Platforma software StruxureWare Operations 7.0 de la Schneider Electric contribuie la îmbunătățirea operațiunilor în centre de date

București (România), 8 noiembrie 2011 — Schneider Electric, specialistul global în managementul energiei, a introdus StruxureWare™ Operations 7.0, o platformă software din gama DCIM  (Data Center Infrastructure Management).

StruxureWare Operations 7.0 face parte din suita Schneider Electric StruxureWare pentru centre de date, care este menită să răspundă celor mai mari provocări întâlnite în centre de date. StruxureWare Operations 7.0 înlocuiește Schneider Electric’s InfraStruxureTM Operations versiunea 6.2. StruxureWare reprezintă o combinație între Data Center Infrastructure management, cel mai popular produs Schneider de pe piață, și instrumentele de software DCFM (Data Center Facility Management).

Suita completă inclusă în platforma generală StruxureWare are capacitatea de a stoca date, precum și de a monitoriza, automatiza, planifica și implementa aceste instrumente pentru a genera o viziune de ansamblu asupra tuturor sistemelor critice ale unui centru de date. Ca o fundație a acestei suite, platforma StruxureWare Operations 7.0, este operabilă la un nivel executiv, permițând managerilor centrului de date și managerilor de proces să aibă vizibilitate și control absolut asupra operațiunilor zilnice din centrul de date.

“Schneider Electric admite importanța provocărilor cu care se confruntă clienții noștri, în gestionarea centrului lor de date, un mediu aflat în permanentă schimbare”, a declarat Soeren Brogaard Jensen, Vicepreședinte Enterprise Software, Schneider Electric. “O dată cu lansarea StruxureWare Operations 7.0, răspundem acestor provocări oferind cel mai complet produs DCIM de pe piața actuală. Platforma asigură disponibilitate mare și control continuu asupra centrului de date, reducând de asemenea consumul de energie. Astfel, clienții noștri pot lua decizii fiind corect informați, în momentul în care își planifică să facă schimbări la nivelului centrului de date și să crească zilnic nivelul eficienței energetice”.

Întrucât devin o realitate, provocări precum complexitatea avansată, disponibilitatea și costurile crescute cu energia în mediile centrelor de date actuale, clienții se străduiesc să obțină cea mai potrivită combinație de instrumente pentru a opera și raporta eficient în legătură cu diversele sisteme și funcțiuni ale centrelor de date. StruxureWare Operations 7.0 oferă soluții complete și ușor de utilizat pentru a gestiona aceste puncte sensibile, prin introducerea unor parametri măsurabili, care promovează creșterea afacerilor, simultan cu menținerea unei prezențe în timp real în centrele de date.

Având funcții precum: alarmarea, colectarea datelor, planificarea, optimizarea și funcțiile analitice, StruxureWare Operations 7.0 oferă posibilitatea de a raporta orice aspect legat de infrastructura fizică a centrului de date. Dată fiind continua evoluție a tehnologiilor DCIM, DCFM și a software-urilor, precum StruxureWare pentru Centrele de Date, profesioniștii din IT au acum acces la toate datele și instrumentele necesare pentru a opera centrele de date, care sunt astfel, mult mai solide, eficiente, productive, mai sigure și mai prietenoase cu mediul înconjurător, toate acestea prin intermediul unei singure suite software.

StruxureWare Operations 7.0 reunește flexibilitatea StruxureWare pentru Data Centers, dovedindu-și capacitatea de a fi aplicabil în centre de date de diverse mărimi.  Acest tip de software pentru companii poate fi funcțional atât la nivel fizic, cât și virtual, oferind posibilitatea de a adăuga o arhitectură complexă care să atingă cele mai înalte nivele ale disponibilității și redundanței dorite de consumator și care să permită o scală potrivită pentru orice mărime a centrului de date.

Alte caracteristici ale StruxureWare Operations 7.0 includ opțiunea de detaliere a centrelor de date localizate oriunde în lume și posibilitatea de a obține informații detaliate în timp real, dar și capacitatea de a sintetiza informațiile produse de un centru de date dintr-o locație specifică. Pe lângă toate acestea, prin intermediul imaginilor CFD 3D (Computational Fluid Dynamics) acest tip de vizionare a oricărui centru de date oferă posibilitatea utilizatorilor să previna și să rezolve problemele termice în mod rapid și eficient.

Cu ajutorul StruxureWare Operations 7.0, două noi module furnizează multiple opțiuni pentru a crea rapoarte personalizate și a fi livrate, în cel mai convenabil mod, celor care au nevoie de ele. StruxureWare Operations Insight este un modul avansat care permite adaptarea rapoartelor la cerințele din domeniul afacerilor, pentru a oferi date integrate de la orice terță parte sau seviciu web. Modulul Insight constă într-o gamă largă de șabloane interconectate și opțiuni de scriere având posibilitatea de a personaliza setările pentru fiecare utilizator în parte.

Cel de-al doilea modul, StruxureWare Operations VIZOR, oferă posibilitatea conectării de pe terminale mobile gen Apple iPhone, iPad sau smartphone-uri care operează pe sistemul Android, pentru a vizualiza în timp real parametrii funcționali din centrul de date  .

Pe lângă toate aceste noi caracteristici ale platformei StruxureWare Operations 7.0, utilizatorii se pot bucura de aceleași beneficii întâlnite la platforma inițială InfraStruxure Operations 6.2, care constă într-un set de module opționale ce se pliază pe cerințele utilizatorilor. Aceste module opționale sunt:

•     StruxureWare Capacity – pentru simulare, planificare, optimizare a infrastructurii la cerințele din centrul de date

•     StruxureWare Change – pentru managementul procesului de lucru în infrastructuri IT

•     StruxureWare Energy Efficiency –  analiza PUE (Eficiența utilizării energiei) la nivelul subsistemelor

•     StruxureWare Energy Cost – evaluarea instant a consumului de energie

•     StruxureWare Insight – instrumente complete pentru personificarea instrumentului de raportare și vizualizarea datelor

•     StruxureWare Dashboard – vedere de ansamblu asupra centrului de date, modul ce operează cu toate dispozitivele și bazele de date asociate acestora.

•     StruxureWare Mobile – dispozitiv wireless pentru operarea centrului de date, care oferă informații în timp real referitor la adăugări de echipamente, și/sau modificări de infrastructură

•     StruxureWare VIZOR – aplicație pentru acces la informații de pe terminale smartphone și/sau tabletă.

Toate noile versiuni ale StruxureWare Operations 7.0 sunt compatibile cu actualele componente ale portofoliului de software  InfraStruxure.

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în peste 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul energiei și al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 110 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere și eficientă, realizând venituri din vânzari în valoare de peste 19.6 miliarde de euro în 2010, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele și organizațiile « să profite la maxim de resursele energetice ».

www.schneider-electric.com

Share