Platforma Energy University a Schneider Electric oferă un program online de certificare în domeniul centrelor de date

Schneider Electric lansează programul online de certificare Data Center Certified Associate (DCCA) în cadrul Energy UniversityTM, o platformă educațională online, în domeniul managementului energiei. Acest program îi ajută pe profesioniștii centrelor de date să fie la curent cu temele de actualitate, tendințele și practicile din industrie care le pot îmbunătăți nivelul de calificare și de credibilitate.

Programul DCCA cuprinde 14 cursuri care oferă cunoștințe fundamentale relevante pentru proiectarea sau modernizarea centrelor de date, inclusiv informații referitoare la alimentarea cu energie electrică, climatizare, rack-uri, cablare, protecție împotriva incendiilor, management și securitate fizică. Fiecare curs poate fi parcurs în mai puțin de oră și este dezvoltat astfel încât să-l ghideze pe utilizator în pregătirea examenului DCCA. După finalizarea tuturor cursurilor, utilizatorul poate susține examenul, care era până acum disponibil doar într-un centru fizic de testare, prin intermediul contului său de pe platforma Energy University. Certificarea oferă un standard global de determinare a nivelului de cunoștințe ale unei persoane în materie de proiectare, construire și operare a centrelor de date.

„Există, la nivel global, o cerere ridicată de specialiști bine pregătiți în centre de date, iar provocările din această industrie în ceea ce privește dimensiunile, infrastructura și managementul centrelor de date evidențiază valoarea acestei certificări”, a declarat Michelle Souza, Program Manager Energy University în cadrul Schneider Electric. „Energy University oferă o modalitate inteligentă și convenabilă de a extinde gama de aptitudini și de a îmbunătăți performanțele la locul de muncă prin certificări pentru profesioniștii din industrii precum centrele de date, managementul energiei și altele.”

schneider-electrics-energy

Programul educațional general, inițiat odată cu lansarea platformei Data Center University în 2006, a oferit, până acum, cursuri în domeniul eficienței energetice profesioniștilor din 165 de țări, în 13 limbi. În prezent, Energy University are peste 350.000 de utilizatori la nivel mondial și peste 500.000 de cursuri au fost finalizate în cadrul platformei.

Programul de certificare online DCCA este deja al doilea examen de calificare disponibil prin intermediul platformei Energy University. În octombrie 2012, Energy University a lansat examenul Professional Energy Manager (PEM), în parteneriat cu Institutul de Profesioniști în Energie din SUA (Institute of Energy Professionals – IEP), pentru a le oferi persoanelor interesate de acest domeniu oportunitatea de a obține o acreditare în sectorul de management al energiei, aflat în continuă dezvoltare. De la lansare, peste 60 de profesioniști din 26 de țări au fost certificați prin intermediul acestui program.

Cursurile Energy University sunt disponibile, la cerere, în orice moment, la www.MyEnergyUniversity.com. Pentru mai multe informații despre Schneider Electric sau despre soluțiile sale integrate, puteți vizita site-ul web www.schneider-electric.com.

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în mai mult de 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 150.000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă și verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2013, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele și organizațiile „să profite la maximum de resursele energetice”.

www.schneider-electric.com/ro

Share