Schneider Electric România a implementat soluții eficiente pentru distribuția electrică în Willbrook Platinum Business & Convention Center

Schneider Electric România, specialistul mondial în managementul energiei, a finalizat un proiect important reprezentat de Centrul de birouri și săli de conferință Willbrook Platinum Business & Convention Center din București, oferind soluții moderne și eficiente pentru distribuția electrică în cele două clădiri ale ansamblului și suport tehnic pentru dezvoltator.

Willbrook Platinum Business & Convention Center
Willbrook Platinum Business & Convention Center

Pentru tablourile electrice, Schneider Electric România a furnizat soluții cu sisteme funcționale PRISMA P și PRISMA G, iar pentru distribuția electrică din ansamblu, soluția cu bare capsulate Canalis, asigurând un nivel maxim de siguranță și flexibilitate. Toate aceste soluții sunt  testate în conformitate cu cele mai recente standarde în vigoare în domeniu.

„Ne bucurăm pentru această oportunitate de a optimiza distribuția electrică într-unul dintre cele mai importante ansambluri de pe piața imobiliară din România și ne onorează încrederea arătată de clienții și partenerii noștri. Dincolo de garanțiile de fiabilitate și eficiență pe care le prezintă soluțiile Schneider Electric, considerăm că excelenta colaborare între toate părțile implicate a stat la baza succesului acestui proiect”, a declarat Saulo Spaolanse, Președinte Schneider Electric România.

La nivelul tablourilor electrice generale din cadrul  Willbrook Platinum Business & Convention Center, există un sistem de anclanșare automată a rezervei pentru asigurarea continuității alimentării cu energie electrică a consumatorilor, controlat de un automat programabil Schneider Electric de tip M340. Soluția a constat și în implementarea unui sistem de monitorizare a parametrilor electrici ai instalației (curent, tensiune, putere, energie), realizat cu o consolă de afișare de tip Magelis XBTGT4230 amplasată pe panoul frontal al tabloului, care afișează starea sosirilor și a cuplelor și înregistrează un istoric al defectelor și al evenimentelor din instalație.

Distribuția de energie electrică în acest ansamblu de clădiri este realizată prin intermediul soluției cu bare capsulate Canalis de la Schneider Electric. Reprezentând în fapt un tablou electric distribuit, această soluție este testată în conformitate cu SR EN 61439 – 2. Toate zonele de conexiuni între bare, respectiv între bare și cofretele conectate pe bare la nivelul fiecărui etaj, echipate cu întrerupătoare automate Schneider Electric, sunt de asemenea testate în conformitate cu același standard, evitându-se astfel orice posibilitate de disfuncționalitate.

Soluția implementată de Schneider Electric prezintă avantaje înalte și la nivel de preț, deoarece barele din aluminiu, cu toate zonele de contact din cupru argintat, reprezintă o alternativă mai puțin costisitoare la cablurile de cupru necesare, împreună cu paturile de cabluri aferente, iar acest avantaj este valabil și pentru costurile de instalare.

„Principala provocare a implementării acestei soluții a constat în coordonarea tronsoanelor de bare cu celelalte instalații din clădiri și cu detaliile de arhitectură, însă know-how-ul Schneider Electric România, suportul tehnic pe care această companie ni l-a oferit, alături de o bună cooperare cu instalatorul Global Tehnical Systems, proiectantul MC General Construct și constructorul tablourilor electrice Eurosic S.A. ne-au ajutat să depășim cu succes orice dificultate. În plus, caracteristicile de filiație ale echipamentelor Schneider Electric și caracterul unitar al soluției implementate transformă această soluție în cea mai convenabilă din punct de vedere tehnic și financiar”, au declarat reprezentanți ai Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Implementarea unitară, de către același furnizor – Schneider Electric – a soluțiilor pentru distribuție și tablourilor electrice din întregul ansamblu conferă beneficiarului siguranța unei funcționări corecte din punctul de vedere al selectivității protecțiilor și garanția continuității în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică.

www.schneider-electric.com/ro

Despre Willbrook Platinum Business & Convention Center

Situat pe șoseaua București-Ploiești, Centrul Willbrook Platinum Business & Convention Center include două clădiri moderne și „verzi”, care oferă, pe lângă spații generoase de birouri și un centru de conferințe exclusivist, cu 13 săli care pot găzdui până la 2.400 de oaspeți și dotat cu tehnologie de ultimă oră. Centrul este un loc ideal pentru o gamă largă de evenimente: conferințe, traininguri, seminarii etc.

Share