Noile întreruptoare automate cu stingere in aer Siemens ACB 3WA

Cu noua serie 3WA, Siemens Smart Infrastructure își actualizează portofoliu Sentron de întreruptoare automate cu stingere in aer. Ca element central al tablourilor de joasă tensiune, acestea protejează în mod fiabil instalațiile electrice din clădiri, infrastructura și instalatii industriale. Aparatul oferă protecție la scurtcircuit, defecte de punere la pamant sau defecte de suprasarcină. In același timp, noile întreruptoare 3WA îndeplinesc toate cerintele digitale apărute in instalatiile de distributie electrică de joasă tensiune. Aparatele susțin planificarea bazată pe software și inginerie, testare și monitorizare digitală și integrare perfectă în automatizare și sisteme IoT. Pentru prima dată, upgrade-urile pot fi finalizate 100% digital. Utilizatorii pur și simplu descarcă noi caracteristici de pe Internet și le adaugă folosind o aplicatie personalizată.

Întreruptoarele Siemens 3WA sunt proiectate pentru 30.000 de cicluri de funcționare cu o singură inspecție pe an. Cu o durată de viață potențială de peste 100 de ani.

„Sistemele distribuite de energie, digitalizarea și internetul obiectelor vor duce la solicitari din ce mai mari și mai complexe pentru instalatiile de distributie electrică”, a spus Andreas Matthé, CEO Siemens Smart Infrastructure. „Intrerupătoarele 3WA sunt bine echipate pentru a face față acestor provocări. Au o flexibilitate ridicata in configurare pentru a se adapta la sarcinile de mâine fără a fi nevoie să fie schimbate.

Când se schimbă cerințele tehnologice, este ușor să adăugați noi caracteristici la unitate electronică de declanșare (ETU600) instalată în întrerupătoarele ACB 3WA utilizând Software-ul de punere în funcțiune Sentron „powerconfig” și un port USB sau de comunicație. Funcțiile sunt disponibile online și sunt extinse continuu de Siemens.

Astăzi, o treime din toată energia generată la nivel mondial provine din surse regenerabile. Prin natura lor, energia eoliană și solară pot determina fluctuarea tensiunii rețelei, care la rândul său poate duce la eșecuri costisitoare în operațiunile industriale și construcții. Noile intreruptoarele 3WA pot gestiona fiabil fluctuații de tensiune de până la 10% prevenind declanșările false.

Ca participanți activi la rețeua din infrastructura și din sistemele industriale produceti, depozitati și folosiți propria energie sau alimentați-o în rețea. Pentru aceastea este nevoie de o tehnologie capabilă de gestionare a fluxurilor de putere bidirecționale. Întrerupătoarele 3WA sunt acum capabile să o facă si își adaptează automat algoritmii de protecție la direcția reală a fluxului, astfel maximizând protecția pe care o oferă pentru consumatorii din rețelele inteligente.

Noul intreruptor cu stingere in aer Sentron 3WA se caracterizează prin caracteristici noi, sofisticate, care corespund tendințelor actuale ale pieței.

  • Întreruptorul 3WA introduce distribuția de energie în Internetul obiectelor (IoT). Toate datele despre putere, calitatea energiei cat si starea întreruptorului pot fi măsurate direct de intreruptorul 3WA.
  • Folosind configuratorul nostru online www.siemens.com/lowvoltage/3wa-configurator. Puteti genera configuratia dorită care poate sa fie exportată in interfata Mall Industry pentru obtinerea unei oferte de pret. Tot direct din configurator se pot exporta detalii ale intreruptorului: caracteristici tehnice, desene 3D si 2D ale aparatului cat si schemele interne de conexiuni.
  • Aparatele ACB 3WA au fost gandite pentru un retrofit perfect in instalatiile vechi. Au aceleasi dimensiuni ca ale aparatele 3WL cat si aceleasi accesorii.
  • Gabarit mai mic pentru curent nominal de 2500A gabarit 1 si 4000A gabarit 2. Pentru retrofit exista curent nominal 2500A gabarit 2 si 4000A gabarit 3;
  • Întreruptoarele de aer 3WA sunt disponibile în trei dimensiuni cu curenți nominali de la 630 până la 6300 A pentru aplicații de curent alternativ și într-o singură dimensiune cu curenți nominali de 1.000, 2.000 și 4.000 A pentru aplicații DC
  • Mentenanta si actualizarea functiilor aparatului este mult imbunatațită prin comunicatia evoluată: interfată USB-C, Bluetooth, interfată Modbus TCP;
  • O singură protectie electronică ETU600 disponibila. Cu posibilitate facilă de modificare a configuratiei initiale;
  • Integrare completă in solutia Sivacon S4 si S8. Softurile fiind deja actualizate cu noile intreruptoare 3WA. Puteti sa descarcati versiunea 4.1 a Simaris Configuration pentru a putea folosii noile intrerutoare 3WA si noile configurații disponibile.

Pentru informatii in detaliu va rugăm sa accesati pagina noastra web dedicată acestui aparat:

https://new.siemens.com/global/en/products/energy/low-voltage/components/sentron-protection-devices/3wa-air-circuit-breakers.html

 

Share