Protecție sigură contra curenților de defect cu frecvențe mixte

Protecție sigură contra curenților de defect cu frecvențe mixte

 

Eaton furnizează întreruptoare automate diferențiale de tip F, pentru o protecție îmbunătățită a personalului și a sistemelor, în conformitate cu prevederile IEC 62423.

Compania Eaton, un lider mondial în managementul energiei, și-a diversificat portofoliul dispozitivelor de comutație cu un întreruptor automat diferențial de tip F. Acesta este special proiectat pentru utilizarea în aplicații monofazate cu convertizoare de frecvență, cum ar fi mașinile de spălat și pompele de căldură, asigurând o protecție excelentă pentru personal și sisteme. Dispozitivul permite inginerilor din domeniul electric să sporească fiabilitatea echipamentelor, asigurând în paralel niveluri mai ridicate de siguranță pentru utilizator.

Standardul IEC 62423 include specificații pentru cerințele și testarea dispozitivelor de protecție diferentiala de tip F (RCD). În consecință, au fost modificate recomandările pentru instalații care conțin convertizoare de frecvență. În acest tip de aplicație, pot apărea curenți reziduali cu frecvențe mixte, pe care întreruptoarele diferențiale convenționale de Tip A nu îi pot trata. Sunt necesare măsuri suplimentare pentru protecția personalului împotriva electrocutării prin contact direct sau indirect cu un dispozitiv defect, respectiv pentru reducerea la minimum a riscului de incendiu datorită curenților de punere la pământ.

RCD de tipul F nu asigură doar o protecție sigură și fiabilă împotriva curenților de defect de tip sinusoidal și continuu pulsatoriu (precum dispozitivele de tip A), dar este capabil și să protejeze contra curenților reziduali cu frecvențe mixte de până la 1 kHz, în conformitate cu standardul IEC 62423. Acest tip de frecvență mixtă apare deseori la ieșirea unui convertizor. RCD-urile de tip F sunt sensibile la curenți de defect de tip continuu netezit de până la 10 mA, prezintă o scurtă întârziere înainte de declanșare și se deosebesc de alte dispozitive datorită imunității ridicate la impulsuri de curent: aceasta asigură declanșări accidentale reduse la minimum și un grad ridicat de siguranță. Aceste dispozitive sunt disponibile în versiuni cu 2 sau 4 poli, pentru curenți nominali de 25 până la 100 A. Cu trei versiuni pentru curenți reziduali diferiți (30 mA, 100 mA și 300 mA), RCD-urile de tip F sunt ideale atât pentru siguranța personală, cât și pentru protecția la incendiu, mai ales la aplicațiile monofazate.

Despre Eaton

Sectorul electric al companiei Eaton este lider global, cu experiență în distribuția energiei și protecția circuitelor, sisteme de alimentare de rezervă, control și automatizare, iluminare și securitate, soluții și dispozitive de cablare structurată, soluții pentru medii periculoase și dificile și servicii de proiectare. Eaton se poziționează, prin soluțiile sale, astfel încât să poată răspunde la cele mai importante provocări actuale în materie de management al energiei electrice.

Eaton este o companie de management energetic, cu o cifră de afaceri de 20,9 miliarde USD în 2015. Eaton oferă soluții eficiente energetic, care ajută clienții să gestioneze energia electrică, hidraulică și mecanică într-un mod mai eficient, mai sigur și mai durabil. Eaton are aproximativ 97.000 de angajați și comercializează produse către clienți din peste 175 de țări.

Pentru mai multe informații, vizitați www.eaton.eu

Share