Schneider Electric oferă soluția EnergySTEP@Work, proiectată să funcționeze împreună cu tehnologia Cisco EnergyWise

EnergySTEP@Work™ ajută la reducerea costurilor cu energia electrică cu până la 40% prin urmărirea  online a consumului de energie pentru echipamentele IT, astfel încât să poată fi controlat fiecare watt.

București, 28 februarie 2013 – Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, anunță lansarea EnergySTEP@Work™, o nouă soluție care permite urmărirea online a consumului de energie al dispozitivelor IT și al celor care se încarcă la priză, făcându-l vizibil și controlabil prin intermediul aplicațiilor software StruxureWare™ de la Schneider Electric.

Prin încorporarea tehnologiei Cisco® EnergyWise, EnergySTEP@Work poate reduce pierderile de energie înregistrate de PC-uri, imprimante, telefoane IP, sistemul de iluminat, punctele de acces wireless și altele asemenea. Atunci când EnergySTEP@Work este combinat cu arhitectura EcoStruxure™ de la Schneider Electric, aproape toată energia dintr-o clădire poate fi monitorizată și gestionată prin intermediul rețelei de date Cisco, inclusiv dispozitivele de distribuție și cele care se încarcă la priză, precum și sistemele de iluminat, încălzire, ventilație și aer condiționat.

Barry Coflan, Senior Vice President, Schneider Electric, Buildings Business Offer Management
Barry Coflan, Senior Vice President, Schneider Electric, Buildings Business Offer Management

„În prezent, locul de muncă se află într-o continuă schimbare și tot mai mulți angajați își aduc la birou propriile lor dispozitive pentru a se conecta la rețea. EnergySTEP@Work de la Schneider Electric le oferă clienților posibilitatea de a monitoriza și controla aceste dispozitive mai mici, cu încărcare la priză, care, adunate, pot reprezenta mai mult de 40% din consumul de energie al unei clădiri“, a declarat Barry Coflan, Senior Vice President, Schneider Electric, Buildings Business Offer Management. „Aceste dispozitive mai mici care se încarcă la priză trec, de multe ori, neobservate, dar, prin valorificarea tehnologiei EnergyWise de la Cisco și a capacităților soft-ului StruxureWare, putem face aceste dispozitive vizibile și putem crea o legătură esențială între clădire, birou și mediul IT. Această soluție le oferă managerilor IT, administratorilor clădirilor și personalului de nivel C informații-cheie de business care îi ajută să rezolve provocările actuale legate de energie.”

„Nevoia de a gestiona energia consumată de activele IT este mai mare ca oricând. Soluția EnergySTEP@Work de management amplu al energiei în întreprinderi de la Schneider Electric include posibilitatea de a monitoriza și dispozitive încărcate la prize folosind Cisco EnergyWise, ceea ce le permite clienților să profite de infrastructura rețelei de date Cisco pentru a monitoriza, analiza și controla costul energiei”, a declarat Sachin Gupta, Senior Director, Product Management, Unified Access Group al Cisco Systems. „Cisco lucrează cu companii precum Schneider Electric pentru a dezvolta soluții care le oferă clienților o perspectivă complexă la nivel de întreprindere asupra consumului de energie, inclusiv asupra activelor IT.”

Pe lângă introducerea EnergySTEP@Work, Schneider Electric a lansat un nou Rack PDU AP8958 (bară de alimentare pentru rack-uri) cu tehnologia Cisco EnergyWise, o soluție proiectată cu scopul de a se integra cu suita software StruxureWare pentru centre de date de la Schneider Electric. Această suită software este concepută pentru a colecta și gestiona date despre activele, resursele folosite și statusul de operare de-a lungul ciclului de viață al mediului IT din cadrul unui centru de date sau al unei filiale. Când este utilizat ca parte a EnergySTEP@Work, Rack PDU-ul AP8958 cu Cisco EnergyWise poate crește nivelul economiilor de energie obținute prin gestionarea spațiilor IT de mici dimensiuni, cum ar fi dulapurile de rețea amplasate în clădiri.

Datacenter

Integrarea tehnologiei Cisco EnergyWise conferă Rack PDU-ului AP8958 de la Schneider Electric capacitatea de a raporta detalii despre consumul de energie și permite controlul prin intermediul protocolului EnergyWise de-a lungul rețelei de date Cisco. De asemenea, clienții pot utiliza EnergyWise pentru a configura PDU-ul pentru a opri alimentarea unor echipamente mai puțin importante, în timpul întreruperilor prelungite ale alimentării electrice, cu scopul de a rezerva energia stocată în baterii pentru acele echipamente care ar putea fi critice,  precum conexiunile de rețea și serverele critice, atât în centrul de date, cât și în birourile de la distanță.

Pentru mai multe informații despre gama completă de soluții de management al energiei de la Schneider Electric, vă rugăm să vizitați www.schneider-electric.com.

Share