Grupul italian Prysmian a cumpărat  General Cable pentru 3 miliarde de dolari, inclusiv datorii

Grupul italian Prysmian a cumpărat  General Cable

pentru 3 miliarde de dolari, inclusiv datorii

 

 

În 4 decembrie 2017, agenția de presă  Reuters a anunțat achiziția de către grupul italian Prysmian a producătorului de cablului american General Cables, achiziție evaluată la 3 miliarde de dolari (2,53 miliarde de euro) suma ce include și debitele  și alte datorii financiare.

Achiziția a fost făcută la o sumă cu peste 38%  față de prețul curent al acțiunilor General Cable și cu peste 80% față de prețul acțiunilor General Cable din luna iulie, când grupul  american, specializat în producția de cabluri din aluminiu, cupru și din fibra optica, a anuntat lansarea unei revizuiri strategice a politicii sale pentru a identifica potențialii parteneri de fuziune ca să-și susțină creșterea și să-și maximizeze valoarea acțiunilor pentru acționari.

General Cable a atras de asemenea interesul grupului francez Nexans  și celui danez NKT, anunța Reuters în octombrie trecut.

Această operațiune, a cărei finalizare este așteptată in trimestrul 3 din 2018, va crea un grup cu o cifră o afaceri cumulată de peste 11 miliarde de euro și un profit brut (EBITDA) de aproximativ 930 de milioane de euro, afirmă cele două companii într-o declarație comună.

Acțiunile Prysmian au căzut inițial cu 2,67% imediat după tranzacție, la Bursa din Milano.

„Prin fuziunea a două dintre primele companii din sectorul cablurilor, ne vom consolida poziția în sector prin creșterea prezenței noastre în America de Nord și

prin extinderea prezenței noastre în Europa și America Sud „, a spus directorul general al lui Prysmian, Valerio Battista, într-o declarație.

Tranzacția a fost aprobată în unanimitate de ambele părți și mai trebuie să primească aprobarea acționarilor General Cable și a diferitelor autorități de reglementare a pieței.

Prysmian se așteaptă ca această achiziție să permită economii de aproximativ 150 milioane euro în următorii cinci ani, în esență din economii la achiziții de materii prime și reducerea cheltuielile de fabricație.

Cheltuielile excepționale de integrare sunt estimate la aproximativ 220 de milioane de euro.

Surse au declarat pentru Reuters vineri că Prysmian lucra de  asemenea la o ofertă pentru divizia de cabluri submarine a lui Alcatel (ASN), evaluată la 800 milioane de euro și care a intrat în mâinile grupului Nokia, atunci finlandezii au  cumpărat grupul francez ALCATEL anul trecut. Prioritatea grupului italian Prysmian a fost totuși achiziția General Cable, în conformitate cu aceste surse.

Cumpărarea anunțată de luni a General Cables American va da naștere unui grup cu o cifră de afaceri cumulată de peste 11 miliarde de euro și un profit brut ajustat (EBITDA) de aproximativ 930 de milioane de euro și va permite lui Prysmian să își consolideze poziția de lider global pe piața de cabluri.

De asemenea, achiziția realizată de Prysmian i-a oferit o oportunitate de a se întări pe piața americană și i-a permis să împiedice dezvoltarea concurenților săi, în special chinezii. Surse au declarat pentru Reuters că Prysmian a concurat pentru preluarea General Cable cu grupul francez Nexans, cu cel danez NKT și cu cel chinez  Hengtong Optic-Electric.

În prezent grupul italian Prysmian are o capitalizare bursiera de 5,4 milliarde euro iar  grupul Nexans de  2,1 Miliarde euro.

 

 

 

(

 

Share