Separatori verticali cu fuzibili Smart Ars pro de la Apator SA

www@apator.com.pl

Separatori verticali cu fuzibili Smart Ars pro de la Apator SA

Timp de mai multi ani, compania Apator SA a oferit propriile sale versiuni de separatori verticali cu fuzibili: ARS si ARS pro. În a doua jumatate a anului 2016 a fost lansata urmatoarea noua generatie a acestor produse, ce poarta prefixul „smart”, un termen ce denota natura inteligenta a acestora. Inginerii de design au adus numeroase inovatii separatorilor, în principal pentru a spori siguranta si a asigura o operare facila a acestora.

Smart ARS pro (Fig. 1) sunt conceputi pentru a fi utilizati atunci cand este nevoie de o fiabilitate inalta si de operare in siguranta, cum ar fi in cazul aparatajelor eletrice de joasa tensiune din statiile de transformare, al aparatajelor electrice de joasa tensiune industriale, al imbinarilor cablurilor de distributie, etc. Separatorii verticali cu fuzibili Smart ARS pro sunt realizati in conformitate cu cerintele celor mai noi Standarde Europene, PN-EN 60947-1 si PN-EN 60947-3.

Parametrii acestora sunt adaptati ultimelor standarde si specificatii tehnice ale companiilor de distributie electrica din Polonia si din strainatate.

Separatorii verticali cu fuzibili Smart ARS pro pot fi dotati cu module de detectie adecvate (Fig. 2), transformatoare de curent (Fig. 3), intrerupatoare miniaturale si alte accesorii. O asemenea echipare se doreste a fi folosita in cadrul noului sistem dezvoltat de Apator SA pentru monitorizarea statiilor de transformare si a aparatajului electric de joasa tensiune. Sistemul este denumit 4grid Inspect.

4grid Inspect

Dezvoltarea sistemului 4grid Inspect permite crearea sistemelor de control inteligente pentru statiile de tranformare MT/JT, ce reprezinta unul dintre elementele componente ale retelelor electrice inteligente. Folosirea acestui echipament si a serviciilor IT permit distributia in siguranta a energiei electrice si primirea informatiilor complete despre calitatea sa si starea componentelor instalate.

Separatori verticali cu fuzibili Smart Ars pro de la Apator SA

Fig. 1 Separatorii verticali cu fuzibili Smart ARS pro sunt conceputti pentru a fi utilizatti atunci când este nevoie de o fiabilitate înalta si de operare în siguranta.

Timp de mai multti ani, compania Apator SA a oferit propriile sale versiuni de separatori verticali cu fuzibili: ARS si ARS pro. În a doua jumatate a anului 2016 a fost lansata urmatoarea noua generatie a acestor produse, ce poarta prefixul „smart”, un termen ce denota natura inteligena a acestora. Inginerii de design au adus numeroase inovattii separatorilor, în principal pentru a spori sigurantta si a asigura o operare facila a acestora.

Fig. 2 Module de detectie ale separatorilor verticali cu fuzibili Smart ARS pro

Fig. 3 Transformatoare de curent – unul dintre accesoriile disponibile pentru separatorii verticali cu fuzibili Smart ARS pro

.

Separatorii verticali cu fuzibili

Smart ARS pro reprezinta unul dintre  componente principale ale sistemului. Acestia transfera informatii despre explozia sigurantei cu fuzibili si valoarea curentilor de faza catre sistemul de control SCADA si ofera recomandari cu privire la pozitia de operare a separatorului vertical cu fuzibili (inchis/deschis).

Tehnologia de Montare Live Una dintre cele mai importante inovatii legate de separatorii verticali cu fuzibili Smart ARS pro este reprezentata de siguranta si montarea rapida live. Design-ul special cu module incorporate cu suruburi la baza (Fig. 4) permite montarea in siguranta pe sistemul de bare in conformitate cu Tehnologia de Montare Live.

In afara de sporirea sigurantei, aceste inovatii accelereaza considerabil montarea in concordanta cu Tehnologia de Montare Live, comparativ cu versiunea clasica. Ele permit companiilor sa reduca costurile asociate montajului. Acest lucru este posibil, de asemenea, si in cazul separatorilor cu terminale cu carlig.

 

Construirea separatorilor verticali cu fuzibili

Smart ARS pro Separatorii verticali cu fuzibili

Smart ARS pro au fost ajustati in conformitate cu sistemele de aparataje electrice. Dimensiunile si formele lor speciale permit montarea in dulapuri ale mai multor producatori, folosind elementele de mascare produse de acestia. (Fig. 5).

Disiparea caldurii

Urmatoarea inovatie este legata de verificarea disiparii caldurii in cazul separatorilor verticali cu fuzibili. Canale special proiectate si localizate in interiorul separatorului permit un schimb mai bun de caldura, ceea ce intuenteaza functionarea sa. Efectul de aspirare a aerului rece a fost aplicat, aerul rece trecand prin circuite si preluand caldura de la acestea pentru a o elimina prin orificiile din partea de sus catre exterior. Avantajul acestei solutii este faptul ca separatorul, prin eliminarea caldurii prin partea de sus, nu va incalzi si ceilalti separatori montati pe sistemul de bare.

Carcasa

Carcasa separatorilor a fost modificata in comparatie cu ultima versiune. In prezent, carcasa este un element conectat direct cu aparatoare. Design-ul carcasei ofera rigiditate adecvata si asigura operarea stabila si in siguranta.

Grad de protectie IP mai înalt

Noul design al componentelor separatorilor verticali cu fuzibili Smart ARS pro a permis obtinerea unui grad de protectie IP mai inalt. In pozitia de lucru, separatorii cu orificii de masurare inchise localizate pe capace au in partea frontala gradul de protectie IP 30. In pozitia deschis (deconectat), gradul de protectie este IP 20.

In timpul   operatiunilor de comutare, atunci cand cutitul sigurantei cu fuzibili este inca conectat, persoana ce opereaza separatorul este complet protejata si nu va atinge elemente functionale sau cutitul sigurantei cu fuzibili. Exista o siguranta de 100% a faptului ca separatorul a intrerupt circuitul. Fiecare din versiunile de separator vertical cu fuzibili marca ARS descrise mai jos este prevazut cu placute speciale de deionizare plasate deasupra contactelor de prindere a fuzibilului. Rolul lor este de a capta arcul electric pentru a creste siguranta in exploatare a separatorului.

Prototipul 3D al separatorului vertical cu fuzibili Smart ARS pro a fost primit cu entuziasm in cadrul targului „Energetics” din Lublin si a fost ales ca „Produsul anului 2016”. In aprilie 2016, in timpul Conferintei stiintifice si tehnice –I –

MITEL, separatorul vertical cu fuzibili Smart ARS pro a fost premiat de catre Presedintele Filialei Asociatei Electrice Poloneze a Bazinului Minelor de Carbune in cadrul competitiei „Cel mai bun produs inovator sau tehnologie de inginerie electrica”.

Clase de flamabilitate a materialelor plastice

Un parametru semnificativ si foarte important este clasa de flamabilitate a materialelor plastice utilizate la producerea separatorilor verticali cu fuzibili Smart ARS pro. Materialele plastice au clasa de flamabilitate V0. Apator SA a cerut efectuarea de teste la laboratoare de testare acreditate pentru a confirma clasa de tamabilitate. Testarea a fost efectuata pe grosimea minima, maxima si medie a materialelor plastice din care sunt construite componentele separatorului.

Principalele avantaje ale separatorului vertical cu fuzibili Smart ARS pro produs de Apator SA sunt reprezentate de sporirea sigurantei si simplificarea procesului de montaj. Separatorul prezentat va fi disponibil pentru dumneavoastra la targul Energetab din Bielsko-Biala, in cadrul standului Apator SA, hala A, acolo unde sunteti cu drag invitati.

 

Pentru detalii va rugam sa contactati: Josef.kalleder@apator.com.pl   Tel: 0745 267 192

 

APARATAJ ELECTRIC

Fig. 4 Design-ul separatorilor verticali cu fuzibili Smart ARS pro cu module încorporate cu suruburi la baza permite montarea în sigurantas pe sistemul de bare în conformitate

cu Tehnologia de Montare Live

 

 

Fig. 5 Separatorii verticali cu fuzibili Smart ARS pro pot fi montatti în dulapuri produse de mai multe companii prin folosirea mai multor elemente de mascare adecvate

Fig. 6 Canale speciale localizate în interiorul separatorilor permit schimbul mai bun de caldura

 

 

Share