Securizarea tuturor punctelor de acces ale clădirilor de birouri

 Afacerile cu clădiri de birouri sunt într-o continuă creştere în România. În oraşe precum Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Braşov sau Iaşi s-au dezvoltat de-a lungul timpului sedii pentru companii multinaţionale, în general din IT sau telecom – care reprezintă aproximativ 75% din suprafața tranzacționată. Însă, oferta de spaţii noi în principalele oraşe regionale ar trebui să aibă în vedere toate aspectele legate de securitatea bunurilor şi a angajaţilor.

OPTEX, lider mondial în dezvoltarea de soluții de detecție, doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra riscurilor de securitate generate de acoperişurile clădirilor şi, în general, de iluminatoare, experţii în securitate considerându-le ca fiind de risc maxim.

În ciuda beneficiului evident pe care iluminatoarele în au, acela de a permite luminii naturale să pătrundă în clădire, majoritatea managerilor de clădiri de birouri nu includ în planul de securitate o metodă de protecţie a acestor zone. Ca urmare, ele pot fi folosite cu uşurinţă de către intruşi ca puncte nemonitorizate de acces.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistemul de securitate LiDAR integrat de OPTEX RLS 2020S reprezintă alegerea optimă pentru protejarea întregului acoperiş al unei clădiri de birouri, oferind o densitate de detecţie extinsă. Agenţii de securitate pot seta produsul să controleze camerele de supraveghere, astfel încât sistemele video de securitate PTZ să poată fi direcţionate automat către zona în care s-a făcut detecţia.

RLS 2020S foloseşte ca metodă de detecţie tehnologia Time of Flight, care permite senzorului să randeze o imagine 3D şi să calculeze astfel viteza, forma şi direcţia unui obiect. Senzorul laser nu are nevoie de lumină pentru detecţie şi poate funcţiona indiferent de condiţiile meteo, acoperirea fiind de 20X20m într-un unghi de 90 de grade.

Soluţia este scalabilă, iar pentru suprafeţe mai mari sau în zonele unde se află obiecte ce pot obstrucţiona detecţia pot fi folosite mai multe unităţi.

Aria de detecţie poate fi împărţită în mai multe zone (până la 4) şi poate fi personalizată în funcţie de dimensiunile şi forma incintei, pentru a nu depăşi zona de interes. Astfel, OPTEX RLS-2020S poate fi utilizat pentru a proteja orice obiectiv, indiferent că vorbim despre securizarea ferestrelor, a tavanelor, a perimetrelor exterioare sau chiar a unor obiecte foarte bine definite. Mai multe detalii despre cum acționează senzorii la link: https://youtu.be/unDPO1supGc

Despre Optex

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluții de detecție, senzorii OPTEX dedicați supravegherii de interior și de exterior fiind distribuiți la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir și wireless, cât și senzori specializați cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare și până acum, OPTEX și-a construit reputația la nivel mondial de producător de produse și tehnologii inovative și de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.

Share