EMO Hannover, 18-23 septembrie 2017

http://www.emo-hannover.de/

EMO Hannover, 18-23 septembrie 2017

Miercuri, 5 aprilie 2017 a avut loc la Bucuresti, Conferinta de Presa organizata de Deutsche Messe AG Hannover, ce a prezentat date complete si la zi înainte de editia din acest an a celui mai mare târg dedicat prelucrarii  metalelor si tehnologiei de prelucrare a metalelor, EMO. Au fost prezenti domnii Christoph Miller, director târguri VDW, Frankfurt pe Main, Hartwig von Sab, purtator de cuvânt al Deutsche Messe AG, Hannover precum si doamna Luminita Constantin, reprezentant Deutche Messe în România si Moldova. La finalul conferintei, dl. Miller a oferit raspunsuri întrebarilor celor prezenti.

 

ELECTRICIANUL: Câte firme expun produse din categoria Additive Manufacturing la EMO anul acesta?

Dl. Christoph Miller: Am comandat un studiu si a reiesit ca aceasta tehnologie, similar cu cea folosita la 3D Printing, nu va avea o influenta exponentiala în industria prelucrarii metalelor, dar exista domenii de utilizare cu succes a acestei tehnologii. La EMO Hanovra exista expozanti ce expun masini ce folosesc Additive Manufacturing pentru componente metalice.

O alta concluzie a studiului a aratat ca mai multi producatori se intereseaza de aceasta tehnologie. Aceasta tehnologie este însa integrata în masini de tip hibrid, deci în masini ce fac si strunjire, frezare pe lânga adaugarea de material.

 

ELECTRICIANUL: Cu cât creste pretul masinilor unelte echipate cu conectivitate de tip Industry 4.0?

Dl. Christoph Miller: Un astfel de studiu nu  exista, dar putem spune ca preturile sunt expresia performantelor si a dotarilor.

 

ELECTRICIANUL: Digitalizarea împinge la maxim performantele masinilor unelte. Se poate spera în cresterea acestor performante peste limitele oferite de Industry 4.0?

Dl. Christoph Miller: Practic, prin aplicarea conceptului de Industry 4.0 nu se poate vorbi de cresterea randamen- tului unei masini-unelte individuale ci a întregului proces tehnologic de fabricatie. Datele provenind de la diverse masini erau furnizate si pâna acum, dar acum ele sunt folosite inteligent, pentru mentenanta predictiva sau sunt stocate conform coneptului de Big data, de exemplu.

 

ELECTRICIANUL: Exista posibilitatea ca firmele germane producatoare de masini unelte sa creeze în România centre de dezvoltare pentru software?

Dl. Christoph Miller: Nu pot vorbi în  numele  industriei dar cu siguranta ca vor exista în viitor astfel de colaborari. În Germania sunt cautati acum circa 40000 de specialisti în IT !

 

Share