Light Middle East DUBAI 15-17 octombrie 2019

Dubai, Light Middle East , 15-17 octombrie 2019
Între 15 și 17 octombrie a.c., la invitația organizatorului Messe Frankfurt, am vizitat cea de-a 14-a ediție a expoziției Dubai Middle East, ce s-a desfășurat în  halele 1,2,3 ale Dubai International Convention Center&Exibition Center (Dubai World Trade Center-DWTC). Light Middle East este unul din cele 12 evenimente expoziționale dedicate ingineriei iluminatului pe care Messe Frankfurt le organizează în întreaga lume. Messe Frankfurt este cel mai important organizator global de târguri și expoziții cu complex expozițional propriu, amplasat în capitala economică a Germaniei, Frankfurt pe Main.

Piața  Orientului Mijlociu, în creștere constantă
Un număr de 311 expozanți din 32 de țări au expus produse dedicate iluminatului, accesoriilor, tehnologiilor și soluțiilor de iluminat în cadrul Light Middle East. Peste 40% din produsele  expuse au fost focusate pe LED iar controlul iluminatului a fost de asemenea în centrul atenției.
Piața de echipamente de iluminat din regiunea Orientului Mijlociu a atins 4,8 miliarde de dolari SUA în 2018, înregistrând o creștere de 9% față de anul anterior. Se așteaptă ca până în 2024 această piață să atingă 8,7 miliarde dolari SUA.
Piața regională de smart lighting a atins 678 milioane dolari SUA în 2018  și se estimează că va atinge 2,1 miliarde dolari SUA în 2023 în contextul eficientizării consumurilor energetice, a dezvoltării intense a iluminatului intelligent ,a IoT și a building automation.  

 Conferințele Think Light

Conferința Think Light a oferit participanților în cele 3 zile de desfășurare, ocazia de a se întâlni cu zeci de designeri de iluminat. Cei mai mulți dintre susținătorii conferințelor au fost arhitecți formați la școlile europene dar care lucrează acum pentru mari proiecte sau pentru universități din Asia.
Numeroasele proiecte de iluminat pentru clădirile de birouri, hoteluri sau pentru locuit care se construiesc în zonă  oferă o bună șansă pentru designerii specializați în iluminat  de a implementa  soluții curajoase, de iluminat dynamic și de smart lighting, cu un control avansat.
Am remarcat și originalitatea miilor de proiecte de iluminat pentru clădirile din emiratul Dubai, ca și caracterul spectaculos, jocurile de lumini permanente care
De altfel unul dintre distinșii conferențiari, dl. Martin Klaasen membru și al  juriului concursului Middle East Awards, remarca faptul că proiectele de iluminat au acum în centrul atenției datele despre sistemul de iluminat și controlul lor .

Concursul Light Middle East Awards 2019
Premiile concursului Light Middle East Awards(light-middle-east.ae.messefrankfurt.com/dubai/en/programme-events/awards.html) au fost acordate pentru următoarele secțiuni :

  • Produse de iluminat (6 categorii)
  • Proiecte  de iluminat (9 categorii)
  • Personalitatea anului
  • Distribuitorul anului

Premiul special al concursului Light Middle East Awards 2019  la secțiunea produse de iluminat a fost acordat corpului de iluminat modular produs de firma germană Lumenova GmbH, denumit All-in-One Modular Smart Streetlight (slControl).

a consemnat Mihai Mateescu

Share