Schneider Electric și Soitec anunță un acord important de colaborare tehnologică în domeniul fermelor solare

București, 30 mai 2011 — Schneider Electric, specialistul global în managementul energiei, și Soitec, furnizorul mondial numărul unu de produse inovatoare pentru industria electronică și energetică, anunță semnarea unui acord de colaborare tehnologică în domeniul fermelor solare de randament înalt.

ferme solare soitec

Expertiza tehnologică și industrială a companiei Soitec în domeniul semi-conductoarelor deschide calea unei revoluții tehnologice majore în producția de energie solară fotovoltaică cu concentrare înaltă. Schneider Electric dispune de competență unică în gestionarea randamentelor sistemelor solare și în conectarea lor la rețelele electrice. Prin combinarea acestor două tipuri de expertize, Soitec și Schneider Electric înzestrează industria franceză cu o bază tehnologică solidă și performantă de prim rang mondial de dezvoltare a energiei regenerabile pentru a răspunde necesităților energetice ale planetei. Cei doi parteneri vor propune împreună soluții tehnologice destinate centralelor solare de înaltă performanță pentru zonele foarte însorite, combinând tehnologia CPV ConcentrixTM a Soitec și soluțiile integrate EcoStruxureTM ale Schneider Electric.

Expertiza Schneider Electric, recunoscută de toți actorii din acest sector, în realizarea de centrale solare în numeroase țări și recenta confirmare a competitivității internaționale a tehnologiei CPV a Soitec pe piața americană, demonstrează valoarea unei inițiative coordonate pentru dezvoltarea unei baze industriale inovatoare. Astfel, partenerii își propun să dezvolte un proiect de ferme solare în Franța, o dovadă veritabilă a pertinenței tehnologice a acestei colaborari. Această dovadă ar permite, de asemenea, stabilirea unor colaborări tehnologice în țările ce dispun de o expunere mare la lumina solară, această abordare inovatoare putând să constituie un element strategic al dezvoltării potențialului lor energetic, în special în cadrul Planului Solar Mediteranean.

Laurent Bataille, Director Energie Regenerabilă, Schneider Electric, a declarat: „Suntem bucuroși că Schneider Electric contribuie la dezvoltarea unei tehnologii solare inovatoare și competitive, demonstrând astfel competența noastră unică în domeniul accesului la energii regenerabile. Expertiza noastră internațională în domeniul sistemelor inteligente de gestionare a energiei pentru centrale solare combinată cu sistemele CPV inovatoare ale Soitec ne vor permite să răspundem necesităților de energie în creștere ale țărilor ce dispun de o expunere mare la lumina solară într-o manieră eficace și durabilă.”

André-Jacques Auberton-Hervé, Președinte Soitec, a declarat: „Compania Soitec este mândră să contribuie la dezvoltarea unei tehnologii franceze de referință internațională. În calitate de lider al tehnologiei CPV, Soitec se alătură Schneider Electric pentru a dezvolta o ofertă durabilă pentru producția industrială de energie solara regenerabila.”

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în peste 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul energiei și al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 110 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere și eficientă, realizând venituri din vânzari în valoare de peste 19.6 miliarde de euro în 2010, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele și organizațiile « să profite la maxim de resursele energetice » .

www.schneider-electric.com

Despre Soitec

Soitec (Euronext Paris) este o companie industrială internațională ce are ca obiect principal de activitate fabricarea de materiale semi-conductoare de performanță extremă. Produsele sale (substraturi pentru componente electronice și sisteme fotovoltaice cu concentrare – CPV), precum și tehnologiile sale (Smart CutTM, Smart StackingTM și ConcentrixTM), fac din această companie un lider mondial ce mareste performanțele și eficacitatea energetică a aplicațiilor destinate piețelor informatice, de telecomunicații, echipamente electronice pentru automobile, de iluminare și centralelor solare de capacitate mare. Soitec are astăzi sedii industriale și centre de cercetare-dezvoltare în Franța, Singapore, Germania și Statele Unite.

Pentru informații suplimentare, consultați www.soitec.fr.

Share