Statii ABB de reincarcare a autobuzelor electrice

ABB câștigă mai multe comenzi pentru stațiile de reîncărcare pentru autobuze electrice

Divizia de produse electrice a firmei ABB a câștigat trei comenzi pentru livrarea stațiilor de încărcare rapidă a acumulatoarelor autobuzelor electrice, pentru clienți din Europa și America de Nord. Toate comenzile sunt pentru stații de încărcare tip OppCharge, configurate pentru a opera cu toate vehiculele electrice sau hibride electrice fabricate de Volvo Bus.

Cea mai mare comandă a fost de la Volvo Bus pentru 12 stații de încărcare a acumulatoarelor autobuzelor electrice pentru utilizarea în orașul Charleroi, Belgia. Combinate cu cele trei stații ABB care au fost deja instalate, vor constitui   cea mai mare rețea unică de autobuze și stații de încărcare electrice din Europa. Instalația va fi finalizată în 2018, și va permite alimentarea a 101 Volvo autobuze electrice hibride care deservesc sistemul de transport public din Valonia.

ABB a primit, de asemenea, o comandă pentru o stație de încărcare rapidă pentru autobuze electrice în orașul Värnamo din Suedia, pentru compania de  publică Värnamo ELNAT. Aceasta a fost prima comandă ABB în Suedia pentru un sistem de încărcare de autobuz electric pe o linie comercială.

Novabus, divizia din America de Nord a Volvo Buses a anunțat recent că va colabora cu ABB pentru livrarea primei stații de încărcare a autobuzelor electrice în America de Nord, pentru a fi utilizate la Montreal ca o demonstrație a tehnologiei pentru sistemele de tranzit în regiune .

Recent, două stații rapide de încărcare pentru autobuze electrice hibride au fost comandate la stația centrală din Luxemburg City. Încărcătoarele vor fi puse în funcțiune împreună cu cinci autobuze electrice hibride de la Volvo.

Stațiile de încărcare sunt capabile de încărcare completă pentru autobuze hibrid-electrice și integral-electrice, pentru ambele tipuri durata încărcării fiind de doar trei până la șase minute, pe timpul unei staționări la punctele de capăt ale traseului autobuzului.

Tehnologia se bazează pe interfața cu standarde deschise OppCharge.

http://www.abb.com

Share