Acoperișurile fotovoltaice furnizate de SolarCity și procesul Walmart-Tesla

SolarCity

Walmart a acționat în justiție la New York  în august a.c. firma Tesla, moștenitoarea SolarCity,  susținând că neglijența companiei la  instalarea panourilor solare pe acoperișurile lanțului de magazine,  a dus la cel puțin șapte incendii la magazinele Walmart începând din 2012. Walmart a solicitat ca Tesla să înlăture panourile solare din mai mult de 200 de magazine unde sunt încă în montate și să plătească daune retailerului Walmart pentru incendiilor provocate de aceste panouri. Walmart nu a specificat dimensiunea acestor daune, dar unul dintre incendii a dus la închiderea unui magazin timp de opt zile.

 SolarCity este de fapt acuzat de incendii

Tesla a cumpărat SolarCity cu 2,3 miliarde de dolari în 2016, Alan Musk fiind cel mai mare acționar atât în ​​cadrul SolarCity, cât și în Tesla. Walmart acuză Tesla că nu a reușit să corecteze practicile haotice de instalare a panourilor de către SolarCity sau să adopte protocoale de întreținere adecvate, ceea ce ar fi fost în special important în lumina practicilor necorespunzătoare de instalare pe acoperisurile magazinelor Walmart. Walmart acuză  Tesla de „neglijență extinsă, sistemică”. În plus, Walmart susține că Tesla a trimis angajați necalificați să se ocupe de instalarea și întreținerea sistemelor de pe acoperișuri și acești angajați ai Tesla au fost atât de slab instruiți încât nu au putut identifica fisurile și punctele la temperaturi ridicate din panourile  furnizate de Tesla pe care ar fi trebuit să le întrețină. Walmart afirmă că: „sistemele solare corect proiectate, instalate, inspectate și întreținute, nu ard spontan”.

Walmart acuză modelul de business deficitar al SolarCity

Walmart spune, de asemenea, că problemele și pericolele rămân inevitabile, atât timp cât Tesla continuă să urmărească modelul original de afaceri SolarCity. „Din punct de vedere al informațiilor și credinței, predecesorul în interes al companiei Tesla, firma SolarCity a adoptat un model de afaceri care îi impunea să instaleze sisteme de panouri solare la întâmplare, cât mai rapid, pentru a obține profit, iar  lucrările de instalare inițiale nu au fost angajate, instruite și supravegheate în mod corespunzător. ”

Walmart a fost mult timp susținător Tesla,

În urmă cu doi ani, Walmart a plasat chiar și o precomandă pentru autocamioanele Tesla, chiar dacă nimeni nu știe când primul ar putea părăsi  linia de asamblare. Când ancheta Walmart a descoperit că panourile solare Tesla erau numitorul comun al incendiilor din magazinele sale, a cerut lui Tesla să ia măsuri pentru a rezolva problema. Walmart afirmă că Tesla a inspectat instalațiile solare și a raportat că problemele au fost rezolvate atunci când de fapt ele nu au fost  rezolvate. „În cel mai bun caz, rapoartele de inspecție supraestimează eforturile Tesla de a repara defectele sistemelor solare; în cel mai rău caz, acestea conțin declarații greșite cu privire la eforturile de remediere a Tesla.”

www.tesla.com

Share