Schneider Electric România susține programul de eficientizare Apa Nova

  •     Schneider Electric și Apa Nova au finalizat un proiect prin care se urmărește sporirea eficienței în distribuția apei în București

 București, 22 noiembrie 2010 — Schneider Electric, lider global în managementul energiei, anunță finalizarea proiectului derulat în parteneriat cu Apa Nova – furnizorul de apă al Bucureștiului. Proiectul a avut ca obiectiv  eficientizarea distribuției de apă prin implementarea de soluții inteligente de automatizări, sistematizări și control de la distanță.

  

Proiectul a fost unul de anvergură –cu peste 4 milioane de euro investite pentru implementarea sistemelor de dozare automată și supraveghere în stațiile de producție, precum și în stațiile de pompare secundare (de exemplu Roșu și Grozăvești) pentru a eficientiza procesul  de colectare, tratare și distribuție a apei către consumatori.

Inovațiile implementate de Schneider Electric reduc cu până la 17% consumul de energie actual, ceea ce are ca rezultat o economie de peste 600.000 euro, contribuind astfel la o factură mai redusă pentru consumatori. În plus, prin sistemele de supraveghere la distanță se asigură o continuitate în alimentarea cu apă dar și detectarea și rezolvarea din timp a eventualelor defecțiuni ce pot cauza întreruperi.

Controlul centralizat și detaliat al instalațiilor contribuie la menținerea unor parametri de funcționare și astfel maximizează eficiența energetică a întregului sistem de distribuție de apă. Sistemul de semnalare și gestionare pentru mentenanță și reparațiil de urgență este de asemenea îmbunătățit prin soluțiile inteligente Schneider Electric. Toate acestea în cele din urmă vor reprezenta un serviciu mai eficient de distribuție de apă în avantajul clienților Apa Nova, atât cei casnici, cât și cei industriali.

 „Partenerii no7ștri din acest proiect au primit cu deschidere produsele Schneider Electric și ne-au oferit șansa de a integra soluțiile noastre inovatoare cu beneficii de durată și rezultate palpabile. Suntem onorați că am fost parte din acest proiect ce impune noi standarde în segmentul managementului circuitului apei în cadrul APA NOVA.” declară David Nicholl, Country President Schneider Electric România.

La rândul său, Bruno Roche, Director General APA NOVA adaugă: „Colaborarea cu Schneider Electric a însemnat pentru APA NOVA o perfecționare a proceselor ce intervin în sistemul de circulare a apei: colectarea, tratarea și distribuția apei către consumatori. Astfel am crescut standardul serviciilor oferite de noi, ceea ce îi face pe clienți mai mulțumiți, și nu în ultimul rând, am economisit bani și energie .”  

 Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în peste 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul energiei și al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 100 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere și eficientă, realizând venituri din vânzari în valoare de peste 15,8 miliarde de euro în 2009, prin activitatea lor constantă de a ajuta indivizii și organizațiile « să profite la maxim de resursele energetice » .

www.schneider-electric.ro

Share