Schneider Electric prezintă la Construct Expo cele mai noi soluții de maximizare a performanțelor clădirilor

București, 17 aprilie 2013: Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, va prezenta, în cadrul târgului Construct Expo, care va avea loc în perioada 18-21 aprilie, în București, cele mai recente soluții de eficiență energetică pentru clădiri comerciale, industriale, pentru segmentul rezidențial, pentru centre de date, dar și pentru sectorul energiei solare.

Saulo Spaolanse
Saulo Spaolanse, Președinte Schneider Electric România

„Ne bucurăm pentru această oportunitate de a ne prezenta soluțiile pentru piața locală în cadrul unui târg internațional de succes precum Construct Expo, care ne oferă ocazia de a fi din nou aproape de clienții și partenerii noștri și de profesioniștii din domeniu. Clădirile sunt responsabile pentru aproape jumătate din energia consumată anual, dar, totodată, acestea prezintă un potențial notabil de economisire a energiei. Astfel, venim la acest târg cu noutăți interesante atât pentru companii, cât și pentru segmentul rezidențial, precum KNX InSide Control, care aduce un mix perfect între un confort sporit și reducerea facturilor la electricitate, sau arhitectura EcoStruxure, care presupune integrarea tuturor sistemelor de management al energiei într-o singură platformă, deoarece credem că cea mai importantă sursă a eficienței este integrarea”, a declarat Saulo Spaolanse, Președinte Schneider Electric România.

Controlul clădirii cu KNX, standard european și internațional de automatizări de clădiri, este una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de energie, care combină toate funcțiile clădirii într-un sistem inteligent, asigurându-se că lumina sau căldura este pornită doar atunci când este necesar. Acest sistem este adus la un nivel și mai înalt prin soluția KNX InSide Control, prezentată în premieră pe piața din România, care transformă smartphone-urile și tabletele în telecomenzi ușor de utilizat pentru toate funcțiile clădirilor.

Astfel, prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone sau pe tabletă, care este compatibilă cu cele mai cunoscute sisteme de operare, utilizatorii pot monitoriza de la distanță consumul de energie dintr-o clădire sau din locuința lor, pot seta scenarii pentru a-și programa consumul de energie în funcție de anumite situații zilnice, pot opera intuitiv funcțiile clădirii, cameră cu cameră.

Tot în cadrul târgului Construct Expo, Schneider Electric va prezenta și o aplicație practică a arhitecturii EcoStruxure, care permite reducerea cu până la 30% a consumului de energie și a cheltuielilor aferente. EcoStruxure integrează controlul HVAC, controlul iluminatului, accesului, supraveghere video, distribuția electrică, monitorizarea energiei electrice, rețelele IT, sursele regenerabile și este bazată pe trei principii majore: simplitate (conexiuni ușoare și compatibilitate între sisteme), transparență (permite monitorizarea și controlul consumului de energie în orice moment, din orice loc) și economii, atât de bani, cât și de energie, datorită unui consum mai eficient.

O altă soluție disponibilă în cadrul evenimentului este Acti 9, primul sistem modular complet pentru distribuția electrică finală, aplicabil tuturor tipurilor de clădiri. Acti 9 se conectează ușor la orice sistem de manangement al clădirii, devenind acum un element esențial în cadrul soluțiilor de eficiență energetică. Schneider Electric beneficiază de avantajul celor 40 de ani de experiență în distribuția electrică finală pentru a introduce cele mai recente inovații în domeniu și pentru a-și întări poziția de lider pe acest segment de piață.

În domeniul managementului securității, Schneider Electric va oferi soluții de management video Pelco, precum noua serie de camere Pelco Sarix IL 10, care oferă o calitate video HD înaltă și care sunt ușor de instalat. Pelco Sarix reprezintă o soluție eficientă și rentabilă de securitate video pentru afacerile mici și mijlocii.

Schneider Electric va prezenta, de asemenea, vizitatorilor, oferta sa de echipamente de înaltă performanță și soluții complete de conectare a parcurilor solare la rețeaua de distribuție a energiei electrice, cu beneficii atât pentru companii, cât și pentru sectorul rezidențial.

Clădirile eficiente energetic, în care sunt implementate soluții inteligente precum cele prezentate de Schneider Electric la Construct Expo, oferă o serie de avantaje importante atât din punct de vedere ecologic, cât și pentru mediul de business, prin eficientizarea oricărei afaceri datorită reducerii cheltuielilor cu energia, și pentru rezidenți, care se pot bucura de o calitate a vieții superioară.

Evenimentul va avea loc la Romexpo, începând de joi, 18 aprilie, până duminică, 21 aprilie. Reprezentanții Schneider Electric pot fi găsiți la standul D14-16 de la parter, în pavilionul central.

Share