AUROCON prezintă: P1, convertizorul premium de frecvenţă de la Hitachi

Noua serie de invertoare premium P1 de la Hitachi contribuie prin caracteristicile şi funcţiile sale la eficientizarea proceselor şi la obţinerea de performanţe dinamice ale sistemelor de producţie. Accesul facil la toate funcţiile prin intermediul unui meniu de configurare intuitiv şi un ecran TFT  color cu vizibilitate mare, obţinerea de performanţe dinamice excelente pentru sistemele de acţionare electrică cu motoare asincrone sau motoare cu magneţi permanenţi şi versatilitatea oferită de multiplele moduri de operare de care invertorul P1 beneficiază, fac din acest model soluţia ideală pentru orice aplicaţie de control al mişcării aţi avea nevoie.

 Accesibilitate completă pentru funcţionalitate maximă

Panoul frontal de control intuitiv şi uşor de operat reprezintă o dotare standard a invertorului P1. Acest panou contribuie la monitorizarea, setarea şi revizuirea parametrilor necesari configurării acţionării electrice în funcţie de necesităţile aplicaţiei industriale ce se doreşte a fi controlată în mod automat.

Toate alarmele sunt memorate mulţumită ceasului în timp real integrat, această caracteristică fiind foarte importantă pentru cazurile în care se doreşte o diagnoză completă şi transparentă a funcţionării convertizorului de frecvenţă.
Panoul operator este detaşabil şi poate fi folosit ca unealtă de copiere a parametrilor de configurare pentru clonarea convertizoarelor adiţionale ce intră în componenţa sistemului. Respectivul panou poate fi operat şi de la distanţă, existând posibilitatea de a fi conectat la invertor printr-un cablu dedicat.

Există posibilitatea de înlocuire imediată în câmp. Suportul de montare special în formă de L montabil în partea de sus şi de jos a invertorului ca accesoriu special face posibilă schimbarea rapidă sau montarea radiatoarelor de răcire în exteriorul tabloului electric. Ventilatorul de răcire şi condensatorul circuitului principal sunt special proiectate pentru o durată de viaţă de 10 ani în condiţii normale de funcţionare.

Terminalele circuitului de control sunt proiectate astfel încât să fie uşor de cablat, efortul fiind minimizat semnificativ. Terminalul este cu cleme cu arc, nefiind nevoie de înşurubări incomode ce necesită timp şi poate genera erori. Magistrala de date folosită este standard pentru industrie şi anume Modbus. Există două terminale Modbus accesibile, cablarea pe RS485 fiind rapidă şi facilitată de conectorii cu clemă. Intrările şi respectiv ieşirile analogice (0-10V şi respectiv 4-20mA, 2 intrări şi respectiv 2 ieşiri) sunt uşor de selectat datorită comutatoarelor DIP uşor de configurat.
Memoria CPU a invertorului poate fi folosită pentru uşurinţa programării invertorului folosind posibilitatea de alimentare permanentă cu o tensiune de 24V de la o sursă externă de alimentare. Sunt disponibile conectarea la PLC şi setarea cu ajutorul software-ului dedicat de configurare.
Există posibilitatea de control simulat al operării fără ieşiri directe pentru alimentarea unui motor propriu-zis. În modul simulare doar ieşirile pentru alimentarea motorului sunt dezactivate în rest toate funcţiile invertorului fiind complet active în vederea testării şi simulării. Modul simulare poate fi activ şi în cazul folosirii unei surse externe de alimentare de 24 Vcc.

Software-ul dedicat ProDriveNext complet gratuit permite conectarea invertorului la un PC prin intermediul unui simplu cablu USB, fiind unealta perfectă în vederea configurării, monitorizării şi diagnozei invertorului în diversele aplicaţii industriale în care poate fi integrat.
Performanţe de reglare dinamică pentru aplicaţii dintre cele mai pretenţioase
Invertoarele din seria P1 sunt special proiectate pentru a putea fi integrate în sisteme de acţionare electrică critice precum cele ce implică instalaţii de ridicare şi manipulare mase. Acestea au implementaţi algoritmi de menţinere a cuplurilor de valoare mare la viteze mici de reglare şi asta în parametri nominali de funcţionare. Algoritmii sensorless şi la 0Hz contribuie cu succes la acest lucru.

Prin intermediul funcţiei de gain-mapping se permite operarea fină şi stabilizată cu reduceri evidente ale şocurilor mecanice specifice opririlor bruşte ale sarcinilor aflate în balans la ridicare sau manipulare (de ex. la macarale).

Invertoarele P1 au fost proiectate pentru a putea asigura atât reglarea vitezei motoarelor asincrone clasice cât şi a motoarelor cu magneţi permanenţi. Şi asta cu limitarea curenţilor electrici în aşa fel încât să fie evitată demagnetizarea motoarelor cu magneţi permanenţi. Avantajele motoarelor cu magneţi permanenţi se referă în principal la reducerea consumului energetic în special în cazul aplicaţiilor de pompare şi ventilaţie. Mai mult, funcţia de auto-tuning a invertoarelor P1 optimizează performanţele dinamice ale motorului.
Pentru aplicaţiile unde trebuie reglate viteze mari ale motoarelor precum cele specifice maşinilor unelte spre exemplu, invertoarele P1 pot asigura funcţii de reglare la 590Hz maxim sau în cazul motoarelor cu magneţi permanenţi la 400Hz maxim. Performanţele sunt semnificativ îmbunătăţite în comparaţie cu mai vechiul model de invertor de la Hitachi şi anume SJ700.

https://www.aurocon.ro/

Share