Noua serie de întrerupătoare cu stingere în aer NRX de la Eaton: Mici,Flexibile, Eficiente

Divizia Electrică a grupului Eaton lansează noua serie de întrerupătoare cu stingere în aer NRX, compusă din întrerupătoare fiabile, de până la 4000 A – pentru soluții optime din punct de vedere economic. Produsul IZMX16 al seriei NRX este în prezent cel mai mic întrerupător cu stingere în aer din lume.

intrerupător cu stingere în aer NRX de la Eaton

Conceptul inovativ permite montarea alăturată a două întrerupătoare debroșabile într-un tablou lat de 600 mm. Acest design reduce costurile și spațiul necesar în tablou. Mai mult, dacă este necesară operarea de la distanță, sunt disponibile: un motor de tensionare a mecanismului cu arc în bobine pentru comenzile de pornire/oprire în același gabarit. Pe scurt, mai multă performanță într-un spațiu minim.
Produsul IZMX40 din seria NRX – un întrerupător de până la 4000 A – nu ocupă un spațiu mai mare decât un întrerupător de 3200 A și nu necesită nicio cablare greoaie suplimentară în zona terminalelor. Testele de integrare în tablourile Eaton, de tipul Modan, xEnergy, PowerXpert, Capitol 20 și Capitol 40, confirmă avantajele tehnice excelente, precum și sistemul terminal ce poate fi proiectat flexibil pentru a îndeplini cerințele oricărei aplicații. Datorită designului modular, a soluțiilor de detaliu integrate și a gamei complete de accesorii și funcții suplimentare, utilizatorii pot adapta întrerupătoarele în mod individual, conform cerințelor aplicațiiilor specifice, și dacă este necesar, acestea pot fi prestabilite chiar din fabrică.
Întrerupătoarele din seria NRX suportă curenți nominali variați pentru o gamă largă de aplicații, de la 630 A la 4000 A și capacități de rupere între 42 kA și 105 kA. Mai mult, pot fi stabiliți cu exactitate parametrii optimi de protecție pe declanșatoarele electronice, conform aplicației și echipamentului de protejat. Domeniile principale de aplicație ale seriei adaptabile NRX sunt: protecția sistemelor, motoarelor, transformatoarelor și a generatoarelor.
Pentru extinderea funcționalității întrerupătoaruluir în aplicații există o gamă largă de accesorii practice – cum ar fi pentru semnalizare, automatizare și comunicare. Dacă un sistem trebuie să fie modificat temporar în diferite trepte de dezvoltare, utilizatorii pot, de exemplu, să regleze un întrerupător de 1600 A pentru echipamentele de doar 100 A, înlocuind pur și simplu fișa de curent nominal.
Datorită capacității înalte de comunicare, seria de întrerupătoare NRX oferă noi opțiuni pentru distribuția electrică: NRX furnizează toate informațiile operaționale și le transmite mai departe.

Astfel, transparența sistemului este îmbunătățită, și timpii de răspuns la evenimente de tipul suprasarcinii, dezechilibrului fazic și supratensiunii sunt de asemenea reduși. Intervențiile rapide previn orice eroare de sistem, fiind astfel posibilă și mentenanța preventivă, îmbunătățind disponibilitatea globală a sistemului.
Întrerupătoarele IZMX pot fi adaptate cu ajutorul unor soluții individuale, măresc siguranța sistemului, îmbunătățesc protecția personală în cazul unor erori, și reduc semnificativ riscul întreruperilor nedorite în timpul funcționării. Soluțiile includ ARMS, ARCON, selectivitatea zonală, comutarea de la distanță și protecția Profi cu Digitrip 1150.
Eaton asigură trei tipuri de programe software pentru proiectarea ergonomică a proiectului, precum și pentru selecția și documentația facilă în selectarea produsului. În primul rând, instrumentul software intuitiv Eaton Configurator Circuit Breaker asigură selectarea și configurarea simplă a separatoarelor și întrerupătoarelor de sarcină cu accesorii dintr-o bază
de date de câteva mii de produse. În al doilea rând, programul CurveSelect permite afișarea reglabilă a caracteristicilor de declanșare a unor diverse dispozitive de protective pe același graphic timp-curent. În al treilea rând, programul BreakerVisu este folosit pentru monitorizarea diferitelor ACB și MCCB, și permite culegerea rapidă și precisă a datelor precum curentul prin întrerupător,starea întrerupătoarelor și avertizările de sarcină, precum și afișarea acestora în mod dinamic pe o pagină de internet.

Mai multe informații: www.eaton.de/electrical

Share