Atlas Copco își extinde portofoliul de suflante eficiente energetic prin lansarea gamei ZB 5-120 VSD

Antwerp, Belgia, 28 februarie 2011: Divizia Oil-free Air a Atlas Copco lansează ZB 5-120 VSD. Această gamă inovativă de suflante centrifugale 100% oil-free cu turație variabilă – VSD (Variable Speed Drive) este cea mai recentă completare a protofoliului producătorului. La baza noii game ZB se află o tehnologie de ultimă generație lagăr pe aer care asigură o eficiență energetică ridicată.

 foto ZB 85 - suflanta centrifugala 100% oil-free cu turație variabilă - VSD (Variable Speed Drive)

Gama ZB furnizează aer 100 % oil-free în conformitate cu standardul ISO 8573-1, eliminând orice risc de contaminare cu ulei a sistemului de aerare.  Tehnologia specială lagăr pe aer permite flotația fără frecare a rotorului cu turație înaltă. Combinată cu tehnologia VSD, asigură cel mai mare volum de aer cu consum minim de energie.

În mod tipic, sistemul de aerare dintr-o stație de tratare biologică a apelor uzate este responsabil de până la 70 la sută din totalul consumului de energie. Pentru a reduce semnificativ costurile de exploatare ale acestor stații cu funcționare continuă, noua gamă ZB încorporează cele mai recente tehnologii în cadrul celei mai eficiente și durabile proiectări.

Chris Lybaert, Președintele Diviziei Oil-free Air a Atlas Copco declară:

“Această gamă nu numai că răspunde nevoilor specifice ale stațiilor de tratare a apelor uzate, dar deasemenea demonstrează angajamentul nostru de a inova și a dezvolta produse sustenabile care să constituie un plus de valoare pentru clienții noștri.”

Atlas Copco este un grup industrial cu poziție de lider mondial în domeniul compresoarelor, al echipamentelor pentru construcții și minerit, al uneltelor de putere și al sistemelor de asamblare. Grupul furnizează soluții durabile pentru creșterea productivității clienților prin produse și servicii inovatoare. Fondată în 1873, compania are sediul central în Stockholm, Suedia și are o prezență globală în peste 170 de țări. În 2010, Atlas Copco avea aproximativ 33.000 de angajați și venituri de 70 de miliarde de coroane suedeze (7,3 miliarde de euro). Aflați mai multe la adresa www.atlascopco.com.

Oil-free Air  este o divizie a domeniului de activitate Compressor Technique al Atlas Copco. Aceasta dezvoltă, produce și comercializează  întreaga lume compresoare de aer  oil-free și cu injecție de ulei împreună cu sisteme de tratare pentru aer și gaze. Divizia se concentrează pe  soluții sustenabile pentru toate domeniile industriale în care calitatea gazelor este critică pentru procesele de producție. Sediul central al diviziei este  în Shanghai, China  și centrele de producție principale sunt situate în Antwerp, Belgia; Wuxi, China; Pune, India și São Paulo, Brazilia.

 

Share