Detecția focului cu camere video Bosch Aviotec

Noul sistem de detectție a incendiilor pe bază de camere video Bosch AVIOTEC IP starlight 8000 de la Bosch, prezintă un model unic de detecție fizică care asigură diferențierea fiabilă a perturbațiilor de incendiile reale. Această tehnologie intuitivă oferă mai multă precizie decât orice altă platformă de detectare a incendiilor bazată pe video disponibilă pe piață. Tehnologia testată a camerei  video Bosch Aviotec și algoritmii software inteligenți analizează imaginile video direct în camera foto. Nu este necesară o unitate de procesare suplimentară, ceea ce reduce astfel eforturile de instalare și costurile aferente.

Mai rapid și mai precis
Una dintre cele mai devastatoare caracteristici ale unui incendiu este capacitatea sa de a se răspândi. Acesta este motivul pentru care detectarea rapidă și fiabilă este esențială. În timp ce detectoarele de fum rămân o componentă vitală în aproape toate scenariile, anumite medii pot beneficia de o protecție suplimentară. Acolo unde sunt prezente tavane înalte, detectarea unui incendiu înainte ca gazele de ardere și fumul să ajungă la un detector de fum îndepărtat poate economisi timp de reacție valabil. La fel de importantă este și capacitatea de a distinge corect focul și fumul de alte elemente  care pot declanșa false alarme – și pot să conduc la pierderi financiare.

Zona de aplicare
Bosch AVIOTEC IP starlight 8000 este răspunsul perfect pentru facilitățile din industrie, transport, depozitare și utilități,  și energetică, pentru a reduce timpul de detecție și a reduce rata de alarme false  la incendiu. Îmbunătățirea lanțului de salvare prin detectarea rapidă a incendiilor și prin conștientizarea situației protejează viețile și minimizează daunele.

Caracteristici:

 • Detectarea incendiilor direct la sursă
 • Detectarea flăcării și a fumului
 • Informații directe chiar din camera video
 • Nu este necesară o mascare a camerei
 • Live streaming ce ajută la intervenție
 • Stocare video pentru analiză ulterioară

Beneficii:

 • Detecția incendiului, chiar de acolo de unde pornește, accelerând substanțial timpul de reacție și îmbunătățind răspunsul la salvare
 • Identificarea chiar a incendiilor ascunse, a focurilor mirositoare și a arderii lichidelor
 • Detectați tulburările folosind date brute fără transmisie sau compresie
 • Identifică incendii folosind întregul câmp larg de vedere al camerei în majoritatea cazurilor
 • Monitorizează mediile în direct și grăbește răspunsul la salvare
 • Permite efectuarea analizei cauzelor de fond ale incendiilor prin analizarea videoclipurilor înregistrate

„Cu acest sistem dinamic de detectare a incendiilor bazat pe video IP, combinat cu o analiză video inteligentă, Bosch oferă cea mai rapidă detecție a flăcării și a fumului în medii provocatoare. (Aviotec) este un potențial salvator de viață autentic și cu siguranță un concept strălucit.”
Citat de la juriul Detektor International Award 2016

Aplicații:

Depozite și hale de producție
Majoritatea depozitelor sunt caracterizate de plafoane înalte și zone foarte mari, ceea ce duce la crearea unor volume imense de aer în interior, ceea ce reprezintă o provocare majoră pentru tehnologiile tradiționale de detectare a incendiilor. În aceste medii, detectarea căldurii cu ajutorul sprinklerelor este o tehnologie folosită frecvent. Proiectat pentru a salva clădirea și nu mărfurile din interior, folosind sprinklere poartă, de asemenea, potențialul apei care face mai mult rău decât focul în sine. Detectoarele tradiționale au nevoie de fum pentru a migra în locația lor. Detecția de incendiu bazată pe video este singura tehnologie care identifică un incendiu imediat ce fumul intră în câmpul lor vizual. În acest fel, poate acoperi suprafețe și volume mai mari, ceea ce o face o soluție mult mai accesibilă pentru depozite. Mai mult, în astfel de medii detecția cu camere video este mult mai rapidă decât detectarea tradițională a fumului.

Aeroporturi
Aeroporturile pot fi o provocare pentru pompieri. Diferitele structuri de construcții, cum ar fi terminalele, hangarurile, spațiile de depozitare și manipularea bagajelor necesită o abordare diferențiată a tehnologiilor de detectare a incendiilor și cer soluții personalizate. Tehnologiile video de detectare a incendiilor promit detectarea mai rapidă și mai precisă, permițând pompierilor să limiteze daunele. Dacă utilizați un set de algoritmi pentru identificarea fumului, puteți implementa la fel de bine un alt set de detectare a flăcărilor. Acest lucru evită necesitatea instalării și funcționării detectoarelor optice de flăcări și adaugă valoare suplimentară prin vizualizarea video completă a scenei. Prin urmare, operatorul poate localiza cu precizie scaunul focului, precum și mărfurile implicate, ceea ce poate oferi un timp prețios pentru stingerea incendiilor. Imaginea video poate fi, de asemenea, utilizată pentru a verifica alarmele în primul rând, evitând alarme false costisitoare. Analiza video inteligentă din interiorul camerei permite diferențierea foarte precisă între fum și  perturbații, cum ar fi smogul sau vaporii de apă. Și, în timp ce calitatea video poate suferi în general datorită mișcării, reflexiilor sau schimbării condițiilor de iluminare, cum ar fi lumina de fundal, procesarea inteligentă permite compensarea unor astfel de influențe.

Camerele video  Bosch AVIOTEC IP Starlight de la Bosch permit acum și detecția video a incendiilor din tuneluri. Aviotec poate acum să detecteze focul de la o distanță de maxim 100 m, ceea ce o face extrem de utilă pentru numeroase aplicații.

Funcționarea camerei Bosch AVIOTEC IP Starlight este descrisă în videoclipul următor :

https://www.boschsecurity.com/xe/en/news/product-news/aviotec/

Share