S-a încheiat cea de-a doua ediție a Congresului de Energie și Echipamente Electrice din România (CEEER) 2013

Peste 300 de specialiști, ingineri și reprezentanți de bază ai domeniului au fost prezenți la ediția de anul acesta a CEEER 2013. Cu un auditoriu arhiplin, invitații din prezidiu au reușit să dea startul unor dezbateri pe marginea celor mai actuale subiecte, facilitând astfel comunicarea între public și speakerii conferințelor.

ceeer

Cele peste 300 de persoane prezente la ediția din 2013 a CEEER s-au bucurat de prezența Ministrului Mihnea Costoiu, care a participat la Deschiderea Oficială a evenimentului și, totodată, și la prima sesiune a Congresului „Eficiența energetică și politici în domeniul energiei“. Alături de Domnia Sa au mai fost prezenți și Vicepreședintele ANRE, domnul Emil Calotă și Directorul ANRE, domnul Corneliu Rădulescu.

Menit a deveni unul din cele mai importante evenimente autohtone în domeniul energiei și echipamentelor electrice, dedicat specialiștilor energetici și persoanelor implicate în sectoarele conexe, CEEER 2013 a adus sub același acoperiș cei mai importanți specialiști din industria energetică din România, precum: Decanul Facultății de Energetică – Prof. Dr. Ing. Valentin Navrapescu, Președintele RPIA – Ciprian Glodeanu, Prorector UPB – Prof. Dr. Ing. Claudia Popescu, Director Transelectrica – Gheorghe Indre, CEO Cez – Ion Lungu, CNR-CME – Călin Vilt și mulți alții.

Subiectele în discuție au cuprins sectoarele cu cele mai multe întrebări de rezolvat, printre care putem enumera: eficiența energetică, smart grid, surse regenerabile de energie, standardul ISO 50001, echipamente electrice sau politici în domeniul energiei.

Susținătorii CEEER 2013 au fost companiile Tiab SRL, Eaton Electric și Electromagnetica, societăți puternice pe piața din România, care au participat la eveniment prin prezentări sau cocktail-uri.

Pentru prima dată în cadrul evenimentului, în sala Drepturile Omului, în data de 11 Septembrie, s-a desfășurat în paralel seminarul StarGrid, organizat în parteneriat cu Asociația de Standardizare din România (ASRO), ce s-a bucurat de prezența celor mai importanți reprezentanți în domeniu din patru țări europene: David Nestle – Fraunhofer Institut für Windenergie und Energiesystemtechnik,  Dr. Ing. Georgio Franchioni – Ricerca sul Sistema Energetico – RSE S.p.A., Italia (tbc) și alții.

CEEER 2013 a fost susținut de:  Asociația Română pentru Energie Eoliană; Consiliul Român pentru Clădiri Verzi; Asociația Română a Industriei Fotovoltaice; Comitetul Român al Consiliului Mondial al Energiei; Asociația de Standardizare din România; Patronatul Societăților din Construcții; Uniunea Generală a Industriașilor din România.

Share