Light+Building  împlinește  20 de ani: Munca fascinantă și de pionierat în iluminat și în tehnologia clădirilor conectate

Realizați mai mult lucrând în echipă, fiți primii care să explorați noi lumi și retrăiți fascinația noilor descoperiri. Iluminatul și  tehnologia serviciilor pentru clădiri conectate creează rețele vizionare. Târgul Light+Building le aduce la viață în 2020, ajuns la al douăzecilea an de existență.

Sub motto-ul „Conectare. Pionierat. Fascinație. „,  Light+Building nu numai că sărbătorește  anul viitor 20 de ani de existență dar se bucură de avântul din industria globală de iluminat. Pentru iluminatul conectat și serviciile din clădiri, tehnologia este catalizatorul secolului XXI. „Are potențialul ce garantează eficiența, securitatea, confortul și sănătatea pentru o mare parte din locuitorii lumii. Și acest lucru va fi de un beneficiu special pentru rapida zonele urbane în creștere „, spune Wolfgang Marzin, președinte și șef Director executiv al Messe Frankfurt.

În consecință, Light+Building reflectă atât interconectarea inteligentă a sistemelor clădirilor cât  și influența designului de iluminat orientat către viitor. Light+Building  va oferi răspunsuri la creșterea cererii globale generate de piețele în extindere,  prin temele de top abordate la cel mai important târg mondial din domeniu ce se va derula la Frankfurt pe Main, în perioada 8-13 martie 2020.

 Temele de top dintr-o privire

Digitalizarea dinamică” apare  în toate  temele de top ale ediției aniversare a târgului Light+Building  din categoriile  „Conectare”,  „Pionierat” și „Fascinant”.  În acest fel, Light+Building reflectă rolurile uneori diferite ale producătorilor și ale consumatorilor de energie în „gestionarea progresivă a energiei”, care poate fi reglată cu ajutorul sistemelor de automatizare a clădirilor inteligente.

În plus, „Urbanul  intelligent ” descrie situația actuală și viitorul  infrastructurii electronice la nivel de districtelor orașelor.

Creșterea probabilă a e-mobilității necesită o infrastructură  cuprinzătoare și eficientă de încărcare a vehiculelor electrice. „Infrastructura  avansată de e-încărcare” va aborda această  temă la Light+Building.

Un alt aspect important pentru sector și utilizatori este „Conectarea în siguranță și securitatea „. Toate cele patru blocuri tematice sunt atribuite temei de top „Conectare”.

În paralel cu aceasta, tema de top  „Pionierat” se referă la zonele care au mare potential dar nu sunt încă pe deplin dezvoltate pe piață. De exemplu, „X ca un serviciu”,  unde  „X” reprezintă un anumit produs, de iluminat sau de securitate. „Mentenanța  predictivă” este, de asemenea, o activitate de pionierat.

Astfel, instalațiile electronice din clădiri pot fi monitorizate prin utilizarea sofisticată a senzorilor și a software-ului înainte de reducerea eficienței sau chiar de apariția unei defecțiuni.

„BIM- DIGITAL tWIN- ” devine nu numai o interfață tematică interdisciplinară pentru toți actorii implicați în integrarea sistemelor.

În zilele noastre, designul nu este folosit exclusiv pentru a înțelege forma corpurilor de iluminat. Specificația tehnică nu este mai puțin importantă, mai ales când vine vorba de conectivitate.  Light+Building  2020  prin tema de top „Fascinant” va evidenția atributele importante ale proiectării corpurilor de iluminat și a iluminatului, ambele orientate spre viitor. „Estetica funcțională” descrie o megatendință de a produce conștient fără ornamente, concentrându-se în același timp pe cerințele de iluminat din diferite situații.

Între timp, „autenticitatea clasică” declanșează emoții cu privire la, intre altele, epoci diferite. Se creează o legătură între trecut și viitor din categoria „ascendenței istorice”, care se învârte în jurul modernității citate de proiectare arhetipală în trecut. Stil de viață și moduri moderne de operare,  fac obiectul blocului tematic „focalizare futuristă”, care aruncă lumina potrivită pe subiecte cum ar fi masa de mic-dejun sau biroul de lucru co-lucrează – unde conceptele flexibile de iluminare pot fi de mare ajutor.

Spectrul internațional al produselor și temele de top vor fi completate de programul renumit și cuprinzător de evenimente complementare.

Light+Building are o mare importanță pentru toate grupurile de vizitatori specialiști, de la arhitecți, designeri, comercianți cu amănuntul până la artizani pentru industrie, ingineri, arhitecți și planificatori de interior.

La ediția din 2018 a celui mai important târg comercial de iluminat și și de tehnologie a clădirilor  interconectate , 2719 de expozanți și 220.864 vizitatori, s-au adunat să cultive și să stabilească contacte, să descopere ultimele inovații și discutarea perspectivelor. Aproximativ 70% din produsele prezentate au fost prezentate de companii internaționale în timp ce 52 procente din vizitatori au venit din afara Germaniei. Cei mai mulți vizitatori au venit din Germania, China, Olanda, Franța, Regatul Unit, Elveția, Belgia.

Un alt exemplu de success strălucit va fi aniversarea Light+Building by Luminale, festivalul luminii din 12-15 martie. Cu aproximativ 250.000 de vizitatori, acesta se situează printre cele mai mari evenimente organizate în regiunea Rin-Main a Germaniei. Luminale a fost fondată de Messe  Frankfurt, în 2002, eveniment care de atunci s-a bucurat de un larg sprijin din partea orașului Frankfurt. Luminale este bienala pentru arta iluminatului  și design urban. Obiectivul său: de a genera un impuls pentru poziționarea orașului Frankfurt  ca o locație atractivă, orientată către viitor și hub creativ la interfața dintre artă, tehnologie și urbanitate.

Light+Building 2020 se va desfășura între 8 și 13 martie 2020.

Videoclip al ediției din 2018: https://www.youtube.com/user/LightBuilding

Detalii la : www.messefrankfurt.com  www.light-building.com

Messe Frankfurt Exhibition GmbH,  Comunicat de presă, iunie 2019

Share