GE și companiile partenere cu capital mixt vor investi 55 milioane USD în tehnologii noi, în cadrul competiției „GE ecomagination”

    Investițiile GE permit creșterea cotei de piață în sectorul  tehnologiei de rețea inteligentă în valoare de 20 miliarde USD

 

Stocarea energiei, securitatea utilităților, servicii de alimentare a vehiculelor electrice, software de gestionare a energiei și alte descoperiri revoluționare sunt valorificate pentru obținerea de fonduri

 

  • Până în prezent, au fost selectate pentru investiții, 12 idei provenite de la companii recent înființate sau în curs de dezvoltare, precum și companii consacrate și universități 
  • Companiile partenere cu capital mixt Foundation Capital și RockPort Capital Partners sunt co-investitori în două tranzacții
  • În cadrul Competiției deschise a inovațiilor, cu o durată de 10 săptămâni, s-au înscris aproape 4.000 de proiecte din peste 150 de țări

 

GE (NYSE: GE) și companiile sale partenere cu capital mixt au anunțat o investiție colectivă de 55 milioane USD în importante companii de tehnologie pentru rețeaua energetică, în cadrul competiției „GE ecomagination”, ale carei fonduri au o valoare de 200 milioane USD (www.ecomagination.com/announcements). Aceasta este prima dintre cele câteva runde de finanțare a inovațiilor planificate de GE și companiile partenere cu capital mixt în cadrul acestei competiții, care reprezintă un angajament global de accelerare a dezvoltării și aplicării tehnologiei de rețea energetică prin colaborare deschisă.

Până în prezent, GE a format și accelerat douăsprezece noi parteneriate cu cei înscriși, în vederea dezvoltării și comercializării tehnologiilor vitale realizării rețelei energetice de nouă generație. Printre aceste tehnologii se numără stocarea energiei, securitatea utilităților, software de gestionare a energiei și servicii de alimentare a vehiculelor electrice. GE estimează că, până în anul 2015, aceste domenii vor crește rapid și vor putea oferi oportunități în valoare de 20 miliarde USD.

foto Jeff Immelt, Președintele și CEO al GE

„Competiția Ecomagination a răspuns angajamentului de a încuraja inovația și investițiile prin colaborare, un angajament pe care ni l-am asumat împreună cu partenerii noștri,” a declarat Jeff Immelt, Președintele și CEO al GE. „Colaborăm cu acești noi parteneri în vederea accelerării dezvoltării și aplicării conceptelor la o scară care să permită realizarea unei rețele mai curate, mai eficiente și mai viabile din punct de vedere economic. Parteneriatele formate prin această competiție reprezintă un nou mod de a face afaceri în cadrul companiei GE, care, în același timp, continuă să își extindă oferta amplă de energie digitală pe o piață a rețelelor energetice aflată în plină dezvoltare.”

foto Steve Vassallo, general partner Foundation Capital

Steve Vassallo, general partner Foundation Capital, a declarat, „Participarea la această acțiune extraordinară de descoperire și dezvoltare a viitoarelor tehnologii energetice a fost o experiență deosebită. Persoane fizice, companii noi, dar și companii consacrate din întreaga lume s-au înscris cu numeroase idei promițătoare de transformare a rețelei energetice globale. Vedem un potențial enorm în investiția noastră comună alături de GE pentru a ajuta noua companie Sentient Energy din Silicon Valley să își optimizeze capacitatea și fiabilitatea în rețeaua inteligentă.”

foto Chuck McDermott, partener general RockPort Capital

Chuck McDermott, partener general RockPort Capital, a declarat, „Numărul mare de idei și legături generate de competiția Ecomagination demonstrează rolul important pe care îl are colaborarea în identificarea soluțiilor pentru problemele energetice ale lumii. Participanții care au descoperit soluții complementare și au stabilit legături cu cei care îi pot ajuta să își promoveze tehnologiile au adus o valoare imensă competiției. Investiția noastră alături de GE în tehnologii SustainX de stocare a energiei arată că împreună putem crea sinergiile necesare introducerii unor importante tehnologii curate pe piață.”

Au fost selectate douăsprezece concepte pentru parteneriate și GE negociază activ în privința investițiilor și a altor acorduri comerciale cu companiile și partenerii academici de mai jos, printre care două co-investiții cu parteneri cu capital mixt. 

 

ClimateWell, Stockholm, Suedia (Aparate electrocasnice eficiente)
Sistemele de încălzire și răcire cu consum energetic eficient ale ClimateWell funcționează pe bază de apă caldă încălzită cu energie solară, în loc de energie electrică, maximizând eficiența energetică. Această tehnologie determină o reducere semnificativă a consumului energetic și a emisiilor de carbon. Chiar dacă inițial au fost vizate construcții precum spitale sau clădiri comerciale, GE și ClimateWell încearcă să aplice această tehnologie și pe alte piețe deservite deja de divizia GE de aparate electrocasnice.

Consert, Raleigh, NC (Sisteme și software de management al energiei)
Soluția Consert de management al energie în domeniul cererii permite companiilor de utilități, municipalităților și asociațiilor cooperatiste să gestioneze reducerea solicitărilor, să sporească eficiența operațiunilor și să acționeze ca o centrală electrică virtuală. Tehnologia de la Consert completează soluțiile existente ale GE Digital Energy, răspunzând nevoilor speciale ale de pe aceste segmente de piață.

 

FMC-Tech, Ltd., Shannon, Irlanda (Tehnologii de senzori inteligenți)
Sistemul de monitorizare a liniei electrice pentru rețele de tensiune medie joacă rolul de sistem nervos al rețelei inteligente și are aplicații pentru optimizarea livrării rețelei inteligente de la GE. Integrează detectarea liniilor suspendate, stocarea datelor și comunicarea fără fir cu un controler local în vederea detectării și localizării defecțiunilor din rețeaua inteligentă și a gestionării comunicațiilor de distribuție, oferind o platformă pentru nevoile prezente și viitoare ale rețelei.

Fundația Fu, Școala de Tehnologie și Științe Aplicate, Universitatea Columbia , New York, NY (Stații de alimentare VE)
Este vorba despre o nouă colaborare dintre GE, Columbia Engineering, FedEx Express și Con Edison care permite preschimbarea vehiculelor pe bază de hidrocarburi în vehicule electrice în orașul New York. Tehnologia oferită de Columbia Engineering, dezvoltată în Centrul de sisteme de calcul pentru învățare, gestionează sarcina și livrarea și conectează în timp real stațiile de alimentare a vehiculelor electrice la sistemul de gestionare a distribuției electrice al companiei de utilități. FedEx asigură și pune în funcțiune vehiculele integral electrice pe care le va studia echipa realizată în colaborare. Pe lângă asigurarea fondurilor, GE va oferi sprijin acestui program și prin punerea la dispoziție a competențelor sale din cadrul diviziei Digital Energy și al Centrului GE de Cercetare Globală.

JouleX, Atlanta, GA (Sisteme și software de gestionare a energiei)
JouleX oferă o soluție deosebită de gestionare a energiei, bazată pe rețea. Sistemul Energy Manager de la JouleX monitorizează, analizează și ajustează automat consumul de energie din sistemele și dispozitivele conectate la o rețea. Dispune de potențialul necesar reducerii cu 30-60% a energiei. Va îmbunătăți soluțiile GE de centre de date pentru a-i ajuta pe clienți să își restrângă consumul energetic în centrul de date. În plus, tehnologia va spori capacitățile sistemului de gestionare a sensibilității la cerere în cadrul diviziei Digital Energy a GE.

OPOWER, Arlington, VA (Sisteme și software de gestionare a energiei)
OPOWER integrează datele demografice ale consumatorilor, datele despre consumul energetic și date analitice comportamentale pentru a încuraja gospodăriile să adopte variante inteligente privind consumul energetic din propriile locuințe. Un utilizator obișnuit va reduce consumul cu aproximativ 2,5% pe lună, contribuind la realizarea de economii. Datorită activității globale derulate de GE în domeniul infrastructurilor de contorizare inteligentă și contorizare automată, OPOWER poate ajuta companiile de utilități să își asigure contribuția consumatorilor și a comisioanelor companiilor de utilități publice.

Scientific Conservation, San Francisco, CA (Sisteme și software de gestionare a energiei)
Această platformă monitorizează și gestionează devierile energetice din clădirile comerciale printr-o întreținere predictivă a sistemelor energetice de bază: încălzire, ventilare, aer condiționat, refrigerare, iluminat, comenzi și surse regenerabile. Cu ajutorul sistemului de diagnosticare, în curs de brevetare, îmbunătățește în general eficiența, ducând la acoperirea costurilor de instalare în mai puțin de doi ani. Tehnologia are aplicații divizia Intelligent Platforms a GE de software pentru gestionarea clădirilor și oferă posibilități de conservare pentru portofoliul de imobiliare al GE și pentru clădirile GE.

SecureRF Corporation, Westport, CT (Securitate pentru utilități)
SecureRF oferă soluții de securitate pentru dispozitivele integrate are prezintă un necesar mai redus de energie și sunt folosite în cadrul Rețelei Inteligente. Algebraic Eraser™ este o metodă criptografică cu cheie publică destinată dispozitivelor cu resurse limitate, cum ar fi contoarele și senzorii. Divizia Digital Energy a GE poate valorifica această tehnologie de securizare a rețelei inteligente astfel încât clienții companiilor de utilități să nu mai fie nevoiți să se preocupe de aspectele privind confidențialitatea consumatorilor și securitatea datelor.

Sentient Energy, Burlingame, CA (Tehnologii de senzori inteligenți)
Sentient dezvoltă soluții avansate de monitorizare a rețelei reprezentate de aplicații software și dispozitive modulare de monitorizare inteligentă care permit automatizarea unei distribuții rentabile. Îmbunătățește localizarea defecțiunilor, analiza și remedierea cauzei, gestionarea capacității rețelei și a utilizării forței de lucru a companiei de utilități, asigurând oportunități de integrare și parteneriat pentru ofertele diviziei Digital Energy a GE Energy.

Soladigm, Milpitas, CA (Eficientizarea clădirilor)
Această tehnologie pentru ferestre permite trecerea electronică de la geamuri transparente la geamuri colorate, permițând controlul căldurii și al strălucirii. Poate reduce cu 25% consumul energetic al sistemelor de încălzire, ventilare și aer condiționat (CVAC) și limitează sarcina maximă a CVAC cu 30%, fiind un instrument important de reglare a necesarului pentru viitoarea infrastructură a rețelei inteligente. Programele GE ecomagination pentru locuințe și spitale ecologice, programul de locuințe cu consum energetic zero și alte inițiative de eficientizare energetică reprezintă mai multe direcții de acțiune pentru stabilirea unor relațiile comerciale cu tehnologia.

SustainX, West Lebanon, NH (Stocarea energiei)
Această tehnologie este izotermă și permite stocarea energiei cu aer comprimat în mod rentabil, la nivel de rețea. Abordarea SustainX are potențialul de a avea un nivel de costuri la jumătate din nivelul costurilor unui sistem tradițional de stocare a energiei cu aer comprimat. Această tehnologie prezintă oportunități de colaborare cu Centrul GE de Cercetare Globală, precum și oportunități de parteneriat comercial cu GE Energy în vederea comercializării aplicațiilor de stocare a energiei și creșterii procentului de producție de energie regenerabilă pe piețe precum cea din Europa.
SynapSense Corporation, Folsom, CA (Servicii de centre de date)
Folosind o rețea robustă de senzori fără fir, soluțiile SynapSense măsoară și gestionează condițiile de mediu și consumul energetic în toate centrele de date, ducând la o reducere de 10% a întregului consum energetic pentru centre de date tipice din companii. Tehnologia oferă oportunități de relații comerciale cu diviziile Digital Energy și Intelligent Platforms ale GE, cu ofertele lor de vizualizare și gestionare energetică.

Per Olofsson, CEO al ClimateWell, a declarat: „Competiția GE ecomagination a oferit ClimateWell o metodă cu totul nouă de a găsi un partener care să ne ajute să ne introducem mai rapid produsele pe piață. Eram convinși că tehnologia noastră se va potrivi perfect. Ea reprezintă o modalitate inovatoare și rentabilă de încălzire și răcire a clădirilor, fără a solicita rețeaua în mod exagerat. Această oportunitate deosebită de colaborare cu GE și partenerii săi CM ne oferă avantajul de care avem nevoie pentru a dezvolta mai rapid tehnologia ClimateWell la scară mare și pentru a accesa piețe noi.”

Competiția Ecomagination este una dintre cele mai ample inițiative de acest tip. A avut o durată de 10 săptămâni si a atras 70.000 de tehnologi, studenți, antreprenori și companii recent înființate care au participat cu cele mai bune idei la construirea rețelei energetice de nouă generație. Platforma deschisă a inovațiilor a beneficiat de aproape 4.000 de înscrieri care au venit din peste 150 de țări. Procesul de evaluare a posibilităților de afaceri derulat de GE și de companiile sale partenere cu capital mixt RockPort Capital, Foundation Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers și Emerald Technology Ventures continuă, dar cele 55 milioane USD reprezintă o parte semnificativă a efortului de investiții la doar patru luni de la lansarea oficială a Competiției.

 

Propunerile au fost incluse în trei categorii: Surse regenerabile, Rețea și Locuințe/Clădiri ecologice. Candidații pentru investiții și relații comerciale cu GE au fost evaluați de un comitet format din reprezentanți ai diviziilor GE și ai companiilor partenere ale competiției. Pentru detalii suplimentare legate de Competiție, vizitați pagina ecomagination.com/challenge.

Share