Bosch ajuta Japonia

Grupul Bosch donează un milion de euro către Crucea Roșie Japoneză

Vineri, 18 martie 2011, Grupul Bosch a anunțat faptul că va trimite un ajutor imediat de un milion de euro în Japonia, în sprijinul victimelor cutremurului și tsunamiului care au lovit Japonia. Banii sunt meniți să spijine activitatea desfășurată de Crucea Roșie Japoneză. Compania germană anunță că urmează să ia și alte măsuri de ajutor, imediat ce va avea o imagine mai clară asupra întinderii prejudiciului și a lucrărilor de reconstrucție necesare.

 “Catastrofa din Japonia ne-a șocat pe toți. Această donație este un semn al celei mai profunde simpatii pe care o avem față de poporul japonez,” a spus Franz Fehrenbach, președintele Consiliului de administrație al companiei Bosch. Franz Fehrenbach a adăugat că, în prezent, se poate doar ghici amploarea reală a distrugerilor.

foto Franz Fehrenbach, președintele Consiliului de administrație al companiei Bosch

Din acest motiv, a explicat el, Bosch a decis să amâne orice decizie cu privire la modul în care ar putea ajuta cel mai bine țara și poporul japonez în activitatea de reconstrucție a țării. Bosch este prezent în Japonia de peste 100 de ani. Compania are în prezent aproximativ 8000 de asociați în țară, în 36 de locații. Aceștia dezvoltă și fabrică produse pentru diviziile de Tehnologie auto, Tehnică industrială și Bunuri de larg consum și echipamente pentru construcții.

foto cutremur-japonia-incendiu

foto cutremur-japonia

foto cutremur-japonia-2

 

„Suntem profund îngrijorați de amploarea catastrofei din Japonia, cauzată de cutremurul masiv și de tsunami”, a continuat Franz Fehrenbach. „În urma situației extrem de grave care a apărut cu privire la centralele nucleare, suntem foarte îngrijorați atât pentru asociații noștri, clienții, furnizorii și partenerii Bosch, cât și pentru poporul japonez care a fost foarte afectat de tot ce s-a întâmplat.”

Imediat după știrea curtremurului, concernul german a alcătuit două echipe de sprijin în caz de calamitate, stabilite în Germania și Japonia, menite să comunice continuu și să răspundă la toate întrebările asociaților. Conform datelor deținute până în prezent de grupul german, niciun asociat Bosch nu a fost ucis sau rănit la niciuna din locațiile Bosch din Japonia. Pagubele exacte asupra clădirilor sunt încă în curs de evaluare. Firma germană anunță însă că nicio clădire nu s-a prăbușit și nu au existat incendii la niciuna din locațiile sale. Cu toate acestea, concernul german a suspendat pentru moment toate călătoriile de afaceri ale angajaților în Japonia. ’’Bosch a repatriat deja cei aproximativ 300 de expați, care lucrau în Japonia, și pe membrii familiilor acestora. Mulți dintre aceștia au fost triști să plece și extrem de  reticenți în a-și părăsi colegii japonezi’’ a încheiat Fehrenbach.

 

 

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2010, circa 283.500 de angajați au generat vânzări de aproximativ 47,3 miliarde de euro, în domeniile construcției de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum și echipamentelor pentru construcții. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele peste 300 de filiale și companii regionale din peste 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Bosch este reprezentată în aproximativ 150 de țări. Această rețea internațională de dezvoltare, producție și vânzare reprezintă fundația creșterii concernului german. Bosch a cheltuit în 2010 aproximativ 4 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare și a înregistrat aproximativ 3.800 de patente pe plan internațional. Prin toate produsele și serviciile sale, Bosch sporește calitatea vieții, oferind soluții care sunt atât inovatoare, cât și utile.

 

În anul 2011, Bosch își sărbătorește cea de-a 125-a aniversare. Compania a fost înființată în Stuttgart în 1886 de către Robert Bosch (1861-1942), cu denumirea „Atelier de mecanică fină și electrotehnică”. Structura specială a proprietarilor Robert Bosch GmbH garantează libertatea antreprenorială a Grupului Bosch, fapt ce permite companiei să facă planuri pe termen lung și să efectueze investiții inițiale importante pentru protecția viitorului său.

Capitalul social al Robert Bosch GmbH este deținut în proporție de 92% de cǎtre Fundația Robert Bosch, o organizație caritabilă. Funcțiile de conducere ale Grupului sunt îndeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust  industrial, care deține și majoritatea voturilor. Acțiunile rămase sunt deținute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

 

Informații suplimentare sunt disponibile la adresele de Internet www.bosch.com, www.bosch-presse.de și www.125bosch.com .

 

Share