Candilux Varion – Sisteme de iluminat mobile

Candilux Varion – Sisteme de iluminat mobile

Firma germană Candilux produce sisteme de iluminat mobile și extrem de versatile destinate iluminatului în situații diverse, cum ar fi intervențiile de urgență pe timp de noapte sau lucrul pe timp de noapte. Este posibilă în funție de model, fie alimentarea de la baterie de acumulatori fie de la grup electrogen, fie de la rețea.

A. Există mai multe variante funcționale: Candilux VARIO 60/80 sunt corpuri de iluminat cu leduri, mobile și autonome (pot fi alimentate de la baterie) și au posibilitatea de legare la rețeaua de distribuție a energiei electrice. Bateria de acumulatori poate fi reîncărcată de la rețea, timpul de funcționare continuă este de 5 ore iar puterea este de 60 W (6000 lumeni)/80 W (8000 lumeni). Pachetul de livrare include corpul luminos, pachetul de acumulatori, redresor încărcare de la rețea, încărcător de la bateria de 12 Vc.c. a unui autovehicul.

B. CANDILUX VARIO 120, VARIO 240 și VARIO 420 sunt corpuri de iluminat cu leduri, complet echipate, pentru utilizarea în intervenții, în condiții dificile, cu domeniu variabil de iluminare și timp de montaj extrem de scurt.

Echipate leduri de înaltă putere, ele sunt unice sub aspectul iluminării fără faze de încălzire, au o înaltă eficiență energetică și valori reduse ale tensiunii electrice de alimentare. Pot funcționa ca și corpuri de iluminat verticale, sprijinite pe sol cu ajutorul trepiedului integrat, stativului standard sau pot fi agățate de macara/scări pivotante.

Cablul de conectare integrat poate fi desfășurat și înfășurat orizontal, ceea ce reduce timpul de montare la ordinul secundelor. Datorită eficienței maxime, corpul de iluminat se încălzește foarte puțin, chiar și în cazul funcționării timp de mai multe ore la o temperatură a mediului ambiant de 20°C. Corpurile de iluminat robuste CANDILUX Vario, de calitate industrială, fac față cu succes vibrațiilor și temperaturilor joase ale mediului ambiant.

Sunt echipate cu 3 panouri cu leduri, ce au o durată medie de viață de 50.000 ore de funcționare și un flux luminos stabil de 14100 lm, spectru luminos în gama 380-750 nm, cu o temperatura de culoare de aproximativ 5000 K.

Temperatura de funcționare a mediului ambiant este între -35°C până la 55°C și au un CRI (indice de redare a culorii) de 70.

Puterile absorbite variază de la 140 W la 420 W, gradul de protecție oferit este IP54, cu o clasa de protecție I și cu un factor de putere de circa 0,98.

Alimentarea electrică se face de la rețeaua electrică sau de la un grup electrogen.

Greutatea cu 10 m de cablu este de numai 10 kg, grație construcției din aluminiu/oțel inoxidabil. Echipamentul dispune de o cutie de transport.

Avantaje

 • Lampa este rezistentă la vibrații și este adecvată utilizărilor industriali și protecției civile.
 • Suprafață redusă de expunere la vânt și de aceea poate fi utilizată chiar și în condiții de vânt.
 • Lumina poate fi dirijată prin reglarea unghiului de înclinare al panourilor cu leduri. Opțional, unghiul de înclinare al panourilor cu leduri poate fi reglat și electromecanic (tipul: Candilux VARIOMATIC).
 • O iluminare bună și uniformă în apropiere precum și pierderi reduse prin dispersie la distanță datorită utilizării unui sistem de lentile integrat în panourile cu leduri.
 • Lampa luminează imediat după alimentarea ei cu tensiune. Nu există faze de încălzire. Nu există faze de iluminare ulterioară după decuplare.
 • Lampa are o mare eficiență luminoasă la temperatură scăzută. Acest lucru prezintă avantaje deosebite, în special în anotimpul rece.
 • Lampa nu se încălzește. Ea poate fi oricând modificată în timpul funcționării la locul de utilizare, fără a exista pericolul de ardere sau de defectare.
 • Avantaje legate de securitatea în exploatare: lampa permite recunoașterea culorilor și contrastelor.

Astfel sunt oferite beneficii utilizatorului, printre care:

 • Sursa de lumină nu este avariată de vibrații și șocuri mecanice. Mare stabilitate și siguranță.
 • Puteri electrice de racord reduse. Economică și perfect adaptată pentru conectarea la o rețea de alimentare cu capacități limitate, cum ar fi rețelele electrice de bord, grupurile electrogene și, la modul general, la sursele mobile de alimentare cu energie electrică.
 • O înaltă eficiență luminoasă și energetică datorită emiterii de radiații luminoase fără reflectoare. Prin aceasta rezultă costuri reduse de exploatare.

Pentru detalii accesați: www.unicmar.ro

Share