Light+Building 2020-Focus asupra viitorului iluminatului

Noua generație de corpuri de iluminat va fi capabilă să genereze scenarii de iluminat pentru toate situațiile. Cheia acestei performanțe este digitizarea, forța motrice pentru funcțiile sincrone, opțiuni pentru noi aplicații și design innovator.  Expoziția Light + Building ce se va desfășura la  Frankfurt pe Main în perioada 8-13 martie 2020 se va concentra pe tendințele și evoluțiile actuale din domeniul iluminatului tehnic împreună cu dezvoltările din ingineria serviciilor pentru clădiri,  astfel că expozanții din cadrul Light+Building 2020 vor oferi un spectacol impresionant al tehnologiilor de mâine.

Munca necesită dinamism maxim în zilele noastre, iar în timpul liber ne dorim flexibilitate. Toate aspectele vieții sunt supuse unei schimbări continue. Sistemele variabile sau dinamice pot oferi suport prin asistență pentru situații și locuri complet diferite. Cel mai influent ajutor în acest sens este lumina, care are impact asupra întregului organism uman.

Focus futuristic

Din ce în ce mai multe concepte noi din iluminat, utilizează tehnologie wireless. În același timp, sistemele cu LED trebuie să furnizeze mai multă lumină, să ofere forme cât mai compacte și, în același timp, să consume cât mai puțină energie. Prin urmare,

noul dinamism devine ADN-ul designului de iluminat. Capacitatea de a te juca cu lumina, forma  și funcția corpului de iluminat sunt integrate în corpul de iluminat propiu- zis. Conductorii de cupru care transport curentul electric pentru corpurile de iluminat pot fi, de exemplu, înglobați în materiale- fie complet vizibili sau ascunși la vedere pentru a se potrivi cu toate cerințele.( Articolul complet pe acest subiect: www.light-building.com/futuristischer-fokus)

Legenda foto: Lumina de mâine este inteligentă, portabilă, ușoară și durabilă – așa cum arată modelele de corpuri de iluminat de la Light+Building 2020. Sursa: Messe Frankfurt – Pietro Sutera

 

Adaptabilitatea iluminatului

Light+Building 2020 ne va arăta că nu există limite în proiectarea corpurilor de iluminat – ele iau forma unor enunțuri poetice, opulente, elegante sau din filigran necesare acasă sau la serviciu, indifferent dacă sistemul de iluminat este pornit sau oprit.

Iluminatul modern este întotdeauna caracterizat de performanță și dinamism de top. Materiale noi, care nu sunt asociate în mod normal cu corpurile de iluminat, de exemplu, piele, textile, țesături ultra-ușoare, hârtie, carton, plută și cauciuc sunt acum folosite la iluminat. Porțelanul și țesăturile reciclate își găsesc locul în proiectarea  corpurilor de iluminat – fiind folosite inclusiv la suprafețe uimitoare și structuri de prelucrare până acum necunoscute.

Eficiența produce sustenabilitate

Această variabilitate face posibilă de asemenea utilizarea materialelor durabile pentru corpuri de iluminat. Iluminat este de asemenea angajat în ceea ce privește sustena-bilitatea în domeniul consumului de energie. Funcții suplimentare inteligente și LED-urile extrem de eficiente permit încorporarea a numeroase funcții în același corp de iluminat. Lumina care variază de la cea (cu temperatură de culoare) “rece” până la cea (cu temperatură de culoare) “caldă”, de la lumină perfectă pentru zona de lucru până la lumina pentru candelabre în spații deschise, poate fi obținută cu un singur corp de iluminat. Touch-panel-urile pentru comandă (ecrane sensibile la atingere) prin care se realizează dimarea (reglarea)  luminii  sunt elegant  integrate în design – cu o comoditate maximă.

Aceleași lucruri se aplică tehnologiei inovatoare „hotDim” care, de exemplu, adaptează automat temperatura de culoare a corpului de iluminat la cea a luminii naturale predominantă la ora respectivă. Mai mult, reglarea intensității luminii conform cu ora zilei, permite reducerea automata a consumului de electricitate. În egală măsură, corpurile de iluminat, unele dintre ele fiind deja comparabile cu dispozitivele multimedia, pot fi utilizat îndelungat și eficient.

În loc să producă un nou model de sursă/corp de iluminat, producătorii permit folosirea actualizări software prin care utilizatorii aliniază produsul de iluminat vechi la cele mai recente standarde, rezultând astfel o reducere enormă a cantității de materiale utilizate.

Digital este mai mult decât doar 0 și 1

Digitalizarea tehnologiei de iluminat este cheia unui grad ridicat de conectivitate prin Bluetooth, Wi-Fi sau LAN. În consecință, „conectivitatea” este una dintre temele de top la ediția aniversară următoare a Light+Building. Expozanții internaționali profită de cel mai important târg dedicat  iluminatului, din Frankfurt pe Main pentru a-și prezenta produsele inovatoare și soluțiile de conectivitate pentru vizitatorii internaționali.

Ediției din2020 a târgului Light+Building are ca motto:   ‘Connecting.Pioneering.Fascinating.’  („Conectare.Pionierat.Fascinant.”). „Fascinant”, se referă la produsele hibride: nu doar deteșarea de materialele convenționale fascinează, dar în special noile funcții și proprietățile corpurilor de iluminat. În multe cazuri, ele pot, de asemenea detașate stilistic de contextul familiar.

Conturarea viitorului-Noile tehnologii oferă maximă libertate designerului de iluminat

Un spectru uimitor al designului de iluminat este, de asemenea, posibil, datorat reducerii formei corpurilor de iluminat moderne. Astăzi, dimensiunea minusculă a LED-urilor permite combinarea sursei de lumină cu alte funcții sau produse. De exemplu, corpurile de iluminat confecționate din țesături cu proprietăți acustice fonoabsorbante sunt ideale pentru reducerea zgomotului în birourile din spațiile deschise. Corpurile de iluminat pot fi încorporate în elemente de control sau pot fi proiectate să arate si să functioneaza ca o vază.

Calea de urmat

Întregul spectru al tehnologiei de iluminat și al corpurilor de iluminat decorative  expus în cadrul Light + Building este imens. În consecință, orientarea în multitudinea de produse expuse este cheia succesului la târg iar ajutorul în acest sens este oferit de proiectanții de la Stilbüro bora.herke.palmisano, creatorii Trend Show 2020 din Hala 6.2 a Light+Building 2020. Acolo, vizitatorii pot vedea tendințe de ultimă generație în iluminatul caselor prin configurații selectate. Deosebit de interesant este că fiecare articol din expoziție este etichetat cu numele producătorului și – în cazul iluminatului  decorativ – cu amplasarea lui la târg, asigurând astfel o navigare ușoară pentru toți vizitatorii care doresc informații suplimentare despre orice produse.

Young Design

Există doar câteva locuri în care este prezentat design original și authentic publicului. Fără îndoială, una dintre ele este zona Young Design din Light+Building 2020. Acolo, tinerele talente expun individualul exclusive creațiile proprii unei  audiențe compusă din vizitatori  internaționali. Scopul este de a face designul inovator de corpuri de iluminat gata pentru producția în serie. Data de închidere pentru cererile din partea designerilor  este 14 decembrie 2019.

 Comunicate de presă și imagini:

www.light-building.com/press

www.intersec-building.com/press

Social media: Twitter: @IntersecFFM

www.light-building.com/facebook

www.light-building.com/twitter

www.light-building.com/youtube

www.light-building.com/linkedin

Despre Messe Frankfurt

Messe Frankfurt este cel mai mare organizator de târguri, congrese și evenimente din lume cu propriul său complex expozițional. Cu peste 2.500 de angajați în 30 de locații, compania generează vânzări anuale de aproximativ 718 milioane EUR. Avem legături strânse cu sectoarele noastre industriale și servim interesele clienților noștri în mod eficient în cadrul târgurilor și evenimentelor noastre. Locații și domenii de afaceri Servicii. Unul dintre elementele-cheie ale grupurilor de afaceri ale grupului este globalul său strâns rețea de vânzări, care se extinde în întreaga lume. Gama noastră completă de servicii – atât la fața locului, cât și online – se asigură că clienții din întreaga lume se bucură constant de înaltă calitate și flexibilitate la planificarea, organizarea și desfășurarea evenimentelor lor. O gamă largă de servicii include închirierea terenurilor de expoziție, construcția și comercializarea târgurilor, servicii de personal și de alimentație. Cu sediul central în Frankfurt pe Main, compania este deținută de Orașul Frankfurt (60 la sută) și statul Hesse (40 la sută). Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru web la adresa: www.messefrankfurt.com

Comunicat de presă, octombrie 2019

Share