Producerea energiei din masă lemnoasă, una din temele expoziției LIGNA 2019

LIGNA Hanovra, 27-31 mai 2019

 Între 27 și 31 mai, peste 1.500 de companii vor expune la Hanovra cele mai noi echipamente  pentru prelucrarea lemnului. Indiferent dacă este vorba de digitalizare, automatizare, platforme IoT sau sisteme de colaborare, LIGNA este locul în care inovațiile sunt prezentate pentru prima dată și la o scară de neegalat . Cei 130.000 de metri pătrați suprafață expozițională totală netă vor fi ocupați  de standuri ce vor expune cele mai noi utilaje și mașini – unelte pentru prelucrarea lemnului dar și alte tipuri de utilaje(cum ar fi cele pentru obținerea de energie prin ardere masei lemnoase reziduale).

Mai devreme sau mai târziu, sursele regenerabile de energie vor fi o parte importantă a mixului energetic din sectoarele industriale și rezidențiale – în ciuda prețurilor curente scăzute pentru combustibilii fosili, cum ar fi petrolul și gazele naturale. O sursă de energie regenerabilă care oferă avantaje majore față de combustibilii fosili, în special în zonele rurale, este lemnul. De aceea, în anul 2019, LIGNA, cel mai important târg comercial al industriei de prelucrare a lemnului și prelucrării lemnului, va avea un program de prezentări speciale pe tema „Energie din lemn„.

Programul  combustibil din lemn va cuprinde toate cele mai recente tendințe, evoluții și soluții. Asta este totul, de la prelucrarea lemnului de foc până la cuptoare de ardere, inclusiv ferăstraie, despicători și alte unelte asemănătoare necesare pentru prelucrarea lemnului brut în lungimi diverse și chipsuri de lemn de foc. În secțiunea cuptoarelor, produsele prezentate vor varia de la sistemele de cazane pe lemne până la arzătoare automate pe șpan de lemn și pelete. Programul din pavilioanele expoziționale aflate sub iconicul Expo Canopy va avea un accent deosebit pe soluțiile de utilizare a lemnului ca sursă de energie ecologică, explorând, de asemenea, soluții pentru producția de lemn (gestionarea pădurilor și recoltarea lemnului) și utilizarea lemnului ca material de construcții.

Pe site-ul în aer liber, în fața banerului  EXPO, Asociația Agricolă din Saxonia Inferioară (LWK Niedersachsen) va prezenta o linie de producție a lemnului din lemn la o vitrină cu titlul „De la arbore la combustibil”. Prezentarea va ilustra diferitele procese tehnice implicate în transformarea lemnului masiv într-un combustibil utilizabil. Punctele forte vor include soluții menite să asigure respectarea reglementărilor stringente privind aerul curat din Germania. Asociația agricolă din Saxonia Inferioară și alte câteva instituții,   vor oferi vizitatorilor informații și consultanță independente de producători cu privire la toate aspectele legate de energia lemnoasă, inclusiv crearea de păduri energetice, silvicultură și recoltare pregătirea și depozitarea combustibilului din lemn, logistica, standardele de calitate, soluțiile tehnologice disponibile pentru utilizarea lemnului ca sursă de energie și respectarea reglementărilor privind aerul curat.

Pentru alte știri și informații despre LIGNA, programul expoziției , tururi  ghidate ale expoziției,  și lansări importante de produse, vizitați www.ligna.de.

 

Share