Tesla a cumpărat   Maxwell Technologies, producător de supercapacitoare

Tesla a achiziționat în ianuarie a.c. Maxwell Technologies , producător californian de sisteme de stocare a energiei electrice bazate pe supercapacitoare (condensatoare electrice cu o capacitate mare de înmagazinare a energiei electrice). Achiziția arată interesul firmei Tesla pentru dezvoltarea de soluții de stocare ce folosesc alte tehnologii decât bateriile cu pile chimice cu Li-Ion, ce sunt  folosite acum pe scară largă la vehicule electrice.

Densitatea de energie a supercapacitoarelor a crescut continuu în ultimii ani grație inovațiilor aduse în piață de mai multe firme, Maxwell find una din cele mai cunoscute.

Maxwell produce baterii, module și sisteme de stocare a energiei ce folosesc numai capacitoare  electrice  și oferă  capacități de stocare mari și un număr practic infinit de cicluri de încărcare/descărcare ceea ce  le face superioare bateriilor cu pile chimice.

Recent Maxwell a vândut și linia de produse de înaltă  și medie  tensiune CONDIS®  către un fond de investiții elvețian.

detalii pe https://www.maxwell.com/

Share