Megger prezintă: PDIX – măsurarea și monitorizarea descărcărilor parțiale

Grupul Megger a achiziționat de curând Power Diagnostix Systems, companie consacrată care este specializată în măsurarea și monitorizarea descărcărilor parțiale în aplicații electrice de înaltă tensiune și ingineria impulsurilor de putere. PDIX oferă o gamă variată de instrumente portabile sau fixe pentru monitorizare continuă și servicii speciale de testare pentru transformatoare și cabluri.
Seria ICM de detectoare digitale de descărcări parțiale este utilizată pentru evaluarea sistemelor de izolație electrică de către utilități, furnizori de servicii, producători și institute de cercetare din întreaga lume. Detectoarele de descărcări parțiale și instrumentele aferente sunt utilizate în laboratoarele de înaltă tensiune, pentru măsurători la fața locului și pentru monitorizarea continuă online a echipamentelor de înaltă tensiune. Versiuni OEM ale instrumentelor sunt furnizate și producătorilor de truse de teste de înaltă tensiune.
Pe lângă gama de detectoare digitale de descărcări parțiale, Power Diagnostix produce instrumente de control pentru modernizarea laboratoarelor de înaltă tensiune, sisteme de control de înaltă tensiune automate, instrumente pentru punerea în funcțiune a echipamentelor de înaltă tensiune, inclusiv pentru sisteme GIS (sisteme cu izolație cu gaz) și dispozitive pentru transmiterea prin fibră optică a semnalelor analogice în medii dificile cu perturbații mari.
Mai mult, Power Diagnostix operează un laborator de calibrare, care a primit acreditarea ca laborator de calibrare în cadrul DKD (Serviciul german de calibrare, Deutscher Kalibrierdienst) din 2003. Auditul a fost organizat de PTB (Physikalisch Technische Bundesanstalt), autoritatea germană de standarde. În ianuarie 2012, Power Diagnostix a primit și certificarea autorității germane de acreditare DAkkS (Deutsche Akkreditierungsstelle).
Această achiziție îmbunătățește considerabil capacitățile Megger, în special în domeniul măsurării descărcărilor parțiale (PD), unde Megger poate oferi acum soluții de diagnosticare pentru activele electrice de medie și de înaltă tensiune. Acestea includ transformatoarele, trecerile izolante, generatoarele, motoarele, aparatele de comandă și instalațiile GIS / GIL, toate acestea completând soluțiile și serviciile de test și diagnosticare existente pentru cabluri și stații electrice.

Share