Eveniment de echipamente electrice și automatizări, IEAS

10 – 13 septembrie 2013, Palatul Parlamentului, București

Pe o suprafață de peste 3.600 m², în sălile Unirii, Take Ionescu și I.C.Brătianu de la Palatul Parlamentului, peste 100 de companii de top din țară și din străinătate au expus cele mai noi tehnologii din industria energetică, electrică și a automatizărilor. Timp de 4 zile, între 10 și 13 Septembrie s-a desfășurat cel mai mare eveniment dedicat industriei din România.

Anul acesta evenimentul IEAS a susținut, în premiera, tinerii și copiii ce au dorit să își dezvolte abilitățile și interesul către această industrie. IEAS 2013 s-a desfășurat sub sloganul „Copii azi… Ingineri Maine” iar în perioada evenimentului cei pasionați de energie au putut lua parte la cele mai interactive work-shopuri și ateliere în cadrul spațiilor special amenajate.

ieas

În cadrul târgului au fost prezentate produse și tehnologii inovative menite să reducă atât consumul de energie cât și să simplifice și să extindă utilizarea echipamentelor în industriile cărora se adresează. Printre produsele expuse se numără: platforme online și senzori automatizați, module integrate de prezentare, roboți industriali, conectori și cabluri electrice, tablouri și celule electrice, sisteme automatizate complexe, automobile electrice și echipamente destinate acestora, precum și multe alte servicii și echipamente dedicate domeniului electric.

Ediția a IX-a a evenimentului a înregistrat o creștere de 10% a companiilor prezente din țară și din străinătate față de ediția anterioară, fiind înscrisi 108 expozanți. Au fost prezente companii din Germania, Italia, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovenia, China și Rusia, alături de companiile românești. Anul acesta evenimentul a extins promovarea externă,  IEAS fiind prezent în cadrul renumitului târg Hannover Messe din Germania, unul din cele mai importante târguri dedicate industriei de automatizări din lume. Acest lucru a fost dublat de promovarea targetată a evenimentului pe plan local, acțiuni ce au dus la un număr mai mare de vizitatori față de anul precedent, fiind înregistrați peste 3700 de vizitatori specialiști. Evenimentul de echipamente electrice și automatizări, IEAS, organizat sub conceptul „Business is sharing”, oferă printre cele mai bune soluții business to business, facilitează schimbul de informații și creează un  mediu de afaceri atractiv. Acesta se adresează în mare măsura tuturor industriilor, cu precădere către piața energetică, electronică, electrică și a automatizărilor.

În zilele 10 și 11 Septembrie a avut loc, în cadrul IEAS, cea de-a doua ediție a Congresului de Energie și Echipamente Electrice din România (CEEER) 2013, în Sala Nicolae Bălcescu. Cele peste 300 de persoane prezente la ediția din acest an a CEEER s-au bucurat de prezența Ministrului Mihnea Costoiu, care a participat la Deschiderea Oficială a evenimentului și, totodată, și la prima sesiune a Congresului, Eficiența energetică și politici în domeniul energiei. Alături de Domnia Sa, au fost prezenți și Vicepreședintele ANRE, domnul Emil Calotă și Directorul ANRE, domnul Corneliu Rădulescu.

Evenimentul International Electric & Automation Show, IEAS, se desfășoară anual în locația tradițională a Palatului Parlamentului. Anul viitor va avea loc ediția a X-a, între 9 și 12 Septembrie. Vizitarea evenimentului este gratuită tuturor specialiștilor din domeniu.

Share