Schneider Electric își consolidează poziția în domeniul soluțiilor complete de control și optimizare a performanțelor pentru clădiri

  Schneider Electric a achiziționat două companii din domeniul tehnologiilor software pentru managementul clădirilor 

București, 16 martie 2011 — Schneider Electric a anunțat achiziția a două companii franceze, pioniere în domeniul tehnologiilor software pentru managementul clădirilor: Vizelia, furnizor de software pentru monitorizarea în timp real a clădirilor și D5X, companie specializată în soluții pentru optimizarea utilizării spațiului comercial. 

 Cu ajutorul software-ului inovator al companiei Vizelia, clienții pot obține informații în timp real privind consumul de energie, planificarea întreținerii și managementul imobilelor. Acesta se adresează atât clădirilor noi, cât și celor deja existente, în special din sectoarele de educație, imobile comerciale și clădiri publice. 

 D5X are 27 de angajați și oferă soluții complete în trei domenii principale: urmărirea în timp real a deplasărilor și a gradului de ocupare a imobilelor, sisteme de control al sălilor (inclusiv contolul iluminării, al storurilor și ventilației) și managementul rețelelor de date. 

 Prin aceste achiziții, Schneider Electric își completează gama de soluții pentru managementul complet integrat al clădirilor și consolidează valoarea adăugată oferită utilizatorilor finali și proprietarilor de clădiri. 

foto Chris Curtis, vicepreședinte executiv pentru sectorul Buildings
Chris Curtis, vicepreședinte executiv pentru sectorul Buildings

 

 Chris Curtis, vicepreședinte executiv pentru sectorul Buildings, a declarat: „Prin achiziționarea Vizelia și D5X, Schneider Electric își crește capacitatea de a oferi soluții complete pentru îmbunătățirea performanței clădirilor. Vom fi de asemenea în măsură să ne folosim de poziția pe piață deținută în anumite țări și să propunem aceste tehnologii clienților noștri din afara Franței .” 

foto F-Abbal
Frédéric Abbal, președintele Schneider Electric Franța

 

 „Continuăm să facem investiții inovatoare în Franța pentru a oferi soluții fără egal. Clienții noștri vor să aibă controlul asupra instalațiilor, atât din punct de vedere al consumului energetic, cât și din punct de vedere al optimizării performanței”, a explicat Frédéric Abbal, președintele Schneider Electric Franța. 

 Se estimează că aceste două achiziții vor răspunde criteriilor de rentabilitate a investițiilor (ROCE) ale Schneider Electric. 

 Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în peste 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul energiei și al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 110 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere și eficientă, realizând venituri din vânzari în valoare de peste 19.6 miliarde de euro în 2010, prin activitatea lor constantă de a ajuta indivizii și organizațiile «să profite la maxim de resursele energetice» . 

www.schneider-electric.com

Share