Primăria București va sprijini financiar cu 10000 lei(2150 euro) 500 de firme care vor monta stații de încărcare pentru vehicule electrice

 Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat în ședința din 12 decembrie a.c. o hotărăre prin care agenţii economici din Capitală sunt stimulaţi să instaleze staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Consiliul a aprobat   “Programul de stimulare a înfiinţării  staţiilor de încărcare rapidă pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin acordarea de vouchere”, scopul fiind îmbunătăţirea calităţii aerului din Bucureşti, după cum se arată în proiectul postat pe site-ul Primăriei.În 2019, în acest scop Primăria va acorda 500 de vouchere în valoare de 10.000 de lei fiecare, firmelor care montează astfel de staţii, iar în program se pot înscrie  persoane juridice/fizice, deținători de spații comerciale/unități de cazare/spații de birouri/stații de distribuție carburanți . Programul se va desfășura pe baza unui regulament ce va fi elaborat de Direcția de Mediu, Direcția Transporturi, Direcția Juridică și Direcția Economică a Primăriei Generale și va fi aprobat prin dispoziție a Primarului General.

Achiziția unei stații este evaluată la un cost mediu  de 4000 euro Primăria urmând deci să achite peste jumătate din acest cost (2150 eur0).  Condiția este ca parcarea unde se vor instala stațiile să aibă minim 30 de locuri de parcare. De asemenea unitățile ce vor primi voucerele nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.
În 2018 se estimează că grație programului Rabla Plus se vor cumpăra la nivel național peste 1000 de autovehicule electrice.
Share