Soluții OBO în domeniul industrial

HoverCube

Alimentarea cu energie a stațiilor de lucru în uzinele de producție și ateliere prezintă adesea probleme. Sursele de energie necesare, cum ar fi curentul de înaltă tensiune și aerul comprimat, provin de la punctele centrale de alimentare, ajung la stațiile de lucru individuale și trebuie adesea concentrate din nou la fața locului.
Aceste cabluri sunt greu de observat, generând astfel mai multe pericole de accidentare la locul de muncă.
Furtunurile de aer comprimat sau prelungirile cablurilor electrice amplasate neglijent reprezintă atât un pericol de împiedicare, cât și un obstacol pentru transport și o sursă de pericol care nu trebuie subestimată, chiar și atunci când se pune accentul pe o trecere rapidă pe culoarele de lucru.
OBO Bettermann vă ajută în acest caz: cu produsele compacte HoverCube de tipul VH și VHF, cablurile și furtunurile deranjante sunt de domeniul trecutului. Distribuitoarele suspendate, cu design compact, pot fi suspendatede ta van și poziționate liber în încăpere. Astfel, ele facilitează munca sigură și eficientă la orice stație de lucru.

Robust și cu calitate dovedită

Carcasele acestui cub pentru alimentarea cu energie sunt confecționate din poliamidă extrem de rezistentă la impact și oferă puncte de instalare pentru până la opt aparate pentru instalații. Astfel, produsele HoverCube facilitează racordarea mediilor de lucru în mod direct și sigur la stația de lucru. Suspendarea se poate realiza, la alegere, fix, cu ajutorul unui lanț sau al unui arc, sau ergonomic, cu ajutorul instrumentului de poziționare.

HoverCube VH

Distribuitorul de tip VH este utilizat în mediul de lucru normal, cum ar fi domeniile de producție și montaj sau în fabricile de automobile. Pentru aplicațiile necesare, punem la dispoziție, pe lângă HoverCube, care poate fi echipat, în funcție de preferințe, pentru patru (tip VH4) și opt (tip VH8) aparate terminale, și o gamă largă de dispozitive HoverCube prefabricate pentru aplicații standard, cu sau fără racorduri de aer comprimat. Prizele sunt cablate în prealabil la nivelul carcaselor și testate. Racordul cablurilor se realizează simplu și rapid cu ajutorul unor cleme de înșurubare deja pregătite.

HoverCube VHF

În domeniile de lucru precum brutării,bucătării de mare capacitate, abatoare sau laboratoare trebuie respectate cerințe speciale privind alimentarea cu energie electrică. HoverCube VHF8 este conceput în mod special pentru utilizarea în zone umede. În stare nefolosită, design-ul carcasei, precum și aparatele terminale furnizate asigură un grad de protecție IP44 (protecție împotriva stropilor de apă). Prin montarea unor dispozitive de protecție cu până la patru poli, stațiile de lucru pot fi asigurate descentralizat în mod corespunzător. Oferim produsele HoverCube VHF drept carcase goale pentru opt aparate pentru instalații. Carcasele goale sunt disponibile în execuții cu și fără racorduri de aer comprimat.

 

Jgheaburi încărcări mari

Atunci când trebuie să înfrângeţi deschideri largi şi să susţineţi, în acelaşi timp, sarcini mari de cabluri, sistemele OBO pentru încărcări mari prezintă soluţia optimă în acest sens. Gama de produse cuprinde jgheaburi de cabluri şi poduri de cabluri cu lăţimile de la 200 până la 600 mm şi cu înălţimile laturilor de la 110 până la 200 mm. Un sistem amplu cu accesorii precum piese de formă şi piese de fixare care se pretează în special fixării pe structuri de beton şi oţel. Sistemele OBO pentru încărcări mari şi-au dovedit calitatea în numeroase domenii ale construcţiilor industriale şi cu instalaţii. Aceste sisteme devin tot mai populare în clădiri cu structuri din oţel. Sistemele OBO pentru încărcări mari reprezintă o gamă completă pentru toate posibilităţile şi cerinţele de utilizare şi asigură, graţie capacităţii portante mari în combinaţie cu deschideri mari, o alimentare raţională şi optimă cu energie.

Suprafețe pentru toate domeniile de utilizare

Un exemplu potrivit instalațiilor industriale este jgheabul pentru cabluri RKS-Magic®, care este disponibil în patru modele cu suprafețe și materiale diferite. Varianta zincată prin imersie este concepută pentru medii industriale și poate fi utilizată în construcția utilajelor și a instalațiilor. Pe de altă parte, modelul din oțel superior (A2 și A4) este adecvat pentru industria alimentară și chimică. Pentru spații interioare fără cerințe speciale, suprafața zincată în bandă (FS) este alegerea corectă.

Calitate și siguranță verificate

Pentru toate produsele, OBO Bettermann pune siguranța și calitatea pe primul loc. De aceea, OBO deține propriul laborator de verificare, centrul de testare BET. Aici au fost verificate temeinic capacitatea de încărcare și capacitatea portantă maxime. Se testează și rezistența jgheabului pentru cablu la coroziune.

Siguranță mecanică

 • Se asigură trecerea fără probleme la punctele de îmbinare chiar și în cazul sarcinilor maxime;
 • Îmbinarea sigură la trepidații și vibrații.

Siguranță electrică

 • Echipotențial cu siguranță de durată, fără componente suplimentare;
 • Testat în privința compatibilității electromagnetice și a curenților de șoc;
 • Testat VDE conform DIN EN IEC 61537:2007.

Clemele de distanțare ASG 732 și ASL 733: gamă de produse restrânsă, flexibilitate ridicată

Clemele de distanțare tip 732/733 de la OBO sunt disponibile într-un portofoliu complet reconfigurat. Gama precedentă de produse este înlocuită de noile modele ASG 732 și ASL 733. Gama revizuită de cleme de distanțare convinge prin:

 • O varietate mai mare de materiale și suprafețe;
 • Extinderea domeniilor de tensionare ale clemelor, oferind posibilitatea de reducere a numărului de variante ale clemelor de fixare;
 • Revizuirea portofoliului de cleme de distanțare permite extinderea posibilităților de utilizare și a opțiunilor în ceea ce privește mediile de instalare;
 • Fixarea în condiții de siguranță a cablurilor și a țevilor la nivelul pereților, pardoselilor și plafoanelor.

Posibilități extinse de utilizare datorită multitudinii de suprafețe disponibile

Modelele anterioare de cleme de distanțare 732 au fost galvanizate, fiind disponibile în versiunea A4; noile cleme tip ASG 732 sunt acum disponibile în mod suplimentar în versiunea cu suprafață zincată prin imersie, precum și în versiunea din oțel inoxidabil A2. Suprafețele mai robuste și materialul de o calitate superioară al clemelor din oțel inoxidabil oferă mai multe posibilități de utilizare în exterior și în medii cu un grad ridicat de coroziune. Clemele de distanțare tip ASL 733 sunt disponibile în versiunile galvanizat, zincat prin imersie și oțel inoxidabil A2 și A4, precum și aluminiu.

Forma optimizată a clemelor de distanțare asigură flexibilitate în timpul desfășurării lucrărilor

 • În cadrul revizuirii portofoliului a fost optimizată și forma clemelor de distanțare, având drept rezultat extinderea domeniului de tensionare al acestora, pentru mai multă flexibilitate în utilizare. Astfel, o singură clemă poate fi utilizată pentru o varietate mai mare de diametre ale cablurilor. În acest mod, a fost posibilă restrângerea semnificativă a gamei de produse. Bineînțeles, gama de produse poate fi utilizată în continuare pentru toate diametrele de cabluri disponibile.
 • Clemele tip ASG 732: acestea permit tensionarea cablurilor cu un diametru între 8 și 63 mm. În total, sunt disponibile 14 dimensiuni diferite ale clemelor.
 • Clemele tip ASL 733: adecvate pentru cabluri cu un diametru între 6 și 63 mm. Pentru acest model sunt disponibile 11 dimensiuni ale clemelor.
 • Grație portofoliului optimizat, se reduce numărul de cleme de fixare necesare la locul desfășurării lucrărilor. Instalatorii și lucrătorii pot răspunde în mod flexibil cerințelor de la fața locului, printr-un număr de cleme mai redus decât în mod obișnuit. Astfel, sunt facilitate lucrările la fața locului și sunt simplificate activitățile de achiziționare și aprovizionare a clemelor de distanțare.

O nouă caracteristică inteligentă a produsului: capac cu autoblocare

Noile cleme sunt prevăzute cu un capac cu autoblocare.

Datorită unei borduri prelucrate de la nivelul capacului, acesta nu se poate desprinde, nici în cazul în care șurubul de îmbinare este slăbit ca urmare a influențelor mecanice. Suplimentar, bordura prelucrată are rolul de protejare a cablului, atât în timpul pozării cablurilor, cât și ulterior.

Prezentare generală a avantajelor clemelor de distanțare pentru cabluri:

 • Robuste și durabile: Clemele de distanțare se remarcă printr-o capacitate portantă și o rezistență ridicată. În special variantele din oțel inoxidabil sunt extrem de robuste, deoarece prezintă un grad redus de deformare și o rezistență ridicată la coroziune.
 •  Avantaje din punct de vedere al siguranței: Toate clemele de distanțare tipurile ASL 733 și ASG 732 sunt disponibile în versiunile galvanizat, zincat prin imersie și oțel inoxidabil A2 și A4, verificate și aprobate pentru menținerea în funcțiune conform DIN 4102 Partea 12, clasele de menținere în funcțiune E30 până la E90.
 • Aplicații multiple: Grație varietății ridicate de materiale și materii prime a noului portofoliu, clemele de distanțare oferă nenumărate posibilități de utilizare.
 • Restrângerea gamei de produse, toate avantajele: Gama de produse a fost restrânsă semnificativ, însă fără a afecta gradul ridicat de funcționalitate oferit sau posibilitatea de utilizare a produselor pentru cabluri de orice diametru.
 • Facilitarea lucrărilor la fața locului și a activităților de aprovizionare: Prin intermediul noului portofoliu de cleme de distanțare, instalatorii își pot desfășura în mod flexibil lucrările la fața locului. Activitățile de aprovizionare sunt, de asemenea, simplificate.

Mai multe produse și informații utile puteți afla accesând site-ul: www.obo.ro

Share