TRAX – multi-funcțional Megger pentru testarea transformatoarelor cu metode „state-of-the-art”

TRAX – multi-funcțional Megger pentru testarea transformatoarelor cu metode „state-of-the-art”

 

În mediul de testare de astăzi, există puțin ce TRAX nu poate măsura. Grație unei combinații unice de hardware de înaltă performanță, software modern și interfață intuitivă, plus o serie de aplicații remarcabile, acesta depășește cu ușurință performanța și funcționalitatea echipamentelor rivale. Megger a selectat cele mai bune tehnici de măsură din gama lor de echipamente de test, a adăugat o funcționalitate de neegalat, plus simplitate inteligentă, și toate ambalate într-o cutie ușor de transportat, gata pentru următorul dvs. test.

Ca o singură unitate, sistem de test multitasking, nimic nu se ridică la înălțimea TRAX. Are în plus mai multe funcții de test destinate altor componente ale unei stații electrice și, în cele din urmă, înlocuiește numeroase echipamente individuale de test. În comparație cu instrumentele convenționale, TRAX economisește timp și este mai rentabil.

Pot fi generate și măsurate cu o precizie ridicată o gamă largă de valori de tensiune și curent, ceea ce permite instrumentului multifuncțional de tip mono-bloc să fie utilizat într-un domeniu larg de aplicații. Astfel, gama de aplicații TRAX include transformatoare de putere, pentru acestea oferă mai multe caracteristici unice și deosebite, treceri izolatoare, câmpuri de bare, transformatoare de măsură, întrerupătoare de JT, MT și IT, relee de protecție, sisteme de împământare și multe alte componente din substații. TRAX este dotat cu caracteristici care vor face sarcina inginerului de test mai ușoară și mai rapidă în timp ce rezultatele vor deveni mai fiabile și precise. Cei 100 A CC pentru măsurarea rezistenței înfășurării sau tensiunea de 250 V CA pentru măsurarea raportului de transformare sunt bune exemple. Se adaugă tehnica de adaptare pentru demagnetizare rapidă și eficientă a miezului și tehnica brevetată pentru măsurători dinamice pe comutatoarele de derivații în sarcină. TRAX are și tehnica brevetată pentru corecția de temperatură și de detectare a dependenței de tensiune. Ușor de utilizat, multi-funcționalitatea TRAX vine la propriu atunci când se evaluează starea și performanța transformatoarelor de curent și de tensiune. Se pot testa ambele tipuri cu ușurință, precum și componentele cheie ale unui activ individual, de exemplu, miez, înfășurări, treceri și izolație. Testarea cu frecvență variabilă este esențială pentru ambele sarcini standard și avansate de diagnosticare. Arhitectura interfață utilizator/TRAX se bazează pe un număr al instrumentelor individuale/aplicații unde numai funcția necesară este afișată în mod implicit. Toate instrumentele sunt „ready-to-go”, fără a face setări specifice. În modul de neconfigurare, trebuie doar să conectați cablurile de măsură la obiectul de test, selectați tensiunea sau curentul semnalului de test și apăsați butonul pornire. Acest lucru impune un minim de pregătire, economisind astfel timp și bani pentru utilizator. Dacă se dorește îndrumare cu privire la modul de efectuare al unui test, pur și simplu introduceți configurația. TRAX oferă apoi scheme de conexiuni, plus un tabel cu ordinea corectă a măsurătorilor.

Sistemul este proiectat pentru mobilitate – dar funcționează la fel de bine sau mai bine decât orice echipament de test pe teren dedicat de pe piață. TRAX susține teste în conformitate cu majoritatea standardelor aplicabile (IEC, ANSI, CIGRE, etc). Este, probabil, cel mai compatibil și cel mai bun sistem de test „transformatoare și stații electrice” din lume.

www.megger.com

www.sebakmt.com

seba.ro@sebakmt.com

Share