Terminalele EtherCAT ELX series extinse cu tehnologia TwinSAFE SC

Transmisiune de semnal cu siguranță intrinsecă și siguranță funcțională combinate într-un pachet ultra compact

Echipa Kreatron Automation

Terminalele EtherCAT din seriile ELX au fost extinse prin adăugarea de terminale de intrare analogică cu tehnologia TwinSAFE SC (Single Channel). Aceste terminale I/O ultra compacte pot fi folosite pentru a fi utilizate în aplicații cu zone de risc care necesită transmisiune de semnal cu siguranță intrinsecă și capabilități de siguranță funcțională.

Terminalele ultra compacte ELX series, care sunt cer tificate în concordanță cu specificațiile standardelor ATEX și IECEx, permit conectarea directă a echipamentelor de teren cu siguranță intrinsecă până la Zona 0/20 bazându-se pe o barieră de siguranță integrată. Noile design-uri ale terminalelor extinse prin tehnologia TwinSAFE SC fac, de asemenea, posibilă obținerea unui nivel de siguranță echivalent cu PL d/Cat.3, în conformitate cu EN ISO 13849-1 sau EN 62061.
În acest fel, este posibilă folosirea tuturor datelor de proces existente într-un sistem și pentru tehnologia de siguranță, cum ar fi în scopul de a monitoriza viteza ventilatoarelor din zonele predispuse la risc de explozie.
Noile terminale I/O sunt disponibile ca terminale de 12mm lățime cu două sau patru canale de intrare analogică pentru 0/4…20 mA și pentru senzori de rezistență RTD, termocuple/mV și tensometre. Mai mult de atât, un terminal cu un singur canal este valabil pentru conectarea directă a codificatorilor incrementali cu siguranță intrinsecă, ce evaluează un semnal NAMUR activat de diagnostic în concordanță cu IEC 60947-5-6.

Tehnologia TwinSAFE SC

Cu ajutorul tehnologiei TwinSAFE SC, este posibilă folosirea de semnale standard pentru task-uri legate de siguranță în orice rețea sau sistem fieldbus. Datele de la un terminal TwinSAFE SC sunt furnizate către TwinSAFE Logic, unde sunt supuse procesării multi-channel legate de siguranță.
Datele provenite din diferite surse sunt analizate, verificate pentru plauzibilitate și supuse unui process de ”votare„. Acest lucru este făcut de către blocuri de funcții certificate precum Scale, Compare/Voting (1oo2, 2oo3, 3oo5), Limit, etc. Totuși, din motive de siguranță, cel puțin una dintre sursele de date trebuie să fie o componentă TwinSAFE SC.

www.beckhoff.com/elx-twinsafe-sc

Descoperă și încearcă!

Beckhoff Automation produce echipamente și software de înaltă calitate, utilizând tehnologii de
ultimă generație și tehnici de dezvoltare ultramoderne în realizarea tuturor produselor lor. Pentru a
lua cea mai bună decizie în ceea ce privește proiectele dumnea voastră și pentru a vă familiariza cu
posibilitățile de automatizare specifice domeniului dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați pe adresa: office@kreatron.ro.
Pentru mai multe detalii referitoare la partenerii noștri și produsele lor puteți accesa: www.kreatron.ro

Share