AFDD Doepke

Arcul electric poate apărea din motive operaționale, la deschiderea sau închiderea contactelor mecanice. În mod normal, acestea nu prezintă un pericol. Cu toate acestea, deteriorări minore sau defecte de izolație
pe linii conductoare, de exemplu ca rezultat al îmbătrânirii materialului sau ca rezultat al îndoirilor conductorilor electrici , pot provoca defecte de arc electric nedorite și periculoase. Dacă aceste defect rămân neobservate, ele pot deveni un risc de incendiu în instalatia electrica.

Defectele de arc electric paralel sunt detectate și de întreruptoare cu protecție la curent rezidual, dar în cazul arcului serial, defecțiunile pot trece neobservate dacă nu există un dispozitiv de protecție de tip AFDD (Arc Fault Detection Device).

AFDD

Arcul electric serial produce căldură care deteriorează materialele din jur pe termen lung și, în cel mai rău caz, chiar provoacă incendii. Acest proces de deteriorare a izolației(la arc paralel) sau a contactului(la arcul serial)  poate continua neobservat peste săptămâni, luni și chiar ani.
Dispozitivul de detectare a defecțiunilor de arc (AFDD) de la Doepke, oferă securitate în trei direcții, combinând protecția curentă , la supracurent, la scurtcircuit, la curent rezidual cu protecția împotriva defectelor de arc periculoase în doar trei unități modulare. Astfel dispozitivul protejează oamenii împotriva curenților reziduali periculoși, protejează sistemele împotriva scurtcircuitului sau suprasarcinii și reduce riscul de incendiu în zonele fixe din instalații.
Dacă dispozitivul detectează arc serial sau paralel în circuit, el  întrerupe oprește rapid(timp de reacție de ordinul milisecundelor) circuitul afectat. Când este declanșat, un LED arată sursa greșeala. Informațiile despre cauza defecțiunii sunt stocate și pot fi vizualizate  la o dată ulterioară. Sunt recomandate dispozitive de detectare a defectelor de arc impuse prin standardele pentru instalațiile cu risc de foc și în anumite instituții publice. Aceste standarde se referă la  spațiile de cazare pentru dormit, camerele sau locurile unde există un risc special de incendiu, camere sau locuri făcute din materiale de construcție inflamabile și camere sau locuri unde se găsesc bunuri de neînlocuit poate fi pus în pericol. Proiectantul  și / sau constructorul trebuie să asigure un risc și siguranță evaluare încă din faza de proiect pentru a determina și documenta dacă trebuie luată în considerare utilizarea AFDD-urilor.
doepke.de/en/company/

Share