ElectroTech 14-16 noiembrie 2011 Cluj-Napoca

Organizatori

Initiatorul proiectului ElectroTech este Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnică, respectiv OSUT Cluj-Napoca.

poza 5 electrotech 2010

OSUT este o organizatie non-guvernamentală, având ca scop promova- rea si apărarea  intereselor studentilor din cadrul Universitătii Tehnice din Cluj- Napoca. Activitatea organizatiei datează din anul 2003, având în prezent un număr de peste 100 de membri.

poza 2 electro

Obiectivul nostru principal este dezvoltarea de proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor sociale si profesionale ale studenților, oferirea de noi oportunități prin implicare într-o structură  neguvernamentală, imple- mentarea unui sistem eficient de stabilire a contactului dintre firme si studenți în vederea obținerii unui loc de muncă.

poza 3 electrotech 2010

Urmărim dezvoltarea tinerilor studenți cu inițiativă, fiind constienți de faptul că studenții  reprezintă cea mai importantă resursă ce va influența viitorul. Mediul dinamic din acest cadru organizat  formează liderii de mâine si le dezvoltă abilitățile antreprenoriale si de comunicare prin coordonarea de proiecte desfăsurate in colaborare cu alte organizații si companii.

Ce este un InfoTech?

Infotech-urile sunt evenimente de anvergură la nivelul Universitătii Tehnice din Cluj-Napoca, care se desfăsoară bianual si antrenează cel mai mare număr de studenti dintre toate proiectele desfăsurate de către Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnică.

De la începutul proiectului (în anul 2006) si până în prezent, OSUT a reusit, prin intermediul Infotech-urilor, să aducă în fata studentilor  Universitătii Tehnice companii nationale si internationale de top din domeniul tehnic.

InfoTech-urile sunt structurate pe 4 ramuri – profilele Universitătii Tehnice:

Principalele activităti desfăsurate în cadrul evenimentului sunt: prezentări de companii din domeniile de interes ale studenților, sesiuni de comunicări stiințifice, training-uri si workshop-uri, oferirea de locuri de muncă  sau inter- nship studentilor si absolventilor.

Infotech-urile îsi propun  prin activitătile desfăsurate sa reducă  pragul si eventualele bariere de comunicare dintre studenti si companii, să faciliteze integrarea studentilor pe piata muncii, dar si informarea lor cu privire la asteptările din partea  angajatorilor. Totodată dorim să aducem în atentia studentilor ultimele tehnologii din domeniul tehnic si să ajutăm companiile  în selectarea studentilor cu potential în vederea unei colabărări ulterioare.

Ce este ElectroTech?

ElectroTech apartine familiei InfoTech, specializându-se pe profilul electro si toate ramurile sale apartinătoare. În cadrul ElectroTech, companiile participante au ocazia de a-si prezenta  activitatea si tehnologiile utilizate, iar prin participarea la un dialog deschis cu studentii au sansa de a-i selecta pe cei mai buni, în vederea unei colaborări ulterioare.

poza 4 electrotech 2010

Totodată, studentii pot intra în contact cu liderii de piată din domeniu, au acces la cele mai noi informatii si descoperiri expuse de profesionistii domeniului.

Oferă companiilor suportul necesar pentru a organiza activităti care să ofere studentilor sansa de dezvoltare profesională si remarcare în rândul angajatorilor.

Perioada si locul desfăsurării

Evenimentul va avea  loc în perioada 14-16 noiembrie 2011, în incinta clădirii Universitătii Tehnice situată pe strada Baritiu 26-28, municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj. În acest eveniment vor fi implicate următoarele facultăti:

Facultatea de Automatică si Calculatoare

Facultatea de Electronică, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei

Facultatea de Inginerie Electrică

poza 6 electrotech 2010

În acelasi timp, se doreste realizarea unor activităti practice în campusul studențesc Observator, unde se află căminele celor trei facultăti.

Descriere

Premisele demarării acestui proiect:

•  peste 5000 de studenti din cadrul Universității Tehnice vor să fie la curent cu ultimele produse si tehnologii de vârf

•   interesul dovedit de studenti în dezvoltarea unei cariere în domeniul în care s-au pregătit

•   nevoia executării de către studenti  a unui stagiu de practică anual

•  nevoia de cunoastere a cererii si pretentiilor angajatorilor de către studenti sau proaspeti absolventi ai Universitătii Tehnice

•    interesul companiilor de a recruta personal din rândul studentilor

•    interesul studentilor  de a afla din timp cerintele  firmelor din domeniul studiat

•    sincronizarea teoriei din facultate cu practica si cerintele firmelor

•    reorientarea prioritătilor cauzată de explozia pietei de consum din dome- niul tehnic

•    crearea unei legături între mediul business si cel academic

Obiective

OSUT, împreună cu cadrele didactice, îsi propune:

•    prezenta a minim 10 companii din domeniul studiat

•    prezenta unui număr mare de studenti  la fiecare prezentare

•    realizarea unei baze de date cu CV-uri, pusă la dispozitie reprezentantilor companiei

•    demararea unor concursuri în domeniile  celor trei facultăti pentru  a-i

premia pe cei mai buni studenti

•    realizarea de vizite la firmele de profil, în grupuri organizate

•    realizarea unor colaborări de lungă durată cu firmele si obtinerea unor noi strategii de practică pentru  studenti,  precum si posibilitatea de a-si realiza proiectele de diplomă în cadrul firmelor

•   consolidarea imaginii UTCN și OSUT în rândul studentilor

•   aducerea în atentia publicului clujean a activitătilor întreprinse de OSUT si Universitatea Tehnică

Desfăsurarea evenimentului

•    prezentările  companiilor se vor desfășura pe parcursul a maxim trei zile lucrătoare (14-15 noiembrie 2011)

•    companiile  sunt  libere  să  folosească  orice  mijloc propriu  sau  pus  la dispozitie de către organizatori pentru a-si realiza prezentarea

•    orarul va fi prezentat în formă finală după  confirmarea prezentei companiilor si va fi imprimat pe toate materialele de promovare, precum si publicat pe pagina web a evenimentului

Informatii suplimentare

Duca Oana-Maria
Responsabil Media ElectrTech
Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica
Tel: 0722.532.665
Email:   maria_lmv@yahoo.com

MARCU NICOLETA
Responsabil Media ElectroTech
Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica
Tel: 0757.772.390
Email:  funny_niko@yahoo.com
Web: www.osut.org
Share