Soluții wireless de identificare și monitorizare a descărcărilor parțiale de la Prysmian Group

Prysmian Group, lider mondial în industria de sisteme de cabluri de energie și telecomunicații, prezintă instrumentul revoluționar în exploatarea liniilor de medie și înaltă tensiune, prin diagnoza viitoarelor defecte, asta fără a întrerupe alimentarea cu energie a liniilor. Acest echipament mută conceptul de mentenanță a liniilor de la o abordare reactivă, la o mentenanță predictivă, pe baza informațiilor furnizate de PRY CAM.

O SOLUȚIE INOVATIVĂ LA O PROBLEMĂ REALĂ

Măsurarea descărcării parțiale (PD) este o procedură crucială pentru evaluarea condiției sistemelor electrice.  80% din viitoarele defecte/întreruperi ale liniilor electrice sunt legate de descărcări parțiale. De fapt, este unul dintre parametrii critici evaluați în timpul fabricării produsului, a instalării și funcționării. Cu toate acestea, testarea PD nu a fost niciodată utilizată pe scară largă ca un instrument puternic de diagnostic online datorită mai multor limitări ale tehnologiei tradiționale.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

PRY-CAM este un instrument pentru prelucrarea și clasificarea automată semnalelor de impuls generate de fenomenele de descărcare parțială (PD) care apar în izolația cablurilor din sistemele și echipamentele de medie și înaltă tensiune, precum transformatoare, mașini electrice, sisteme de cabluri și tablouri electrice. Acesta captează câmpul electromagnetic produs de fiecare impuls PD fără întreruperea serviciului. PRYSMIAN are o bază imensă de date pe baza căreia este interpretat și diagnosticat spectrul câmpului electromagnetic. Predictibilitatea echipamentului are o acuratețe de 100% – atunci când este semnalat un spectru care e încadrat în categoria celor cu probleme, în timp problema va apărea cu siguranță.

PRODUSELE NOASTRE

PRY-CAM PORTABIL

PRY-CAM GRID

 

PRY-CAM LA NIVEL GLOBAL

La nivel mondial PRY-CAM este utilizat în mai mult de 720 de unități, măsurătorile efectuate au depășit cifra de 2.000.000, peste 700 de instalații sunt permanent monitorizate cu Pry-Cam, numărul clienților recurenți este mai mare de 50 iar rata de diagnosticare PD este de 100%.

PRY-CAM MONITORING SOFTWARE

Aplicația care se adresează unei administrări complexe a unor linii de importanță majoră de transmisie și distribuție. Este singura aplicație care integrează în aceeași platforma informații despre descărcări parțiale, senzori de temperatură și acustici.

În varianta mobilă echipamentul PRYCAM permite colectarea de date a punctelor critice ale liniilor în timp record permițând evaluarea și luarea de măsuri urgente pentru a evita întreruperile de furnizare a electricității, spre exemplu în cursul unor evenimente importante: sportive, summit-uri internaționale etc.

Pentru un eveniment important Prysmian a făcut evaluarea liniilor de medie tensiune din Taormina – câteva statistici:

 • 12 zile pe teren pentru măsurători
 • 735 componente testate incluzând: terminații, manșoane, întrerupătoare, cabluri
 • 140 pagini de rapoarte

În urma evaluărilor s-au făcut recomandări: Curățarea a 40 de terminații, înlocuirea terminațiilor a 21 de întrerupătoare, înlocuirea a 18 capete terminale, monitorizarea continuă a 3 terminale de cablu care prezentau descărcări parțiale critice.

MANAGEMENTUL DATELOR – MĂSURAȚI, TESTAȚI, CONTROLAȚI

Ori de câte ori doriți, fiecare măsurare PD poate fi salvată împreună cu multe detalii utile, cum ar fi imagini, mesaje înregistrate, coordonatele GPS, note și etichete.

Fiecare măsurătoare PD, împreună cu imagini, videoclipuri, înregistrări de mesaje, coordonate GPS pe care doriți să le adăugați în timpul testării PD, sunt stocate și protejate în siguranță pe PRY-CAM CLOUD. Accesând zona dvs. de membru puteți verifica, analiza și actualiza de la distanță propriile măsurători de PD și puteți obține informații avansate, precum statistici de date.

PRY-CAM APP

PRY-CAM PORTABLE funcționează cu iPad-ul dvs. cu aplicația Pry-Cam disponibilă în App Store și poate fi acționat în trei moduri de operare diferite pentru a vă oferi flexibilitatea maximă.

 • BASIC – utilizare gratuită

PRY-CAM se poate utiliza pentru detectarea exactă a PD cu lumină de avertizare și interfață simplificată (recomandat pentru MV).

 • AVANSAT

Vă oferă modelul de PD pentru un diagnostic simplu (recomandat pentru MV + HV).

 • PREMIUM

Vă oferă modelul complet de PD, inclusiv cu forme de undă și spectru de frecvență, pentru fiecare semnal PD (recomandat pentru MV + HV).

Modul de operare se poate actualiza temporar de la opțiunea BASIC la cea AVANSAT sau PREMIUM pentru un diagnostic mai detaliat atunci când este necesar.

DE CE PRY-CAM PORTABLE ESTE INSTRUMENTUL POTRIVIT

 • Detectează 100% din defectele critice din sistemele HV și MV
 • Permite evitarea a până la 80% din defecțiuni
 • Reduce timpul de măsurare cu până la 70% față de tehnologiile tradiționale
 • Până la 5x sensibilitate mai mare la defecte mici
 • Domeniu mare de aplicație , în industrii și facilitățile care necesită o conexiune energetică stabilă: parcuri eoliene, panouri solare, centrale nucleare, parcuri industriale cu flux de lucru continuu, centre de date, aeroporturi, spitale, clădiri guvernamentale, etc.

Pentru mai multe detalii și portofoliu complet de produse vizitați pagina noastră https://ro.prysmiangroup.com sau contactați-ne la adresa de e-mail infocables-ro@prysmiangroup.com

Share