –Tridonic Smart City din Darmstadt, s-au instalat lămpi stradale inteligente pentru a lumina un drum și o potecă. Instalația pilot constă din 13 lămpi stradale cu senzori integrați.

Foto 2

Senzorii PIR integrați în lămpile stradale reacționează la mișcare și la lumina ambientală și controlează lămpile stradale, după cum este necesar. Acest lucru oferă un sentiment de securitate și economisește energie.

Foto  3

Modulele wireless conectează lămpile stradale între ele și permit  transmiterea semnalelor. Securitatea datelor este asigurată prin transfer de date criptate. Operatorii pot accesa sistemul în orice moment prin intermediul platformei Tridonic Smart City și a portalului său de gestionare.

Despre Tridonic

Tridonic este un furnizor mondial de tehnologie de iluminat, sprijinindu-și clienții cu hardware și software inteligent și oferind cel mai înalt nivel de calitate, fiabilitate și economii de energie. În calitate de motor global al inovației în domeniul tehnologiei de rețea bazată pe iluminare, Tridonic dezvoltă soluții scalabile, orientate spre viitor, care permit noi modele de afaceri pentru producătorii de iluminat, manageri de clădiri, integratori de sisteme, planificatori și multe alte tipuri de clienți.

Pentru a promova viziunea „Internetului luminii”, Tridonic se bazează pe parteneriate cu alți specialiști. Scopul este dezvoltarea comună a soluțiilor tehnologice inovatoare care transformă sistemele de iluminat în rețele inteligente și, prin urmare, permit servicii asociate. Experiența sa profundă și tehnică din industrie face din Tridonic un partener ideal pentru mărci consacrate și pentru noii veniți pe piață.

Tridonic este compania tehnologică a Grupului Zumtobel și are sediul central în Dornbirn, Austria. În anul fiscal 2018/19, Tridonic a realizat vânzări de 348,3 milioane de euro. 1.778 de angajați cu înaltă calificare și o prezență la vânzări la nivel mondial în peste 70 de țări constituie baza pentru dezvoltarea și lansarea de noi sisteme de iluminat inteligente și conectate.

www.tridonic.com

Share