„Shakehands“ la Hannover Messe 2011

Eaton și Phoenix Contact semnează un contract de colaborare pentru dezvoltarea unei aplicații între CONTACTRON – contactorul electronic pentru comandă motor și tehnologia SmartWire-DT.

 Phoenix Contact – lider pe piața de componente, sisteme și soluții în conectică, electronică și automatică și Eaton – unul dintre marii producători de echipamente pentru distribuția energiei, sisteme UPC precum și componente și sisteme pentru automatizări, au încheiat o colaborare pentru comandă motor Contactron prin tehnologia SmartWire-DT. În prima zi a târgului, Roland Bent – Managing Director la Phoenix Contact și Tom Gross – Vice Chairman și Chief Operating Officer la Divizia Electrică Eaton au semnat un contract pentru dezvoltarea și extinderea comercială în sisteme industriale, în aparataj electric și în sisteme de comunicații.

Phoenix PR1 M&A3-11

Obiectivul colaborării este dezvoltarea și implementarea unei strategii de îmbinare între Contactron – starterul electronic pentru comandă motor și soluția de cablare SmartWire-DT, ca un nou standard în interfața de comunicații pentru un sistem electric de conexiuni inteligent. Ambele inovații, starterul electronic Contactron de la Phoenix Contact și noul concept Eaton pentru comunicații și interconectare SmartWire-DT, determină noi standarde de mărime, cablare, robustețe și siguranță. Avantajele pentru inginerii mecanici și cei de sistem sunt: cerințele pentru un spațiu mai mic, reducerea cablării și un înalt nivel de durabilitate.

„În cel mai mic spațiu posibil, Contactron integrează comutarea și funcțiile de protecție care au fost în prealabil setate separat și cablate în diferite tablouri de siguranță clasice. Prin aceasta, se revoluționează puterea de conexiune în dulapul de comandă. Combinația cu tehnologia inovativă SmartWire-DT înlocuiește, de asemenea, cablarea paralelă complexă a funcțiilor de control și semnal din panourile de comutare cu un sistem de comutare lină”, a spus Roland Bent. „Combinația între SmartWire-DT și tehnologia Contactron va permite – în colaborarea între Eaton și Phoenix Contact – întărirea considerabilă a controlului instalațiilor de comandă în industrie”.

Richard Boulter, Senior Vice President la Divizia de Control Industrial Eaton, a completat: „Adăugarea la gama noastră de startere electronice Contactron a tehnologiei SmartWire-DT este un pas logic pentru noi în realizarea conceptului de „lean automation“. Cu aceasta, noi oferim siguranță, produse eficiente și soluții convingătoare „end-to-end”, oriunde în lume. Ambele companii își unifică forțele proprii pentru o calitate înaltă, noi soluții în instalarea și controlul motorului prin contactele de tip electronic și piața va fi recunoscătoare pentru asta”.

De peste 80 de ani, încrederea și siguranța în toate aspectele privind motoarele au fost parte din inima afacerilor Eaton. Robustețea, soliditatea și portabilitatea dovedite prin tehnologia de interconectare, siguranța comutării și protecției sau eficiența energetică, atribuie lui Eaton cunoștințe extinse în domeniul protecției motoarelor și al comenzilor acestora. Clienții din toată lumea acordă acestei competențe considerație și încredere. Revoluționara tehnologie SmartWire-DT a fost de asemenea dezvoltată de Eaton. „Cu o maximă preocupare pentru „the easy way to connect”, ASIC-ul SmartWire-DT integrează întregul spectru de cereri, de la transferul volumelor mici de date în cazul senzorilor pentru cititoare de coduri de bare/actuatori precum și transferul volumelor mari de date cerute pentru integrarea unui echipament de înaltă performanță, de exemplu invertoare de frecvență, protecții de motoare electronice și întreruptoare automate”, a spus Dr. Martin U.Schefter – Business Unit Manager Industrial Automation și Managing Director la Eaton Industrie Holding GmbH. „În completare, se integrează sursa pentru unitățile SmartWire-DT, în particular pentru senzori și actuatori”. Phoenix Contact – specialistul în tehnologie de interconectare și automatizare și tehnologia Contactron, pregătesc o colaborare optimă care va aduce pe piață, cu succes, noi produse în domeniu.

Comanda motor hibrid de la Phoenix Contact combină avantajele contactelor de tip electronic și ale celor de tip electromecanic într-un singur aparat, astfel oferind o durată lungă de funcționare și un nivel scăzut de disipare. Dispozitivul are un nivel redus de uzură, furnizează 4 funcții (rotație într-un sens/schimbarea sensului de rotație/protecția motorului/ oprirea de urgență) și are 22,5 mm lățime. Funcțiile de siguranță integrate garantează o oprire de urgență fără elemente adiționale. Contactron asigură o economie cu până la 75% de spațiu și timp de cablare, față de tablourile de siguranță uzuale.

Termenul global de „Smart Efficiency” – comun atât pentru Eaton cât și pentru Phoenix Contact – a prilejuit, la Hannover Messe 2011, o platformă ideală pentru a anunța colaborarea strategică și prezentarea soluțiilor pentru diminuarea costurilor, optimizarea proceselor și conservarea resurselor. Sunt planuri pentru lărgirea gamei de ofertare cu viitoarele produse bazate pe tehnologia Contactron și SmartWire-DT.

Pentru mai multe informații, consultați:

www.phoenixcontact.de;

www.eaton.com/moellerproducts.

Despre Phoenix Contact

Phoenix Contact este unul dintre liderii pieței în domeniul ingineriei electrice și al automatizărilor. Are 11.000 salariați în întreaga lume și o cifră de vânzări de 1,3 mld. Euro în 2010. Sediul central este în Blomberg (Nordul Rhine-Westphalia) și Bad Pyrmont (sudul Saxoniei). Grupul german deține 7 companii. Șase companii au propriile amplasamente pentru producție, localizate în apropiere. Dispunerea internațională cuprinde, de asemenea, 50 filiale pentru vânzări. Prezența este consolidată prin 30 de reprezentanțe comerciale în Europa și în lume. În Germania, Phoenix Contact este reprezentat printr-o rețea de vânzări deservită de 80 de ingineri.

 Eaton – Divizia Electrică

Este lider global în distribuția energiei electrice, produse și servicii pentru calitate, control industrial și automatizare. Liniile de producție incluzând mărcile Cutler-Hammer®, Moeller®, Powerware®, Holec®, MEM®, Santak® și MGE Office Protection Systems™ furnizează soluții PowerChain Management® orientate spre client pentru asigurarea necesarului de putere în centrele de date, instituții, organizații guvernamentale, companii de utilități publice, sectoarele comercial, rezidențial, industrial și piețele OEM din lumea întreagă.

 Concernul Eaton

Unul dintre cei mai importanți producători de echipamente energetice, a avut în 2010 vânzări de 13,7 mld. $. În 2011, la cea de a 100-a aniversare, Eaton este un lider mondial în tehnologii pentru componente electrice, sisteme pentru controlul calității energiei, distribuție și control industrial, componente hidraulice, sisteme și servicii pentru echipament industrial și de teren, carburant pentru aeronave, sisteme hidraulice și pneumatice pentru uz comercial și militar, sisteme de instruire instalate pe autocamioane și siguranța și economia de carburant. Eaton are aproximativ 70.000 angajați și agenți de vânzări în peste 150 de țări.

Share