Tridonic simplifică producția de corpuri de iluminat cu tehnologia NFC

Programare rapidă a driverului cu tehnologia NFC

Dornbirn, 26 martie 2019. Transferul de date contactless utilizând tehnologia Near Field Communication (NFC) devine o soluție din ce în ce mai popular în producția de corpuri de iluminat, deoarece setările driverului utilizând NFC oferă economii importante de timp. Cu propria sa aplicație software compatibilă NFC, companionSUITE și cu driverele LED cu interfață NFC, Tridonic ușurează trecerea la această tehnologie de pionierat.

NFC este mai cunoscută ca opțiunea de plată fără contact în magazine și alte puncte de vânzare cu amănuntul. Cu toate acestea, transferul de date fără contact prin tehnologie NFC este, de asemenea, utilizat în multe alte domenii. Datorită integrării interfețelor NFC în drivere cu LED-uri, transferul de date fără contact este acum des întâlnit și în producția de corpuri de iluminat. Setările corecte pot fi transmise wireless la drivere LEDechipate cu interfață NFC integrate, în doar câteva secunde – economisind timp prețios și reducând costurile de producție.

NFC: tehnologie de vârf

Pentru a putea utiliza NFC în fabricarea corpurilor de iluminat, în zona de producție este necesară o singură antenă NFC. Antenele NFC sunt disponibile ca dispozitive portabile și ca interfețe NFC, care pot fi instalate direct pe bancurile de lucru. Antenele NFC transmit date prin inducție electromagnetică către receptoare situate în imediata vecinătate – în cazul producției de corpuri de iluminat, la driverele care trebuie programate cu date de configurare. De exemplu, poate fi programat curentul de ieșire, oprirea automată a corpului de iluminat prin coridorFUNCTION sau nivelul de atenuare (dimare) a driverului LED.

companionSUITE suportă transferul de date fără contact

Din 2017, pachetul software al companiei Tridonic, denumit CompanionSUITE a fost disponibil ca un instrument bazat pe web pentru setările driverelor, programarea driverelor LED în producție și, mai recent, pentru analizarea driverelor corpurilor de iluminat returnate. Acest pachet software este compatibil cu interfețele de driver comune, cum ar fi DALI, DALI-2, one4all și acum NFC. Spre deosebire de interfețele standard actuale, NFC permite transferul fără contact a setărilor driverului, deoarece driverul nu mai trebuie să fie conectat la dispozitivul de transmisie utilizând un cablu. În plus, transferul de date nu necesită o sursă de alimentare, ceea ce înseamnă că nu trebuie luate măsuri pentru a proteja împotriva contactului accidental. Noua funcție multi-programare adaugă un alt avantaj: prin utilizarea NFC, până la 20 de drivere pot fi programate contactless în același timp, reducând considerabil timpul de producție. Tridonic contribuie astfel la atenuarea unei strangulări critice în producție deoarece, în trecut, fiecare driver trebuia să fie manipulat, conectat și programat individual.

Portofoliul de drivere compatibile cu NFC creşte constant

În plus față de software-ul NFC, Tridonic oferă de asemenea un portofoliu extins de drivere LED cu interfețe NFC. De exemplu, noul portofoliu de drivere LED pentru aplicații în aer liber și industriale este deja disponibil cu interfețe NFC. Driverele LED în alte clase de protecție și design vor fi, de asemenea, treptat modernizate pentru a include o interfață NFC. În portofoliul curent al companiei Tridonic, următoarele drivere LED sunt compatibile pentru programarea prin NFC:

Drivere compacte cu ieșire fixă ​​într-un design în linie: LC 25 W 350-600 mA flexC NFC T EXC și LC 40 W 500-1050 mA flexC NFC T EXC

Drivere adaptabile pentru aplicații exterioare și industriale din seria excite și avansate: LCO 14 W 100-500 mA one4all NFC C EXC3, LCO 14/24/10/60 W 200-1050 mA one4all NFC C EXC3, LCO 14 W 100 -500 mA NFC C ADV3, LCO 24/40/60 W 200-1050 mA NFC C ADV3

Drivere diminuabile pentru corpurile de iluminat liniare și de suprafață din seria premium ca dispozitive non-SELV: LC 50/75 W 100-400 mA 140 V po4a NFC h16 PRE3, LC 50/75 W 100-400 mA 140 V o4a NFC h11 PRE3

„NFC a devenit de asemenea standard în industria de iluminat. De aceea am adăugat drivere LED cu interfețe NFC pentru aplicații diferite în portofoliul nostru. De asemenea, vom aduce treptat portofoliul nostru de drivere până la acest nou standard și vom echipa noi produse cu interfețe NFC „, explică Thomas Ölz, Vicepreședinte pentru Managementul Produselor la Tridonic.

NFC: o tehnologie cu mare potențial de dezvoltare

„Avantajele imediate ale programării driverelor LED prin interfața NFC, care permite programarea contactless a software-ului și a hardware-ului, sunt evidente: Întrucât un cablu nu mai trebuie conectat la driver și mai multe dreivere sau chiar întregi unități de ambalare pot fi programate simultan, timpul poate fi salvat în acest pas de producție. Dar NFC are și alte avantaje. De exemplu, setările driverului pot fi citite și verificate rapid prin atașarea dispozitivului la antenă, ceea ce facilitează verificarea calității sau analiza erorilor „, spune Klaus Mohr, Manager de produse de iluminat la Tridonic.

Imaginea 1: Demonstrarea pașilor în companionSUITE (capturi de ecran)

Software-ul companionSUITE de la Tridonic susține, de asemenea, de programarea wireless prin intermediul NFC

Imaginea 2: Imagini de produs ale driverelor cu funcții NFC

 Multe LED-uri de la Tridonic sunt deja echipate cu o interfață NFC.

Un videoclip animat care ilustrează funcția NFC în producție este disponibil pe canalul YouTube Tridonic: https://www.youtube.com/watch?v=leIMO3pMkbk

Despre Tridonic

Tridonic este un furnizor mondial de tehnologie de iluminat, sprijinind clienții săi cu hardware și software inteligente și oferind cel mai înalt nivel de calitate, fiabilitate și economie de energie. Ca un motor global al inovării în domeniul tehnologiei de rețea bazate pe iluminat, Tridonic dezvoltă soluții scalabile și orientate spre viitor, care permit noi modele de afaceri pentru producătorii de sisteme de iluminat, administratori de clădiri, integratori de sisteme, planificatori și multe alte tipuri de clienți.

Pentru a promova viziunea „Internetului Luminii”, Tridonic se bazează pe parteneriate cu alți specialiști. Scopul este dezvoltarea în comun a unor soluții tehnologice inovatoare care transformă sistemele de iluminat în rețele inteligente și permit astfel servicii asociate. Expertiza sa profundă în domeniul tehnic face ca Tridonic să devină un partener ideal pentru mărcile stabilite și pentru noii veniți pe piață.

Tridonic este compania tehnologică a grupului Zumtobel și are sediul în Dornbirn, Austria. În anul fiscal 2017/18, Tridonic a generat vânzări de 352,7 milioane de euro. 1.690 de angajați cu înaltă calificare și o prezență de vânzări la nivel mondial în peste 50 de țări oferă baza pentru dezvoltarea și lansarea de sisteme de iluminat noi și inteligente.

www.tridonic.com

Share