Noul convertizor de frecvență de la Eaton, PowerXL DG1: un dispozitiv rezistent, puternic și universal

Dispozitiv pentru aplicații industriale de până la 160 kW

Compania de management energetic Eaton lansează noua serie de convertizoare de frecvență PowerXL DG1 ca soluție pentru aplicațiile industriale dificile și automatizarea construcțiilor, cu valori nominale de la 0,55 la 160 kW. Având caracteristici de tip algoritm energetic optimizat, model rezistent, capacitate extinsă a curentului de scurtcircuit, funcționalitate extinsă și integrată, fiind și extrem de ușor de utilizat, aceste dispozitive permit utilizatorilor implementarea echipamentelor, sistemelor și mașinilor electrice cu o mai mare eficiență, siguranță și fiabilitate.

Convertizoarele de frecvență DG1 se disting prin modalitățile flexibile de comunicație. Toate modelele sunt prevăzute cu interfețe standard pentru Ethernet IP, Modbus TCP, Modbus RTU, precum și pentru BACnet MS/TP. Cardurile de tip plug-in pot fi folosite și pentru conectarea la Profibus DP, CANopen, DeviceNet, ProfiNet și LonWorks, precum și pentru sistemele inovative de la Eaton de cablare și comunicație a gamelor “lean” SmartWire-DT. În plus, dispozitivele asigură mai multe intrări și ieșiri digitale și analogice, precum și trei relee, oferind astfel mai multe opțiuni de conectare față de multe alte dispozitive din această clasă existente pe piață. Mai mult, cardurile adiționale diferite permit și extinderea ulterioară simplă și flexibilă a DG1.

5124_Eaton_DG1_Industrial
Cu PowerXL DG1, Eaton oferă convertizoare de frecvență pentru cele mai dificile aplicații industriale și de automatizare a construcțiilor cu valori nominale de la 0,55 la 160 kW

Utilizarea acestor dispozitive se bazează pe același concept deja cunoscut al altor convertizoare de frecvență PowerXL (DC1 sau DA1). Pentru multe aplicații, instalatorul poate pune astfel în funcțiune dispozitivul în zona dorită „direct din cutie“, fără a fi necesară setarea suplimentară a niciunui alt parametru. Meniul clar proiectat al acestora, ce oferă instrucțiunile necesare în afișajul LCD cu cinci linii, codurile evidente și cei doar 14 parametri standard simplifică și mai mult punerea în funcțiune a convertizoarelor în cadrul aplicațiilor dificile. Tastatura cu membrană are două taste liber configurabile, precum și trei LED-uri pentru indicarea imediată a stării dispozitivului. Elementele de operare pot fi instalate local pe dispozitiv sau la distanță, ca de exemplu pe ușa dulapului de distribuție, în vederea controlului facil a mai multor dispozitive. Alternativ, Eaton oferă o opțiune a configurației ergonomice cu ajutorul programului soft inovativ InControl, recomandat de asemenea pentru monitorizarea și înregistrarea datelor.

Software-ul instalat pe toate convertizoarele de frecvență DG1 asigură caracteristici excelente de tip optimizare a consumului de putere activă, management dinamic al puterii în cazul unui feedback, program de tip wizard pentru pornirea rapidă, blocuri diferite de aplicații standard (sistem de pompe multiple, controlul ventilatorului, multi-PID, utilizare în scopuri multiple), funcții de siguranță, precum și oprirea de siguranță (STO) și ceas de timp real. În ceea ce privește consumul de putere, Eaton a reușit să reducă puterea necesară antrenării motoarelor cu 2 până la 10 procente, comparativ cu alte convertizoare de frecvență de pe piață, care nu dispun de nicio optimizare suplimentară.

DG1 asigură o rezistență la supraîncărcare de 110 % pentru sarcini de cuplu variabil și 150 % pentru sarcini de cuplu constant. Clasificarea curentului de scurtcircuit a convertizoarelor de frecvență de 100 kAIC este cu mult peste medie. Datorită bobinei conectată la partea de CC, convertizoarul de frecvență are o componentă armonică foarte mică, astfel încât utilizatorul nu are nevoie de componente externe suplimentare. Filtrele EMC (C2) sunt în același timp standard pentru toate dispozitivele.

Seria de convertizoare de frecvență este clasată în șase dimensiuni, cu clasa de protecție de IP21 pentru toate carcasele. Acoperirea specială protejează plăcile electronice împotriva prafului, umidității și substanțelor chimice. Pentru condițiile din medii mai grele de lucru sau operații de la distanță, carcasa poate fi îmbunătățită la o clasă de IP54 cu un pachet de conversie. Gama de operare a DG1 este de la -35 la 50 °C, datorită opțiunii speciale de încălzire. Cu reducerea sarcinii de funcționare, dispozitivul poate fi operat până la 60 °C.

Mai multe informații despre Eaton pot fi găsite pe www.eaton.eu și alte detalii despre convertizoarul de frecvență DG1 pe www.eaton.eu/dg1.

Share