ABB și Aibel formează un parteneriat pentru conexiuni eoliene în afara țărmului

ABB și Aibel formează un parteneriat pentru conexiuni eoliene în afara țărmului

 

• Aibel urmează să preia responsabilitatea la cheie pentru inginerie, achiziții și construcție pentru platforme în afara țărmului (off-shore).

• ABB urmează să se focalizeze pe livrarea de tehnologie esențială pentru înaltă tensiune și curent continuu.

Astăzi, Aibel și ABB au anunțat un parteneriat strategic pentru livrarea de soluții de integrare pentru energie eoliană în afara țărmului de ultimă generație. ABB se va focaliza pe tehnologia pentru înaltă tensiune și curent continuu (HVDC) dovedită a sa, în timp de Aibel va prelua responsabilitatea la cheie pentru inginerie, achiziții și construcție (EPC) pentru proiectare, construcție, instalarea și punerea în funcțiune a platformelor în afara țărmului. Parteneriatul va combina competențele cheie ale celor două companii pentru livrarea de soluții de cea mai bună clasă. Partenerii vor colabora la proiectarea, ingineria și optimizarea conexiunilor eoliene în afara țărmului.

„Suntem mândri să fim parteneri cu Aibel pentru abordarea oportunităților vaste ale actualei Revoluții Energetice care are loc și ale investițiilor în infrastructura energetică. Împreună, intenționăm să creștem afacerile noastre prin completarea reciprocă a punctelor tari ale fiecăruia în servicii pentru clienți unice pentru proiecte eoliene”, a spus CEO al ABB Ulrich Spiesshofer. ”Parteneriate strategice ca acestea reprezintă un stâlp central al strategiei noastre de Nivel Următor și ne ajută să continuăm creșterea în timp ce atenuăm riscurile.”

Integrarea energiei generate în afara țărmului de ferme eoliene în rețele de energie electrică naționale necesită o inginerie complexă. O parte cheie este conversia energiei electrice din curent alternativ (CA) în curent continuu (CC) pentru transmitere cu pierderi reduse, adeseori pe distanțe lungi, pentru conectarea fermelor eoliene situate departe cu rețeaua de pe țărm. Această energie electrică CC este convertită ulterior în CA, o dată ce ajunge pe țărm și este distribuită apoi pentru consum. Sistemul HVDC încorporează tehnologie sofisticată pentru asigurarea integrării optime a energiilor regenerabile intermitente și comanda fluxurilor de energie. Partea din afara țărmului a sistemului HVDC este găzduită pe o platformă proiectată special.

„Suntem încântați să semnăm acest acord de cooperare cu ABB. Atât ABB cât și Aibel au un istoric dovedit în a oferi soluții de ultimă generație în zonele lor de expertiză. Am lucrat împreună cu succes înainte și sunt convins că prin punctele tari combinate ale noastre vom fi o forță conducătoare demnă de a se ține cont de ea”, a spus Jan Skogseth, Președinte și CEO al Aibel.

HVDC rămâne tehnologia preferată pentru transmiterea de cantități mari de energie, pe distanțe lungi, într-un mod eficient și sigur și este ideală pentru integrarea de surse de energie îndepărtate precum energia eoliană din afara țărmului. ABB a avut pionieratul tehnologiei în urmă cu peste 60 de ani și a dezvoltat în continuare tehnologia în anii ’90 prin introducerea soluției de convertor cu sursă de tensiune (VSC) denumită HVDC Light. ABB este lider de piață în HVDC, cu o capacitate instalată de peste 120 000 Megawați – de-a lungul bazei instalate la nivel global. Acesta include 18 dintre cele 24 de proiecte HVDC puse în funcțiune la nivel global.

„Proiectele de transport al energiei eoliene sunt în mod inerent complexe ca natură, derulând tehnologii de ultimă oră, iar ABB a dobândit o experiență semnificativă în acest domeniu. Acest parteneriat cu Aibel ne va ajuta să echilibrăm competențele specializate ale ambelor companii și să sporim valoarea totală a propunerii noastre pentru clienți”, a spus Claudio Facchin, Președintele Diviziei Rețele Energetice. „Aceasta întărește strategia noastră de Nivel Următor prin focalizarea pe punctele esențiale ale tehnologiei noastre precum HVDC și construirea unor noi modele de business, în timp de urmărim oportunități de creștere profitabile.”

Despre ABB

ABB este un lider în tehnologie de pionierat în produsele electrice și energetice, robotică și mișcare, automatizare industrială și rețele electrice deservind clienți în domeniul utilităților, industriei transporturilor și infrastructurii la nivel global. De mai mult de patru decenii, ABB scrie viitorul digitalizării industriale. Cu mai mult de 70 de milioane de dispozitive conectate prin intermediul bazei sale instalate de peste 70.000 de sisteme de control pe toate segmentele de clienți, ABB este poziționat în mod ideal pentru a beneficia de cea de-a patra Revoluție Industrială și Energetică. Cu o moștenire de mai mult de 130 de ani, ABB operează în mai mult de 100 de țări, având aproximativ 135.000 de angajați.

www.abb.com

Share