Cuprins revista ELECTRICIANUL nr.1/2012

foto revista Electricianul nr.1/2012

APARATAJ ELECTRIC

  • Conexiuni mai rapide și mai simple de la Phoenix Contact

Conectorii sunt omniprezenți în orice aplicație electrică sau electronică. Conectorul optim trebuie ales întotdeauna în concordanță cu particularitățile aplicației în care urmează să fie utilizat. Când vine vorba de conexiuni care pot fi asamblate pe teren, principalele provocări sunt simplitatea și ușurința asamblării conectorului în maniera cea mai prietenoasă pentru utilizator. Phoenix Contact oferă produse cu diferite tehnologii de conectare rapidă ce îndeplinesc aceste criterii, produse destinate dotării echipamentelor, tablourilor electrice sau mașinilor.

ACTUALITATE

  1. Zumtobel deschide reprezentanță în București

Zumtobel își intensifică angajamentul de dezvoltare în Europa de Est. În data de 16 Ianuarie 2012, Zumtobel, liderul mondial în producția de soluții profesionale de iluminat, a deschis biroul în București.

ACTUALITATE

  • Eaton inaugurează Noul Centru Global de Inovații pentru Dezvoltarea Sistemelor de Eficiență Energetică

Producătorul multispecializat industrial Eaton Corporation (NYSE:ETN), împreună cu partenerii săi Czech Invest și Universitatea Tehnică Cehă din Praga (CVUT), au anunțat inaugurarea în Praga a celui mai nou Centru Global de Inovații Eaton.

EVENIMENT

  • WIND POWER România 2012

Între 15 și 16 ianuarie a.c., s-a desfășurat în organizarea GreenPower UK, Wind Power Romania, eveniment ce a avut drept scop prezentarea situației la zi de pe piața românească a energeticii eoliene, acum, când noua schemă de promovare a energiei din surse regenerabile începe să se aplice cu succes.

TERMOGRAFIE

  • Soluții TESTO. Termografia sistemelor electrice

Inspecția periodică a tuturor instalațiilor electrice cu o cameră de termoviziune precisă de la Testo ajută la minimizarea riscului de apariție a acestor timpi morți. Acest lucru permite ca anomaliile să fie identificate exact și eficient, putând fi luate astfel măsurile necesare.

TERMOGRAFIE

  • Soluții TESTO. Termografia obiectelor îndepărtate

Pentru măsurarea obiectelor aflate la distanțe mari se impune fie micșorarea distanței, fie o tehnologie superioară de măsurare. În multe situații, soluția este tehnologia de măsurare deoarece conexiunile greșite de pe stâlpii de înaltă tensiune pur și simplu nu pot fi examinate din apropiere. La asemenea distanțe se poate obține o imagine termică detaliată și se pot efectua analize elocvente doar prin utilizarea unui detector de rezoluție foarte mare și a lentilelor telefoto de înaltă calitate.

SOFTWARE

  • Noua platformă EPLAN 2.1 Service Pack 1

EPLAN Pro Panel Professional  este soluția pentru planificarea integrată a dulapurilor, pre-asamblare și producție.

SISTEME DE SECURITATE

  • Soluții de încredere pentru protecția infrastructurilor critice de la Bosch Security Systems

Sistemul Video Management de la Bosch permite gestionarea completă a tuturor echipamentelor pentru supraveghere video. Camere CCTV de înaltă rezoluție (pentru condiții dificile) pot monitoriza continuu oameni care se deplasează prin perimetrul supravegheat.

EVENIMENT

  • WINTER SCHOOL 2012 – organizator Coelco Trade, membră a Grupului Lapp

Marți 21 februarie 2012, firma COELCO TRADE, recent inclusă în grupul german LAPP, a organizat la Ploiești, ediția din acest an a evenimentului Winter School, dedicat soluțiilor și echipamentelor pentru industria petrolieră.

PROFIL DE FIRMĂ

  • NOARK – un nume în domeniul electrotehnic – acum și în România

NOARK Electric este o companie activă în întreaga lume și este specializată în dezvoltarea, fabricarea și distribuirea de aparatură electrică de joasă tensiune. Companie multinațională, cu peste 25 de mii de salariați. Centrele regionale sunt în Shanghai, Chicago și Praga, activitățile acestora fiind coordonate de specialiști locali.

ACTUALITATE

  • Schrack Technik România trece de pragul de 6 milioane de euro CA în 2011

Schrack Technik România, sucursala firmei austriece Schrack Technik GMBH, anunță o creștere a cifrei de afaceri de aproape 20%, depășind astfel pragul de 6 milioane de Euro în 2011.

REGLEMENTARI

  • Normativul I7-2011

În Monitorul Oficial 179 (XXIII)-Nr.802 bis, PARTEA I, din 14 noiembrie 2011, a fost publicat Anexa la Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, nr.2741/2011, privind aprobarea reglementării tehnice Normativ pentru proiectarea, execuția și exploatarea instalațiilor electrice aferente clădirilor, indicativ I7-2011.

PROTECTIA LA EXPLOZIE

  • Soluții CCTV pentru medii cu pericol de explozie

În foarte multe din cazuri, împreună cu camerele protejate la explozie, se cere întreg hardware-ul CCTV  pentru integrarea și comanda camerelor. R Stahl Camera Systems poate răspunde acestei cerințe și poate oferi produse customizate conform specificației clienților.

EVENIMENT

  • LIGHT+BUILDING 15-20 aprilie 2012 Frankfurt Germania

EVENIMENT

  • A 47-a CONFERINTA DE INSTALATII  17 – 19 octombrie 2012 SINAIA

SURSE REGENERABILE

  • Noiembrie verde: cea mai așteptată lege de investitorii în energie își face pentru prima dată în trei ani efectele. Cine sunt câștigătorii?

Noiembrie 2011 a dat startul unei adevărate revoluții în industria energiei verzi, aceasta fiind prima lună în care schema de sprijin pentru acest tip de energie și-a produs efectele în totalitate după trei ani de așteptări pentru investitorii de profil.

SURSE REGENERABILE

  • Operarea eficientă a parcurilor solare

Sistemele fotovoltaice sunt instalate în din ce în ce mai multe spații  deschise. Cu puterea lor de câțiva megawați, le putem denumi centrale de capacitate mică. Pentru simplificarea operării unor asemenea microcentrale, compania BeBa Energie a dezvoltat un sistem de monitorizare bazat pe componente WAGO.

ACTUALITATE

  • Tornado Technology devine distribuitor oficial Schneider Electric România pentru echipamente de securitate

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, anunță încheierea unui parteneriat cu Tornado Technology. În România, Tornado Technology distribuie produse și servicii de securitate și networking ale celor mai importanți furnizori internaționali în domeniu.

ILUMINAT

  • Carte verde. Iluminând viitorul (I)

Tehnologia iluminării cu semiconductori („solid state lighting” – SSL) este cea mai inovatoare tehnologie apărută pe piață. Aceasta se bazează pe materiale semiconductoare emițătoare de lumină care transformă energia electrică în lumină și include iluminarea cu diode luminiscente (LED) și diode electroluminiscente organice (OLED).

EVENIMENT

  • RoEnergy București 2012

Analiștii susțin că actualul context economic este favorabil continuării investițiilor în energiile regenerabile din România. Conform unor semnale, în 2012 este posibil ca injecțiile de capital în obiective RES din partea unor companii occidentale, să fie mai mari decât în 2011, în special datorită aplicării sistemului de subvenții prin acordarea de certificate verzi, conform Legii numărul 220 din 2008.

ACTUALITATE

  • PRAHOVA CONSTRUCT AMBIENT 4-7 aprilie 2012 Ploiesti

ACTUALITATE

  • CAMEX 18-21 aprilie Iasi
Share