Soluții inovative de protecție la trăsnet

Soluții inovative de protecție la trăsnet

Dénes István, Proenerg srl

La finalul anului 2015, respectiv începutul anului 2016  la Proenerg am avut parte de noutăți – din decembrie 2015 am început să integrăm în proiectele noastre cele trei noi modele Prevectron 3® seria S, iar din februarie 2016 această nouă gamă s-a completat cu două modele din seria TS.

Soluțiile noastre inovative de protecție la trăsnet au ajuns astfel să fie mai sigure, mai fiabile și cu mentenanța mai facilă.

NOUTĂTI

Noua generație de Prevectron prezintă două inovații unice de până acum. Integrează o nouă tehnologie patentată „OptiMax”, prin care se obține o creștere a performanței paratrăsnetului cu până la 40%, respectiv Prevectron 3® prezintă un pas important din punct de vedere al mentenanței, fiind unicul paratrăsnet cu circuite create și asamblate separat, făcând astfel posibilă schimbarea modulului defect.

40% mai performant. Protecție maximă în paratrăsnete – tehnologia OptiMax

În completarea specificațiilor tehnice ridicate ale modelelor Prevectron 2: tijă centrală continuă, calcul dinamic al câmpului electric înconjurător, sistem autonom, etc. Prevectron 3® include – pentru prima oară – tehnologia patentată OptiMax®. Sistemul OptiMax® a fost dezvoltat de către inginerii LIRi (Lightning Innovation and Research institute). Neutralizează încărcările spațiale din jurul tijei centrale, înainte de declanșarea liderului ascendent. Astfel, acesta din urmă progresează într-un mediu electric perfect controlat.

Acest sistem inovativ duce la o reducere cu până la 40% a deviației standard măsurată în Laboratorul de Înaltă tensiune (HVL). Variații mai mici măsurate în HVL înseamnă un proces al liderului ascendent mai sigur, în condiții reale de trăsnet. Așadar, acesta îmbunătățește semnificativ performanța și fiabilitatea sistemului de paratrăsnet.

Costuri reduse de mentenanță. Unicul paratrăsnet modular

Prevectron 3® reprezintă un pas important în mentenanța unui sistem de paratrăsnet. Fiecare circuit este creat și asamblat separat. Acest sistem modular unic face posibilă schimbarea modulului defect. Starea paratrăsnetului Prevectron 3® poate fi testată periodic cu testerul High Voltage Tester.

Testerul permite clientului să verifice capacitatea de funcționare a sistemului de paratrăsnet pe tot parcursul perioadei de funcționare.

BENEFICII

5 Ani garanție

Producătorul acordă un termen standard de garanție de 5 ani pentru Prevectron 3®. Mulțumită designului modular unic, Prevectron 3® are o perioadă de viață extra lungă.

100% Inovații durabile

De la începuturile dezvoltării paratrăsnetului Prevectron 3®, s-au implementat următoarele cerințe ale inovațiilor durabile: 100% fabricat în Franța, greutate scăzută cu până la 40%, perioadă de viață extinsă, construcție modulară. Mulțumită etichetei „In Planet” paratrăsnetului Prevectron 3® i-a fost atribuit Premiul de Excelență de către AvniR Adjudication Team pentru promovarea în afaceri a eco-design-ului.

Prevectron 3® – funcționare în patru trepte

Calitate garantată de standarde

18 ani experiență

Proenerg are cea mai mare și experimentată echipă de specialiști din acest domeniu. Pentru atingerea scopului – un sistem de paratrăsnet fiabil – vă asigurăm o soluție tehnică susținută de calcule exacte chiar și pentru situații extreme.

Cooperarea cu noi vă poate aduce liniștea și siguranța unui rezultat corect.

Pentru mai multe detalii vă rugăm contactați colegii noștri consultanți, specialiști în sisteme de paratrăsnet, detalii la www.proenerg.ro

Share