noul sistem expert de localizat defecte digiPHONE+2 de la MEGGER

Receptorul complex digiPHONE+2 este destinat localizării acustice și electromagnetice a defectelor de pe cablurile de tensiune îngropate și îmbină o combinație de metode diferite pentru atenuarea eficientă a zgomotului pentru o acustică perfectă și care permite să fie ascultat numai zgomotul produs de străpungerea din defect, separând activ acest zgomot de zgomotul ambiental.ONE+2 de la MEGGER

Această unitate de afișare multifuncțională cu o interfață utilizator intuitivă devine componenta principală a unui sistem expert atunci când, pe lângă senzorul de teren care permite localizarea exactă a defectelor pe cabluri, sunt atașați țărușii ESG pentru localizarea defectelor de manta prin metoda gradientului de tensiune și sonda Ferrolux pentru localizarea traseului.
Modurile de lucru presupun lucrul în echipă cu un generator de undă de șoc, un generator de audiofrecvență sau unul de impulsuri de tensiune CC.
Dintre tehnologiile prezente la noul sistem de localizare amintim noua tehnologie inteligentă BNR de filtrare și rejecție a zgomotului din fundal care produce o experiență acustică fără distorsiuni, permițând să fie ascultat numai zgomotul generat de defect. Apoi tehnica APN care permite ca atunci când este apropiată mâna de mânerul senzorului, sunetul din căști se oprește, înainte ca aceasta să atingă mânerul rezultând o audiție curată, fără bufnituri, fără trosnituri. După ce senzorul a fost pus pe pământ din nou, o scurtă întârziere asigură că senzorul digiPHONE+2 are timp suficient să se poziționeze și să rămână stabil și că posibilele oscilații mecanice au încetat, înainte de reactivarea audiției în căști.
Afișarea săgeții de defect indică în ce direcție este acesta. Distanța până la acesta poate fi definită în metri sau exprimată clasic, ca diferență de timp, în milisecunde.
Pentru localizarea traseului, busola de orientare permite vizualizarea traseului cu menținerea sigură pe deasupra cablului. Busola nu numai că indică dacă operatorul este la stânga sau la dreapta cablului, dar și în ce unghi este acesta față de poziția senzorului.
În plus, digiPHONE+2 prezintă o sensibilitate sporită grație noului sistem de filtre care rejectează zgomotul ambiental cu până la -30dB mai mult și amplifică semnalul util, produs de defect, cu până la 20dB mai mult.
Toate aceste performanțe, la care se adaugă adaptarea automată la tensiunea de măsurare, detectarea automată a secvenței de impuls, reglarea automată a punctului de zero, afișarea continuă a adâncimii de pozare și a curentului măsurat, modul de localizare cu indicarea sensului curentului, asigură un succes total în localizarea defectelor de pe cabluri.

Megger
SebaKMT – Seba Dynatronic GmbH
Reprezentanță în România
ro.megger.com
info.ro@megger.com

 

Share