Schneider Electric anunță deschiderea finalei Solar Decathlon Europe 2014

Finala competiției de construcție a caselor sustenabile Solar Decathlon Europe 2014 a debutat vineri, 27 iunie, la Versailles, odată cu deschiderea către public a sitului special amenajat, La Cité du Soleil („Orașul Soarelui”). Schneider Electric este partener de tradiție al Solar Decathlon Europe, precum și sponsor al mai multor proiecte incluse în competiție, inclusiv al echipei EFdeN care reprezintă România în această finală.

solar1

În perioada 27 iunie – 14 iulie, 20 de echipe de la 41 de universități din 16 țări își expun proiectele de case solare sustenabile în Orașul Soarelui. Cele 20 de case vor fi evaluate în 10 probe consecutive, pe durata a 10 zile. Această ediție a Solar Decathlon Europe este concentrată pe șase provocări majore ale societății moderne: densitatea, mobilitatea, eficiența, inovația, accesul și contextualizarea.

„Consumul redus, dar mai eficient, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și diminuarea impactului asupra mediului sunt principalele provocări pe care Schneider Electric le adresează prin soluțiile sale, promovând, în acelați timp, necesitatea de a împărtăți cunoștințele și expertiza prin educație și training. De aceea, considerăm firesc ca Schneider Electric să se implice în această aventură umană și tehnologică”, a declarat Luc Rémont, Președinte Schneider Electric Franța.

Ca partener categoria „diamant” al acestui eveniment, la care sunt așteptați aproximativ 200.000 de vizitatori, Schneider Electric a instalat rețeaua inteligentă („smart grid”) care conectează întregul sit pe durata competiției, asigurând o comunicarea eficientă între energia generată și sursele de consum, indiferent de dimensiunile acestora. Centrul de date Solar Decathlon, care protejează toate datele competiției, funcționează tot cu ajutorul soluțiilor Schneider Electric.

De asemenea, Schneider Electric le va oferi vizitatorilor ocazia de a descoperi noile tehnologii de încărcare a vehiculelor electrice, expunând în Orașul Soarelui două modele de stații EVlink – un model de bornă pentru încărcare „accelerată” și un model destinat spațiilor publice.

Toate datele vor fi disponibile în timp real în cadrul unei aplicații „Smart City Live”, disponibilă pe smartphone și tabletă pe durata competiției. Această aplicație, destinată zonelor urbane, le permite administratorilor orașelor, operatorilor de business și locuitorilor să vizualizeze în timp real toate datele referitoare la energie, transport (public sau alternativ) și viața comunității locale. Smart City Live combină într-o singură interfață toate serviciile disponibile – de la previziuni meteo până la date despre spațiile de parcare cu borne de încărcare electrice. Aplicația poate fi accesată pe site-ul my.schneider-electric.com sau prin intermediul codului QR aflat pe posterele evenimentului. De asemenea, aceasta poate fi descărcată pe smartphone și tabletă gratuit, prin intermediul platformelor Google Play și Apple Store.

Pe durata finalei Solar Decathlon Europe, Schneider Electric le oferă vizitatorilor posibilitatea de a afla mai multe despre soluțiile de management al consumului de energie care le pot aduce economii considerabile, în standul Schneider Electric @home, amenajat special în Orașul Soarelui. Una dintre soluțiile expuse aici este Wiser, care poate reduce consumul cu până la 30%. Această soluție constă într-o cutie cu module care comunică prin intermediul unei rețele wireless, permițând măsurarea consumului de energie din locuință, a sistemului de încălzire în fiecare cameră și oferind o metodă eficientă de control a tuturor dispozitivelor conectate la prize inteligente.

Aproximativ 100 de angajați Schneider Electric din toate diviziile grupului se implică voluntar în acest eveniment. Acești ambasadori primesc vizitatorii, îi ghidează în Orașul Soarelui și le prezintă soluțiile companiei, reflectând valorile promovate de Schneider Electric precum colaborarea și împărtășirea know-how-ului internațional. România este reprezentată cu succes de 2 ambasadori, prezenți în Orașul Soarelui în perioada 8-10 iulie.

În cadrul finalei Solar Decathlon Europe 2014, Schneider Electric sprijină 13 dintre cele 20 de echipe participante, oferindu-le echipamente și soluții de management al consumului de energie, de automatizare și distribuție electrică, fotovoltaice, de încărcare a vehiculelor electrice etc., precum și suport tehnic și training. Astfel, pe lângă echipa EFdeN din România, beneficiază de sprijinul Schneider Electric și proiecte din Franța, Spania, Italia, Germania, Danemarca, SUA, Japonia, Thailanda, Mexic, Chile și Costa Rica.

Pe durata competiției va fi prezentă și Fundația Schneider Electric, care va promova proiectul „Emergency Housing for All”, sprijinit de organizația de incluziune socială La Vrappe. Scopul acestui proiect este de a demonstra că familiile dezavantajate pot beneficia de locuințe confortabile și eficiente energetic la prețuri reduse, cu posibilități de transport. Locuința expusă în Orașul Soarelui este 100% reciclabilă, construită din materiale din surse bio, și costă cu 40% mai puțin decât o locuință tradițională.

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în mai mult de 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 150.000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă și verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2013, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele și organizațiile „să profite la maximum de resursele energetice”.

www.schneider-electric.com/ro

Share