Rohde & Schwarz își consolidează expertiza în domeniul securității cibernetice

Rohde & Schwarz își consolidează expertiza în domeniul securității cibernetice

 

Rohde & Schwarz își integrează filialele ce au competențe în domeniul securității informației și rețelelor în noua companie Rohde & Schwarz Cybersecurity GmbH. Ammar Alkassar și Reik Hesselbarth vor fi responsabili de extinderea acestui domeniu de activitate precum și de dezvoltarea portofoliului de soluții avansate din punct de vedere tehnic, soluții menite să satisfacă nevoile actuale și de viitor ale clienților. Rohde & Schwarz Cybersecurity va implementa un nou concept tehnologic, “securitate prin proiectare”, menit să ofere măsuri pro-active de protecție împotriva atacurilor din exterior.

Reik Hesselbarth si Ammar Alkassar

Protejarea informației și a comunicațiilor devine din ce în ce mai importantă în epoca globalizării rețelelor de comunicații de date. Potențialul de amenințări la adresa companiilor, autorităților guvernamentale și a infrastructurilor critice manifestă o creștere extrem de rapidă. Rohde & Schwarz a răspuns acestor provocări prin creșterea implicării sale pe această piață în expansiune. Grupul nostru de companii din domeniul electronicii, cu sediul central în München, va folosi brandul Rohde & Schwarz Cybersecurity pentru a-și consolida poziția de furnizor european de prim rang pentru soluții de înaltă tehnologie realizate în Germania. Expertiza existentă în domeniul securității cibernetice va fi lărgită cu ajutorul unor impulsuri din exterior.

Rohde & Schwarz activează în domeniul securității informației de peste 20 de ani. În anii 2014 și 2015, grupul și-a extins aria de competență prin achiziționarea companiilor Adyton GmbH, Gateprotect GmbH și Sirrix AG. Subsidiarele Ipoque GmbH și Rohde & Schwarz SIT GmbH vor continua să contribuie la portofoliul de produse cu expertiza și soluțiile lor. În procesul de integrare, Rohde & Schwarz SIT va fi reorganizată. Filiala din Stuttgart se va concentra pe activitatea sa de bază, și anume aceea de a genera soluții de criptare în domeniul radiocomunicațiilor. Filiala din Berlin se va ocupa în continuare de grupele de produse de criptare end-to-end și de securitate a rețelelor. Aceste organizații vor fi integrate în cadrul Rohde & Schwarz Cybersecurity GmbH, companie ce va avea un număr de aproximativ 400 de angajați în șase locații din Germania.

Ammar Alkassar (CEO) și Reik Hesselbarth (CFO) au fost numiți în bordul executiv al Rohde & Schwarz Cybersecurity GmbH. Alkassar a fost CEO al Sirrix AG în ultimii zece ani și Hesselbarth are o experiență în acest domeniu dobândită în poziția sa de director al Ipoque GmbH.

Ammar Alkassar spune: „piața de securitate IT și a rețelelor este fragmentată atât în Germania cât și Europa. Nu există furnizori puternici așa cum vedem în Statele Unite ale Americii. Vom aborda această provocare și vom poziționa Rohde & Schwarz Cybersecurity ca furnizor de soluții la cheie pentru Europa. Putem atinge acest obiectiv prin asocierea de business-uri start-up cu securitatea și infrastructura unei companii de înaltă tehnologie de succes la nivel mondial”.

Peter Riedel, Președinte și COO al Rohde & Schwarz și membru al bordului de supraveghere al Rohde & Schwarz Cybersecurity GmbH, adaugă: „Rohde & Schwarz este o companie germană independentă, o companie de familie. Produsele și serviciile noastre respectă cele mai înalte standarde tehnologice și sunt inovative și de încredere. Aceste caracteristici se vor aplica întrutotul și la întregul portofoliu de echipamente produse sub marca Rohde & Schwarz Cybersecurity“.

Rohde & Schwarz Cybersecurity oferă o gamă largă de soluții tehnologice de prim rang pentru domeniul securității informației și rețelelor. Soluțiile foarte sigure de criptare, firewall-uri de ultimă generație și software de analiză de rețele și securitate la terminale protejează companiile și instituțiile publice din întreaga lume împotriva acțiunilor de spionaj și împotriva atacurilor cibernetice. Soluțiile de securitate a informației, multe dintre ele premiate la manifestări din domeniul IT, sunt realizate în Germania și cuprind o gamă largă de produse, de la echipamente compacte de tip all-in-one, până la soluții complexe, personalizate pentru infrastructuri critice. Dezvoltarea de soluții IT de încredere se concentrează pe noul concept tehnologic “securitate prin proiectare”, destinat prevenirii proactive a atacurilor din exterior, aceasta în opoziție cu modul reactiv utilizat anterior. Atacurile de tip “zero day exploints”, care profită de vulnerabilitățile rețelei și nu pot fi contracarate prin metode reactive, cum sunt software-urile anti-virus sau firewall-uri tradiționale, sunt în creștere. Rohde & Schwarz Cybersecurity poate oferi soluții de securitate care iau în calcul provocările prezente și viitoare ale aplicațiilor informatice avansate.

Mai multe informații:
cybersecurity.rohde-schwarz.com
Rohde & Schwarz Romania S.R.L.
Bd. Eroii Sanitari, nr. 89, Sector 5,
Tel / Fax: +40 21 411 20 13; +40 21 410 68 46
Email: rs-romania@rohde-schwarz.com

www.rohde-schwarz.com

Share