Separator cu siguranțe Eaton XNH – siguranță maximă pentru distribuția energiei

Poate fi combinat cu SmartWire-DT pentru a spori transparența și profitabilitatea

Eaton prezintă următoarea generație de separatoare cu siguranțe NH XNH. Performanțele tehnice și instalarea ușoară a dispozitivelor permit o implementare a proiectului mai sigură, mai eficientă din punct de vedere al costurilor și care economisește timp. Noul separator cu siguranțe este, de asemenea, primul separator cu siguranțe NH care poate fi conectat la SmartWire-DT ca dotare standard.

În cadrul seriei de întreruptoare xEffect, gama XNH  oferă o varietate mare de versiuni ale dispozitivului și o gamă extinsă de accesorii. Aceasta îi permite să răspundă cerințelor unui număr mare de aplicații diferite și cu exigențe crescute din  domeniul construcției de  utilaje și  instalații, precum și în domeniul distribuției clasice de energie. Astfel, Eaton lansează pe piață o serie de dispozitive care oferă chiar mai multe funcții de siguranță decât prevede standardul IEC/EN 60947-3.

Pentru conectarea la SmartWire-DT – sistemul inteligent al Eaton de cablaj și comunicare – se conectează simplu un modul de comunicare la comutatorul XNH. Acest lucru permite înregistrarea și monitorizarea permanentă a stării siguranței, a poziției de comutare și a valorilor energetice. Datele pot fi transmise printr-un  gateway corespunzător tuturor protocoalelor de comunicare industriale recunoscute. Prin urmare, personalul responsabil poate să detecteze la timp, din centrul de control, stările critice și să localizeze imediat sursa problemei.

Sistemul de monitorizare a siguranței cu „Lumina de control a siguranței” (FCL) ajută la rândul său la reducerea perioadei de întrerupere a circuitului afectat în eventualitatea unei defecțiuni. FCL indică operatorului arderea siguranței cu ajutorul ledului, astfel încât siguranța defectă poate fi identificată imediat și înlocuită la fața locului.

Carcasa înălțată și protecțiile laterale la atingere și protecția anti-răsucire de pe capacul separatorului cu siguranță oferă protecția crescută a operatorului în timpul proceselor de comutare.

Eaton a integrat în design protecția la atingere, separând în siguranță părțile conductoare de pe dispozitiv și din tabloul de distribuție. De asemenea, există un mecanism de blocare în formă de U în vederea protejării împotriva comutării neautorizate. La efectuarea lucrărilor de service, operatorul poate deplasa capacul cu siguranțele într-o poziție „neutră” și îl poate fixa pe mecanismul de blocare utilizând, de exemplu, o brățară autoblocantă.

Caracteristicile suplimentare includ și un dispozitiv solid anti-furt, suprapus pe toate fațetele, și tehnologie de conectare multilaterală, precum și terminale cutie, cu fișe,  cu papuc, prismatice și dublu-prismatice.

Separatorul XNH este disponibil în următoarele dimensiuni: 00, 1, 2 și 3. Seria include dispozitive tripolare, precum și mono- bi sau cvadripolare pentru montare pe bare, plăci de  montaj și șină. Cu versiunea pentru sistemul  bare de 60 mm, de exemplu, Sasy 60i de la Eaton, conexiunea cablului la partea inferioară poate fi înlocuită cu ușurință într-o conexiune pe sus.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitați www.eaton-electric.ro.

Despre Eaton

Sectorul electric al companiei Eaton este lider global, cu experiență în distribuția energiei și protecția circuitelor, sisteme de alimentare de rezervă, control și automatizare, iluminare și securitate, soluții și dispozitive de cablare structurata, soluții pentru medii periculoase și dificile și servicii de proiectare. Eaton se poziționează, prin soluțiile sale, astfel încât să poată răspunde la cele mai importante provocări actuale în materie de management al energiei electrice.

Eaton este o companie de management energetic, cu o cifră de afaceri de 20,9 miliarde USD în 2015. Eaton oferă soluții eficiente energetic, care ajută clienții să gestioneze energia electrică, hidraulică și mecanică într-un mod mai eficient, mai sigur și mai durabil.

Pentru mai multe informații, vizitați www.eaton.eu.

Share